John Tatoulis

Regisseur, Scenarist, Producer

John Tatoulis is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Zone 39

1996 | Sciencefiction, Thriller

Australië 1996. Sciencefiction van John Tatoulis. Met o.a. Peter Phelps, Carolyn Bock, William Zappa, Brad Byquar en Alex Menglet.

In deze ambitieus opgezette futuristische actiefilm raakt een jonge weduwnaar betrokken bij een machtsstrijd tussen verschillende overheden. Die strijd speelt zich af in Zone 39, een woestijngebied waar individuen elkaar moeten bevechten. Derde film van de Australisch-Griekse regisseur Tatoulis is een bizarre mix van science fiction, persoonlijke tragedie en Orwelliaans drama, voorzien van spectaculaire locaties en de stevige soundtrack van Burkhart von Dallwitz, die ook onder meer de muziek van The Truman show componeerde. (RdL/VPRO Gids)

The Silver Brumby

1993 | Drama

Australië/Verenigde Staten 1993. Drama van John Tatoulis. Met o.a. Amiel Daemion, Russell Crowe, Caroline Goodall en Johnny Raaen.

Niet de tegenwoordige ster Russel Crowe (Gladiator) speelt de hoofdrol in The Silver Brumby, maar een paard ('brumby' is een wild paard in de Australische folklore). Het geliefde kinderboek van Elyne Mitchell, uit 1955, is vindingrijk opgezet als een legende, en regisseur Tatoulis volgt de schrijfster wijselijk. Elyne (gespeeld door Goodall) vertelt haar dochter Indy een verhaal over het stoere, zilverkleurige paard Thowra, dat van zijn kudde verstoten wordt en obsessief op de hielen gezeten wordt door de Ahab-achtige 'The Man' (Crowe), die het paard in zijn bezit wil hebben. The Silver Brumby strooit met glimmende natuurbeelden en won de Cinekid Publieksprijs van 1994.

Silver Brumby

1993 | Familiefilm, Fantasy

Australië 1993. Familiefilm van John Tatoulis. Met o.a. Caroline Goodall, Russell Crowe, Amiel Daemion, Johnny Raaen en Buddy Tyson.

Een Brumby is een mythologische zilverkleurige hengst, die in de hoge bergen van de Australische staat Victoria leeft. Het is een machtig paard dat voor zijn kudde zorgt. Ooit probeerde een man het beest te vangen, omdat hij hem begeerde en berijden wilde. Om het paard in de val te lokken ving hij eerst een merrie, maar de hengst bevrijdde haar. De vernederde man zwoer een dure eed de hengst te doden die hij niet in zijn macht kon krijgen. Dat is hem gelukt, maar de geest van het fraaie paard doolt nog steeds door de Australische bergen. Een fantasy-achtige dierenfilm uit Down-under voor jeugdige paardenliefhebbers, die met grote zorgvuldigheid geproduceerd is. Als jonge kijker leef je erg mee en ben je blij dat het maar een legende is. Het scenario is van Elyne Mitchell, Jon Stephens en regisseur Tatoulis. De fraaie opnames zijn van Mark Gilfedder en er deden dertien ruiters mee van een rijschool. Ook bekend als SILVER STALLION: KING OF THE WILD BRUMBIES.

In Too Deep

1989 | Thriller, Misdaad, Muziek

Australië 1989. Thriller van Colin South en John Tatoulis. Met o.a. Santha Press, Hugo Race, John Flaus, Rebekah Elmaloglou en Richard Aspel.

Ondanks de door en door sombere sfeer, slaagt deze thriller er nauwelijks in boven het niveau van een waarschuwend verhaaltje uit te stijgen. Een jazz-zangeres heeft een verhouding met een gewelddadige punker (gespeeld door de Australische rockster Race) en dat leidt tot moeilijkheden voor haar familie. Filmwetenschapper Flaus zet op overtuigende wijze een geobsedeerde smeris neer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Tatoulis op televisie komt.

Reageer