Ronald Hunter is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Blood for Blood

1994 | Actiefilm, Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van John Weidner. Met o.a. Lorenzo Lamas, James Lew, Mako, Eric Pierpont en James Shigeta.

In deze film zit spierbundel Lamas bij de politie in Burbank (waar o.a. bekende filmstudio's staan). Hij is niet alleen goed in de vechtsport, maar beheerst ook een aantal vreemde talen. Hij heeft een rustige baan: jeugdsportzaken. Hij wordt vanwege zijn talenkennis opgeroepen door de afdeling zware misdaadbestrijding omdat Russische en Cambodjaanse bendes zijn gaan samenwerken. Lamas die eigenlijk geen gevaarlijke velddienst meer wilde doen, wordt op deze manier het misdaadterrein binnengezogen, maar hij eindigt natuurlijk als de held van de dag. Lamas lijkt evenveel op een Cambodjaan als de legendarische filmacteur van toen, Clark Gable, en van orientaalse mystiek is hoegenaamd geen sprake. De film is echter vlot van tempo en er is nog heel veel slechter op de markt. Het scenario is van J.B. Lawrence en Moshe Diamant. Het camerawerk is van Garett Griffin. Ook bekend als MIDNIGHT MAN.

Jakarta

1988 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Thriller van Charles Kaufman. Met o.a. Christopher Noth, Sue Francis Pai, Ronald Hunter, Franz Tumbuan en Christopher North.

Een redelijke film over een CIA-agent (Noth) die in Djakarta een mysterieuze vrouw (Pai) moet bewaken, waarop hij verliefd wordt. In een moment van onwaakzaamheid verdwijnt zijn partner en naar hij aanneemt, is die gedood. Als hij drie jaar later van zijn standplaats New York wordt ontvoerd, bevindt hij zich weer in Indonesiƫ en besluit de zaak te ontrafelen. Naar een script van regisseur Kaufman.

Sidney Sheldon's Rage of Angels: The Story Continues

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Jaclyn Smith, Ken Howard, Michael Nouri, Susan Sullivan en Brad Dourif.

Niemand twijfelt eraan dat het kind van advocate Smith een adoptiekind is, maar in werkelijkheid is het bij haar verwekt door Howard, de nieuwe vice-president van Amerika. Deze laatste wordt gechanteerd door Nouri, wiens broer om het leven kwam bij een aanslag op de president. Nouri op zijn beurt is heimelijk verliefd op Smith. En ga zo maar door, alle elementen van Sidney Sheldon's typische soap zijn terug te vinden in deze sequel op de romantische avonturen van Jennifer Parker, alias Smith. Veelschrijver Sheldon heeft zichzelf weer eens overtroffen in het voorstellen van onmogelijke relaties, combinaties en verborgen geheimen. Het op maat gesneden scenario van Robert L. Joseph, gebaseerd op de roman van Sheldon, is alleen voor liefhebbers. Voor anderen is het een marteling van meer dan drie uur. In beeld gebracht door Jack Priestley. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Three Sovereigns for Sarah

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Philip Leacock. Met o.a. Vanessa Redgrave, Phyllis Thaxter, Kim Hunter, Patrick McGoohan en Shay Duffin.

Een meeslepend, prachtig verfilmd drama over de `heksenprocessen` in Salem, met als centrale figuur een vrouw die aan de heksenjacht is ontkomen (Redgrave) en die uit is op een herziening van haar vonnis en dat van haar oudere zusters (Thaxter en Hunter), die al zijn gehangen. Schitterend spel van iedereen, speciaal van Redgrave. Oorspronkelijk vertoond in een aantal delen.

Two For The Money

1984 | Komedie, Mysterie, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Komedie van Lee Bonner. Met o.a. Ronald Hunter, Sean Murphy, Joseph Cimeno en Art Donovan.

Zwierig, romantisch mysterie-verhaal, vol onverwachte wendingen en een bonte schakering aan personages die uit de coulissen te voorschijn komen. De held is een blunderende heer op leeftijd, die te hulp geschoten wordt door een flink uit de kluiten gewassen, onafhankelijke jonge vrouw, op het moment dat hij van een bende schurken de geldbuit weet te verschalken. Oppervlakkig, maar ozo plezierig om naar te kijken. Had natuurlijk beter gekund en de belichting laat te wensen over zodat de film onnodig duister is, waardoor je de draad van het verhaal dreigt kwijt te raken. Al met al veel belovend, vooral als je weet dat het gemaakt is door een onafhankelijke filmer, die dus niet met het grote geld van de grote studio's heeft gewerkt.

Cagney & Lacey

1981 | Misdaad

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Ted Post. Met o.a. Loretta Swit, Tyne Daly, Joan Copeland, Al Waxman en Ronald Hunter.

Twee vrouwelijke rechercheurs lossen een moeilijke moordzaak op, waarbij een orthodox-joodse makelaar in diamanten betrokken is. Interessante relatie tussen vrouwelijke politiecollega's, en een intelligent draaiboek, maken dit tot meer dan het gebruikelijke smerissenwerk. Eerste aflevering van de tv-serie.