Peter Hehir: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Boys

1997 | Drama, Misdaad

Australië 1997. Drama van Rowan Woods. Met o.a. David Wenham, Toni Collette, Lynette Curran, John Polson en Anthony Hayes.

Sweet Talker

1990 | Komedie, Misdaad

Australië 1990. Komedie van Michael Jenkins en Michael Jenskins. Met o.a. Bryan Brown, Karen Allen, Justin Rosniak, Chris Haywood en Bill Kerr.

Een onderhoudende, luchtige, plezierige, voorspelbare komedie over gladpratende oplichter Brown die de bevolking van een badplaatsje in de maling neemt met een schitterend verhaal over een schat van een Spaans galjoen, dat voor de kust gezonken zou zijn. Als hij verliefd wordt op de Amerikaanse weduwe Allen, wil hij blijven en krijgt hij spijt van zijn leugens. De hebzuchtige projectontwikkelaar Haywood wordt afgebeeld als een grotere schurk dan drugsdealer Hehir, die alleen maar zijn geld wil komen witwassen! Naar een scenario van Tony Morphett waaran Brown meeschreef. De uitstekende fotografie is van Russell Boyd. Ook bekend als CONFIDENCE.

Touch the Sun: Devil's Hill

1988 | Familiefilm

Australië 1988. Familiefilm van Esben Storm en Esben Storm. Met o.a. Peter Hehir, Alexander 'Matthew' Jacobs, Mary Haire, John Flaus en Mary Haire.

Alweer zo`n belerende film uit de reeks en deze is toch een graadje minder. Het gaat over twee jongens met een uiteenlopend karakter, waarbij de boosaardige, de zachtaardige domineert totdat ze in een ongebruikelijke situatie (een verdwaalde koe, die ze moeten redden uit de gevaarlijk bush) moeten laten zien wat ze waard zijn. Het zal niemand verbazen dat ze aan het einde van het verhaal respect voor elkaar hebben en beter met elkaar omgaan. Was het in werkelijkheid ook maar zo. Het vrome-wens- scenario is van David Phillips. De waardering is voor de goede bedoelingen en niet voor het amusement.

I Live with me dad

1987 | Drama

Australië 1987. Drama van Paul Moloney. Met o.a. Peter Hehir, Haydon Samuels, Rebecca Gibney, Robyn Gibbes en Gus Mercurio.

Sentimenteel verhaal gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis over een jongen die bij zijn alcoholistische werkloze vader woont. Hij wordt voortdurend belaagd door welzijnswerkers en de kinderbescherming die hem weg willen halen. De jongen verzet zich hevig, wat niet zal baten, maar zijn vader probeert zijn leven te beteren, niet zonder problemen. Goed geacteerd, met uit het leven gegrepen wreedheden.

Two Friends

1986 |

Australië 1986. Jane Campion. Met o.a. Emma Coles, Kris Bidenko, Kris McQuade, Debra May en Peter Hehir.

Een indringende film, van achter naar voren verteld, over de belevenissen van twee meisjes die schoolvriendinnen waren en elk een eigen richting zijn uitgegaan in het leven. Campion behandelt haar thema met veel warmte en liefde. Scenario van Helen Garner. Camerawerk van Julian Penney.

Kangaroo

1986 | Drama, Biografie

Australië 1986. Drama van Tim Burstall. Met o.a. Colin Friels, Judy Davis, John Walton, Julie Nihill en Hugh Keays-Byrne.

In deze Australische versie van D.H. Lawrence`s gelijknamige, autobiografische roman (verschenen in 1923) trekt een Brits schrijver (Friels) met zijn vrouw (Davis) in 1920 naar Australië. Hij hecht zich, in dit verhaal over liefde, geweld en politieke intriges, aan een groep fascisten, aangevoerd door een generaal, die zich Kangaroo noemt. De zorgvuldig getekende personages worden goed gespeeld en de exotische achtergronden zijn mooi in beeld gebracht. Burstalls film mist echter vitaliteit en biedt weinig meer dan de letterkundige bron. Friels en Davis zijn in werkelijkheid met elkaar getrouwd. Gefilmd in Panavision.

Last of the Knucklemen

1979 | Actiefilm

Australië 1979. Actiefilm van Tim Burstall. Met o.a. Gerard Kennedy, Michael Preston, Peter Hehir en Les James.

Een karatekoning die op de vlucht voor de politie is, komt in een mijnwerkerskamp terecht, waar het recht van de sterkste heerst. Als uitkomt wie hij is, moet hij zijn stalen vuisten laten wapperen. Hoewel niet zo belangrijk in dit soort films, is de plot wel zeer zwak. Ook wat de vechtscènes betreft zijn de liefhebbers van dit genre veel beter gewend.