Bodil Kjer is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pakten

1995 | Komedie, Historische film

Noorwegen/Denemarken/Duitsland 1995. Komedie van Leidelv Risan. Met o.a. Robert Mitchum, Cliff Robertson, Erland Josephson, Espen Skj[KA23]nberg en Hanna Schygulla.

In 1937, bij het be[KA3]eindigen van hun doktersstudies in Heidelberg, sluiten vier vrienden, de Amerikanen Ernest Bogan (Mitchum) en Ted Roth (Robertson), de Zweed August Lind (Josephson) en de Noor Carl Berner (Skj[KA23]onberg) de overeenkomst dat wanneer er een van hen iets ernstigs overkomt, de anderen hem zullen bijstaan. Meer dan een halve eeuw later is het zover: Carl kreeg een hartaanval en zijn toestand is bedenkelijk. Het drietal kidnapt de zieke uit het hospitaal en samen trekken ze naar Heidelberg. Carls laatste wens is zijn jeugdliefde, een Joods meisje, weer te zien. Zijn vrienden gaan op zoek naar haar. Een sympatieke, hartverwarmende dramatische komedie over vriendschap, trouw, het nazisme met bijbehorend racisme en de zin van het leven. Ondanks de vreemde, internationale cast is iedereen erg overtuigend in zijn rol. Het bitterzoete, maar toch geestige scenario is van Risan, Arthur Johansen en Allan Oberholzer en is voor het grootste gedeelte in het Engels gesproken met af en toe enkele Noorse en Duitse dialogen. Een studentengrap voor gepensioneerden. Fotografie van Axel Block. Dolby Stereo. Exporttitel: THE SUNSET BOYS.

Babettes gæstebud

1987 | Drama, Romantiek, Muziek

Denemarken 1987. Drama van Gabriel Axel. Met o.a. Stéphane Audran, Jean-Philippe Lafont, Bibi Andersson, Jarl Kulle en Bodil Kjer.

Babette, ooit een gevierde Parijse kokkin, werkt nu in een sobere Deense plattelandsgemeenschap. De diep religieuze dorpelingen zien aanvankelijk niets in haar Bourgondische aanpak, maar laten zich schoorvoetend verleiden door de delicate gerechten. Van het mooie korte verhaal van Isak Dinesen (pseudoniem voor Karen Blixen, auteur van het eveneens verfilmde Out of Africa), dat zo prettig het ascetische afzien laat contrasteren met het temperamentvolle joie de vivre, werd in 2002 een opera gemaakt. Babettes gæstebud won de Oscar en de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film.

Rend mig i tradionerne

1979 | Komedie

Denemarken 1979. Komedie van Edward Fleming. Met o.a. Henrik Kofoed, Karin Wedel, Jan Gustavsen, Bodil Kjer en Niels Hinrichsen.

Een jongeman die voor de maatschappij weinig begrip kan opbrengen of terugontvangt, laat zich in een psychiatrische inrichting opnemen, waar het leven hem veel zinniger voorkomt. Een goed geacteerde zwarte komedie, die zijn satirische kwaliteiten vooral dankt aan het scenario, terwijl de regie, hoewel vakbekwaam, weinig fantasierijk is. In Denemarken zelf de succesfilm van het jaar.

Den Forsvundne Fuldmaegtig

1971 |

Denemarken 1971. Gert Fredholm. Met o.a. Ove Sprogöe en Bodil Kjer.

Volkse, maar onderhoudende satire op de leefgewoonten van de middenstand in de Deense welvaartsstaat. Debuutfilm van Fredholm, gebaseerd op een 35 jaar eerder gepubliceerd boek van Hans Scherfig.