Lianella Carell

1927 Acteur, Scenarist

Lianella Carell (1927) is acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Peccati in famiglia

1974 | Komedie, Erotiek

Italië 1974. Komedie van Bruno Gaburro. Met o.a. Michele Placido, Juliette Mayniel, Renzo Montagnani, Simonetta Stefanelli en Jenny Tamburi.

De simpele, maar potente Milo (Placido) uit Zuid-Itali[KA3]e arriveert op het landgoed van zijn rijke oom Carlo (Montagnani) en verovert zijn tante, nichtje, de dienstbode en al het bezit. De ironische wending aan het slot maakt de eerdere anderhalf uur van eentonige softporno niet goed. Het blijft fantasieloos en smakeloos, met acteurs die zich voor hun optreden zichtbaar generen. Het scenario is van Lianella Carell en Carlo Romano naar een vergaal van regisseur Gaburro. Het camerawerk is van Joe D'Amato. Telecolor.

Kanonen-Serenade

1958 | Oorlogsfilm

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Vittorio De Sica, Folco Lulli, Heinz Reincke, Ingmar Zeisberg en Lianella Carell.

Een oude Italiaanse schuit, met Vittorio de Sica als kapitein, krijgt een kanon aan boord gemonteerd, waarna De Sica liever gaat jagen op Britse duikboten dan vracht te vervoeren.

I falsari

1950 | Misdaad

Italië 1950. Misdaad van Franco Rossi. Met o.a. Fosco Giachetti, Doris Duranti, Ernio Crisa, Mario Angelotti en Lianella Carell.

Fosco Giachetti is heel geloofwaardig als intellectuele politie-inspecteur. Zijn ongebruikelijke opsporingsmethoden bij het onderzoek naar criminele praktijken blijken erg succesvol. Hij is bezig met een onderzoek naar valsemunters, die een drukplaat gebruiken die ze uit de staatsmunt hebben gestolen. De inspecteur arresteert een jonge fabrieksarbeider die contact heeft met de valsemunters, maar laat hem vrij om hen in de val te lokken.

Benvenuto reverendo

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Aldo Fabrizi. Met o.a. Gabriele Ferzetti en Lianella Carell.

Een grappige situatiekomedie over oplichters die een priester - een sympatieke rol van Fabrizi - proberen te bedriegen, en de komische gevolgen daarvan. Er wordt geld gestolen uit een kluis waarin de almoezen worden bewaard. De dief draagt een priestertoog om te kunnen ontsnappen. Dat heeft nogal wat verwarring tot gevolg. Goeie acteerprestaties van de hele cast.

Ladri di biciclette

1948 | Drama, Experimenteel

Italië 1948. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Gino Saltamarenda en Vittorio Antonucci.

Na lang werkeloos te zijn geweest bemachtigt Antonio Ricci (Maggiorani) eindelijk een baantje, als posterplakker in het Rome van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Maar zijn fiets wordt gejat. Een ramp, nu kan hij zijn werk niet doen. Met zijn zoontje Bruno (Staiola) gaat Antonio op zoek naar de dief. Hoogtepunt in het Italiaanse neo-realisme, een stroming waarin de filmers gebruik maakten van bestaande locaties en niet-professionele acteurs om hun verhalen over de straatarme arbeidersklasse te vertellen. Door critici vaak genoemd als een van de beste films aller tijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lianella Carell op televisie komt.

Reageer