Kay Walsh: cast en scenario.
Er zijn 37 films gevonden.

Night Crossing

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Delbert Mann. Met o.a. John Hurt, Jane Alexander, Glynnis O'Connor, Doug McKeon en Beau Bridges.

Een niet zo originele maar wel spannende film met een goede rolbezetting over twee families die per heteluchtballon uit Oost- Berlijn ontsnappen. Een Walt Disney-productie, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Connecting Rooms

1971 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Drama van Franklin Gollings. Met o.a. Bette Davis, Michael Redgrave, Alexis Kanner, Kay Walsh en Olga Georges-Picot.

Onduidelijk melodrama over de onderlinge relaties in een huis met kamerbewoners. Davis is straatmuzikante, Redgrave een voormalige schoolmeester en Kanner de opstandige jongeling die hun evenwicht verstoort. Gemaakt in 1969 en pas twee jaar later uitgebracht.

The Virgin and the Gypsy

1970 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Christopher Miles en Christophre Miles. Met o.a. Joanna Shimkus, Franco Nero, Honor Blackman, Mark Burns en Maurice Denham.

In de jaren twintig was seksualiteit (van de vrouw) nog erg taboe in het Westen, dat maakt The Virgin and the Gypsy in elk geval duidelijk. Model Shimkus speelt de maagd Yvette, die thuis strak gehouden wordt, maar buiten wat over seks en liefde leert van de zigeuner uit de titel (gespeeld door spaghettiwesternster Nero). Met mevrouw Fawcett ('Pussy Galore' Blackman) en majoor Eastwood (Burns) kan ze er goed over praten, want die zijn ook pervers bezig als ongetrouwden. Het boek van D. H. Lawrence vertaalt niet bijzonder goed naar film, maar de eersterangs acteurs komen een heel eind.

Taste of Excitement

1969 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1969. Mysterie van Don Sharp. Met o.a. Eva Renzi, David Buck, Peter Vaughan, Paul Hubschmid en Sophie Hardy.

Een jonge toeriste aan de Rivièra gelooft dat iemand haar wil vermoorden, maar de politie schenkt geen geloof aan haar vermoedens. Dat klinkt allemaal erg bekend en de film werd met routine geregisseerd.

The Witches

1966 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1966. Horror van Cyril Frankel. Met o.a. Joan Fontaine, Kay Walsh, Alec McCowen, Ann Bell en Ingrid Brett.

Een goede, spannende film met Fontaine als directrice van een kostschool die er achter komt dat een student geofferd zal worden door een plaatselijke voodoo-sekte. Ook bekend als THE DEVIL'S OWN.

The Devil's Own

1966 | Horror

1966. Horror van Cyril Frankel. Met o.a. Bryan Marshall, Shelagh Fraser, Viola Keats, Carmel Mcsharry en Martin Stephens.

Een goede, spannende film met Fontaine als directrice van een kostschool die er achter komt dat een student geofferd zal worden door een plaatselijke voodoo-sekte. Ook bekend als THE DEVIL'S OWN.

He Who Rides a Tiger

1966 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Charles Crichton. Met o.a. Tom Bell, Paul Rogers, Kay Walsh, Ray McAnally en Judi Dench.

Inbreker is aardig voor kinderen en wordt verder door de liefde minder hard, maar dat neemt niet weg dat zijn professionele problemen blijven bestaan. Goede doorsneefilm.

Circus World

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Claudia Cardinale, Rita Hayworth, Lloyd Nolan en Richard Conte.

Circusbaas Matt Masters (Wayne) probeert wanhopig een show neer te zetten in Europa en gaat ondertussen op zoek naar trapezewerkster Lili Alfredo (Hayworth) met wie hij vijftien jaar eerder het bed deelde. Een sprankelende circussoap boordevol spektakel. Het geweldige acteerwerk van John 'The Duke' Wayne en zijn grootse collegae doet bijna vergeten dat Cecil B. DeMille in 1952 al een bontere versie had gemaakt (The Greatest Show on Earth). Circus World werd in Engeland uitgebracht als The Magnificent Showman.

Reach for Glory

1963 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Philip Leacock. Met o.a. Harry Andrews, Kay Walsh, Oliver Grimm, Michael Anderson jr en Martin Tomlinson.

Gevoelig, maar niet al te belangwekkend drama over Engeland in WO II en een groep jongelui met hun eigen ethische code die de dood van één van hen tengevolge heeft.

Dr. Syn - Alias the Scarecrow

1963 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1963. Avonturenfilm van James Neilson. Met o.a. Patrick McGoohan, George Cole, Tony Britton, Michael Horden en Geoffrey Keen.

