Alain Fleischer

Regisseur

Alain Fleischer is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Un monde agité

1998 | Historische film

Frankrijk 1998. Historische film van Alain Fleischer.

Fleischer, een soort Franse Robert Kramer, monteerde samen met Claudine Kaufmann een wonderlijke film over het bewogen 'leven van toen', uit achthonderd filmfragmenten die gedraaid werden tussen 1908 en 1918. Het materiaal dat op onderwerp is ingedeeld, is afkomstig uit de Cinémathèque française. Soms ziet men een bepaald personage uit een bepaald fragment van een film weer terug in een ander fragment uit een totaal andere film. De film is voorzien van een soundtrack in Dolby SR met de muziek die indertijd de zwijgende film bij de vertoning in de donkere zalen begeleidde. Voor pure cinefielen niet te versmaden. Het scenario is van Fleischer.

rites Règles

1982 | Experimenteel

Frankrijk 1982. Experimenteel van Alain Fleischer. Met o.a. comédiens non professionnels, Yves Massard, Antonio Garisa, Danielle Godet en Alfredo Mayo.

Deze film is eigenlijk een compilatie van vijf korte stomme films, te weten: LE REGLEMENT, LE SINGE, QUELQUES ACTIVITES DE CHRISTIAN B., SANT TITRE (zonder titel) en L'HOMME DU PASSAGE DU LIDO. Deze films hebben alle dezelfde thema's, namelijk waanzin, geslotenheid, isolement en eenzaamheid. Films die opzettelijk zichzelf herhalen, tegelijkertijd prikkelend werken en tevens moeilijk, lastig en onbegrijpelijk zijn.

Zoo Zéro

1978 | Experimenteel

Frankrijk 1978. Experimenteel van Alain Fleischer. Met o.a. Catherine Jourdan, Klaus Kinski, Pierre Clémenti, Alida Valli en Rufus.

Een nachtclubzangeres gaat door een uitgestorven ru[KA3]inestad naar een bos waar ze haar familie terugvindt en haar vader ontmoet, een dierentuindirecteur. Samen met hem laat ze alle beesten vrij die op de klanken van [KL]Die Zauberfl[KA3]ote[KLE] hun terrein op de mensen terugveroveren. Deze experimentele symbolische film irriteert door zinloze pretenties - niemand van de personages heeft een normale spreekstem, maar zingt, stottert, spreekt buik of is stom - maar boeit door de uitzonderlijke kwaliteit van de beelden (van cameraman Bruno Nuytten).

Dehors dedans

1974 | Experimenteel

Frankrijk 1974. Experimenteel van Alain Fleischer.

Een experimentele film met één, zij het zeer sensueel en mooi personage. De kijker doorkruist een Parijs waarin overal agressie te zien en te horen is. Met als commentaar fragmenten van teksten uit HISTOIRE DE LA RÉVOLUTION van Jules Michelet. Uiteraard een experimentele film, zoals al het werk van deze cineast. Een bijzonder fraaie metafoor. Ook bekend als LE GAI PARIS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Fleischer op televisie komt.

Reageer