Vladimir Khotinenko

Regisseur, Acteur, Producer

Vladimir Khotinenko is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Musul'Manin

1995 | Komedie

Rusland 1995. Komedie van Vladimir Khotinenko. Met o.a. Evgeny Mironov, Nina Usatova, Evdokia Ghermanova, Aleksandr Baluyev en Petr Zaichenko.

Na zeven jaar in krijgsgevangenschap te zijn geweest in Afghanistan keert Kolya (Mironov) terug naar zijn geboortedorp. Inmiddels is het communistische juk afgeworpen en is vrij ondernemen het toverwoord. Kolya`s bedroefde vader is niet meer, want hij had zich opgehangen en Kolya`s broer (Baluev) heeft in de nor gezeten. Kolya`s moeder (Usatova) probeert zich staande te houden met hard werken op het land. Iedereen is blij dat hij er weer is en dat geeft aanleiding tot feesten en zuipen, maar men kijkt op als Kolya zegt dat hij voortaan Abdullah genoemd wil worden, want hij heeft zich bekeerd tot de islam. Alleen Kolya`s vriendin Vera (Ghermanova), die tijdens zijn afwezigheid aan lager wal geraakt is, heeft er geen problemen mee, omdat ze over een heel groot hart beschikt. Terwijl iedereen drinkt en lalt, werkt Kolya zich uit de naad en laat zich door niemand en niets provoceren. Ondertussen verkoopt de corrupte burgemeester, een voormalige communistische partijbons, voor een appel en een ei de grond die niet van hem is, aan duistere speculanten (hij krijgt er wel een sporttas vol dollars voor terug). Volgens een legende ligt in een nabij gelegen meertje een kerk op de bodem verzonken en wie in het water duikt en het godshuis bereikt, komt gelouterd weer boven water, maar er verdrinken natuurlijk veel meer mensen dan er boven komen... Tenslotte probeert een schurk Kolya naar het leven te staan. Een wonderlijke film, die snel verouderd aandoet over een constant veranderend Rusland, maar regisseur Khotinenko schetst een raak beeld van de situatie en haalt het uiterste uit de rolverdeling. Het scenario is van Valery Zalotucha. Het camerawerk is van Alexei Rodionov. Viel op bepaalde festivals in de prijzen, w.o. dat van Montréal.

SV, Spal'ny Vagon

1989 | Drama

SU 1989. Drama van Vladimir Khotinenko en Violetta Sedova. Met o.a. Svetlana Kryuchkova, Larisa Guzeeva, Evgeniy Steblov en Vladimir Il'yin.

Twee mannen en twee vrouwen ontmoeten elkaar in een trein. Ze kennen elkaar niet persoonlijk, maar algauw blijkt dat ieder van hen de anderen op een bepaald moment bijzonder gekwetst heeft. Nu ze gedwongen zijn om bij elkaar te blijven horen ze van elkaar wat voor rotstreken ieder van hen heeft uitgehaald. Zeker een interessante film, goed gekozen acteurs, die spelen met een opvallend naturel.

Za kem zamuzhem pevitsa?

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Oleg Nikolaevski. Met o.a. Natalia Egorova, Alexander Pankratov-Cherny, Vladimir Khotinenko en Yuri Lakhin.

Een jonge vrouw papt aan met de bandleider van een volksmuziek-groep en ze wordt zangeres. Ze deed dat omdat ze een leuk leventje wilde hebben, maar ze wordt gegrepen door de muziek en de volkszang. Tja, de zo-zo spelers en de zo-zo regisseur hebben er een zo-zo-la-la film van gemaakt.

Zerkalo dla geroya

1987 | Sciencefiction

SU 1987. Sciencefiction van Vladimir Khotinenko. Met o.a. Sergey Koltakov, Ivan Bortnik, Boris Galkin, Felix Stepun en Natalia Akimova.

Twee hedendaagse burgers belanden per ongeluk in 1949. Zij ontmoeten hun ouders en proberen hen te redden van Stalins onderdrukking. Hun poging mislukt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Khotinenko op televisie komt.

Reageer