Een Engelse dominee uit de 18e eeuw leidt een dubbelleven: hij is ook een berucht smokkelaar. Deze Walt Disney-versie van Russell Thorndike en William Buchanan`s boek dat al drie keer eerder verfilmd werd, is de meest onderhoudende. Patrick McGoohan is geknipt voor de titelrol. Een eenvoudige, doch opwindende avonturenfilm. Toevallig kwam de versie van Hammer Studio`s (CAPTAIN CLEGG) in hetzelfde jaar uit. Let op de lengte van de film, want er is ook een versneden versie op de markt, die 23m korter is. In de V.S. vertoond als driedelige tv-serie. Ook bekend als THE SCARECROW OF ROMNEY MARSH.

Alias The Scarecrow Dr. Syn

1962 |

1962. James Neilson. Met o.a. Tony Britton, Kay Walsh, Patrick McGoohan, Geoffrey Keen en George Cole.

Een Engelse dominee uit de 18e eeuw leidt een dubbelleven: hij is ook een berucht smokkelaar. Deze Walt Disney-versie van Russell Thorndike en William Buchanan`s boek dat al drie keer eerder verfilmd werd, is de meest onderhoudende. Patrick McGoohan is geknipt voor de titelrol. Een eenvoudige, doch opwindende avonturenfilm. Toevallig kwam de versie van Hammer Studio`s (CAPTAIN CLEGG) in hetzelfde jaar uit. Let op de lengte van de film, want er is ook een versneden versie op de markt, die 23m korter is. In de V.S. vertoond als driedelige tv-serie. Ook bekend als THE SCARECROW OF ROMNEY MARSH.

Greyfriars Bobby: The True Story of a Dog

1961 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Don Chaffey. Met o.a. Alex Mackenzie, Laurence Naismith, Donald Crisp, Duncan Macrae en Kay Walsh.

Deze familiefilm is gebaseerd op het aandoenlijke, ware verhaal van een opmerkelijk trouwe hond. In 1865 trekt een herder met zijn hond Bobby naar Edinburgh. De man sterft en de eenzame viervoeter weigert vervolgens te wijken van het graf van zijn verloren baasje. Diverse mensen willen het dier adopteren, maar Bobby wil daar niets van weten. In Edinburgh staat een beeldje van de hond, vlakbij de begraafplaats waar hij naar verluidt veertien jaar lang iedere nacht sliep. Charmante Disneyfilm van Britse makelij, met prima acteerwerk. Enige minpunt is het hier en daar wat trage verhaaltempo.

Tunes of Glory

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Ronald Neame. Met o.a. Alec Guinness, John Mills, Dennis Price, John Fraser en Susannah York.

Een schitterend gespeeld drama over een harde kolonel in botsing met zijn opvolger. Speelt zich af in Schotland. Scenario van James Kennaway naar zijn roman. Doedelzakmuziek van Malcolm Arnold. Filmdebuut van York. Het camerawerk is van Arthur Ibbetson.

The Horse's Mouth

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Ronald Neame. Met o.a. Alec Guinness, Kay Walsh, Renee Houston, Mike Morgan en Michael Gough.

Een bewonderenswaardige verfilming van Joyce Cary's ironische roman met Guinness als een excentrieke schilder, die aan de rand van de samenleving leeft en steeds op zoek is naar buitengewone situaties die hij kan gebruiken voor zijn steeds ambitieuzer wordende schilderijen.

Cast a Dark Shadow

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Lewis Gilbert. Met o.a. Dirk Bogarde, Margaret Lockwood, Kay Walsh, Mona Washbourne en Kathleen Harrison.

Bogarde past prima in de rol van een enge vrouwenmoordenaar, die uiteindelijk belust is op het geld en zijn laatste verovering (Lockwood), met wie hij getrouwd is, tracht koud te maken. Geheel en al spannend.

Now and Forever

1955 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Janette Scott, Vernon Gray, Kay Walsh, Jack Warner en Pamela Brown.

Scott speelt een zeventienjarig meisje dat tot over haar oren verliefd is op een jonge automonteur Gray. Moeder wil de verhouding voorkomen, maar beiden vluchten naar Gretna Green in Schotland om daar te trouwen. Typisch zedendrama van rond 1950, toen trouwen zonder ouderlijke toestemming de voorpagina haalde. Meeslepend gedaan en indertijd een succes, maar wereldvreemd voor de kijker van veertig jaar later.

The Rainbow Jacket

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Basil Dearden. Met o.a. Kay Walsh, Bill Owen, Fella Edmonds, Robert Morley en Alex Hyde-White.

Kleurige renbaanscènes fleuren dit voorspelbare portret van een oud-jockey Owen op, die op het verkeerde pad is geraakt en Edmonds leert hoe een race uit te rijden.

Lease of Life

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Charles French en Charles Frend. Met o.a. Robert Donat, Kay Walsh, Denholm Elliott, Adrienne Corri en Cyril Raymond.

Donat is altijd de moeite waard om naar te kijken, zelfs in dit minzame verhaal over een arme, maar eerlijke plattelandsdominee die nog maar een jaar te leven heeft. Hij doet zijn uiterste best om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn onkreukbaarheid te bewaren.

Meet Me Tonight

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Anthony Pelissier. Met o.a. Valerie Hobson, Stanley Holloway, Nigel Patrick, Jack Warner en Kay Walsh.

Drie eenakters van Noel Coward vormen tezamen een satire op het leven in Engeland. Ook bekend als TONIGHT AT 8:30.

Hunted

1952 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Charles Crichton. Met o.a. Dirk Bogarde, Elizabeth Sellars, Kay Walsh, Jon Whiteley en Geoffrey Keen.

Een vreemde, maar erg onderhoudende film over een weesjongen die een moordenaar probeert te begrijpen als beiden op de vlucht zijn voor de politie in Engeland. Warm, overtuigend spel.

Encore

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Pat Jackson en Harold French. Met o.a. Pelissier, Nigel Patrick, Roland Culver, Kay Walsh en Glynis Johns.

De onderhoudende verfilming van drie korte verhalen van W. Somerset Maugham met een inleiding van hemzelf. Het eerste is getiteld The Ant and the Grasshopper en gaat over het zwarte schaap van de familie, die allerlei dingen uitvindt om zijn broer financieel te overtreffen. De tweede, Winter Cruise gaat over een onuitstaanbare passagiere die de bemanning van een cruiseschip tot het uiterste drijft en de reis voor de medepassagiers verpest, en het laatste Gigolo and Gigolette betreft een circusacrobaat die op het fatale moment tijdens zijn nummer een zenuwinzinking krijgt. Goede regie en goed spel.

The Magnet

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Charles Frend. Met o.a. William (James) Fox, Kay Walsh, Stephen Murray, Meredith Edwards en William Fox.

Een ontwapenende studie over kinderen die plezier beleven aan hun spel, intelligent verteld vanuit hun eigen gezichtspunt; geen valse psychologie komt daarbij. De jonge William Fox heet tegenwoordig James Fox.

Stage Fright

1950 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Jane Wyman, Marlene Dietrich, Michael Wilding, Richard Todd en Kay Walsh.

Dramastudent Jonathan Cooper (Todd) wordt ervan verdacht de man van zijn minnares (Dietrich) te hebben vermoord. Volgens Cooper heeft zij het echter zelf op haar geweten. Hij verschuilt zich voor de politie bij zijn vriendin Eve Gill (Wyman), die op onderzoek uitgaat en daarbij verliefd wordt op de detective die achter Cooper aanzit. Intrige genoeg; toch staat Stage Fright bekend als een van de mindere Hitchcocks. Er zit weinig vaart in de film, maar wat publiek en critici destijds vooral ontstemde, was een valse flashback waarmee de kijker op het verkeerde been wordt gezet. Hitchcock gaf later ook zelf toe dat het de film niet ten goede kwam. Toch is Stage Fright lang niet zo slecht als wordt beweerd. Vooral acteer- en camerawerk zijn van bovengemiddelde kwaliteit.

Last Holiday

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Henry Cass. Met o.a. Alec Guinness, Beatrice Campbell, Kay Walsh, Bernard Lee en Wilfrid Hyde-White.

Een gewone man krijgt te horen, dat hij stervende is en besluit het restje van zijn leven door te brengen in een sjieke plaats. Een script van J. B. Priestley vol bijtende grappen met schitterend acteerwerk van alle medespelenden. Let vooral op McCallum als blinde violist.

Vice versa

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Peter Ustinov. Met o.a. Roger Livesey, Kay Walsh, David Hutcheson, Anthony Newley en James Robertson Justice.

Een onderhoudende komedie over de Victoriaanse effectenmakelaar Livesey en zijn zoontje Newley, die met behulp van een magische steen van plaats verwisselen. Sommige stukken zijn gewoon nonsens, maar voor een deel is hij uit de kunst. Justice is geweldig als de schijnheilige hoofdmeester. Ustinov schreef ook het script. Lijkt enigszins op de latere Disney-film FREAKY FRIDAY.

Oliver Twist

1948 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1948. Familiefilm van David Lean. Met o.a. Alec Guinness, Robert Newton, John Howard Davies, Kay Walsh en Francis L. Sullivan.

Een grandioze verfilming van Dickens` verhaal over een slecht behandeld, dakloos Londens jongetje, betrokken bij de aartsschurk Fagin (Guinness) en diens jeugdbende, aangevoerd door `The Artful Dodger` (Newley). Later als musical: OLIVER!

The October Man

1947 | Drama, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. John Mills, Joan Greenwood, Edward Chapman, Joyce Carey en Kay Walsh.

Een vreemdeling met een medisch verleden van mentale aandoeningen wordt verdacht van moord en moet zijn onschuld bewijzen, zelfs voor zichzelf. Een sterke karakteruitbeelding en goede sfeertekening in een spannend mysterie. Oorspronkelijk uitgebracht met een lengte van 110m.

The October Man

1947 |

1947. Roy Ward Baker. Met o.a. Joyce Carey, Edward Chapman, Kay Walsh, Felix Aylmer en Joan Greenwood.

Een vreemdeling met een medisch verleden van mentale aandoeningen wordt verdacht van moord en moet zijn onschuld bewijzen, zelfs voor zichzelf. Een sterke karakteruitbeelding en goede sfeertekening in een spannend mysterie. Oorspronkelijk uitgebracht met een lengte van 110m.

Great Expectations

1946 | Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van David Lean. Met o.a. John Mills, Valerie Hobson, Bernard Miles, Francis L. Sullivan en Martita Hunt.

Deze klassieke Dickens-verfilming begint prachtig met een close-up van de opengeslagen roman, die plotseling door de wind bijna dicht geblazen wordt. Waarmee regisseur Lean maar wil aangeven dat hij niet van plan is om de roman - over weesjongen Philip Pirrup, kortweg Pip, die een mysterieus fortuin erft en daarna Grote Verwachtingen koestert - al te slaafs te verfilmen. Mooie rollen van John Mills (als de volwassen Pip) en Alec Guinness in zijn speelfilmdebuut. Cameraman Guy Green en production designer John Bryan wonnen een Oscar.

This Happy Breed

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van David Lean. Met o.a. Robert Newton, Celia Johnson, John Mills, Kay Walsh en Stanley Holloway.

Prachtig spel in een kroniek over een Engels gezin uit een Londense voorstad tussen de twee wereldoorlogen (1919-1939) in een bewerking van een toneelstuk van Noel Coward. Scenario van regisseur Lean, Ronald Neame en Anthony Havelock-Allan. De camera was in handen van Ronald Neame.

In Which We Serve

1942 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Noel Coward en David Lean. Met o.a. Noel Coward, John Mills, Bernard Miles, Celia Johnson en Kay Walsh.

De geschiedenis van de Britse oorlogsbodem de HMS Torrin, die in 1941 voor de kust van Kreta tot zinken werd gebracht. Het verhaal van het schip en de bemanning wordt verteld via flashbacks, de herinneringen van diverse bemanningsleden die zich vastklampen aan reddingsvlotten. Een van hen, Captain Kinross, wordt gespeeld door regisseur Coward, de actiescènes werden geregisseerd door David Lean. De film werd gemaakt onder supervisie van het Britse Ministerie van Oorlog, en dat is goed te zien. Verder een fraai staaltje vakwerk. Coward kreeg een speciale Oscar voor de film.

The Middle Watch

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Thomas Bentley. Met o.a. Jack Buchanan, Greta Gynt, Fred Emney, Kay Walsh en David Hutcheson.

Twee dames komen terecht aan boord van een oorlogsschip, waar ze zich moeten verstoppen voor de kapitein en een admiraal, die op inspectie komt. Tweede en veruit zwakste versie van het toneelstuk van Ian Hay en Stephen Hall-King. De trage regie helpt ook niet echt.

The Chinese Bungalow

1939 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1939. Drama van George King. Met o.a. Paul Lukas, Jane Baxter, Robert Douglas, Kay Walsh en Jerry Verno.

Een Chinese handelaar smeedt plannen om de minnaar van zijn Engelse vrouw te doden. Een oppervlakkige versie van een melodrama, gebaseerd op een toneelstuk van Matheson Lang, dat al eerder verfilmd werd in 1926 en 1930, beide keren met de schrijver in de hoofdrol.

Sons of the sea

1939 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1939. Avonturenfilm van Maurice Elvey. Met o.a. Kay Walsh, Mackenzie Ward en Leslie Banks.

Een Chinese handelaar smeedt plannen om de minnaar van zijn Engelse vrouw te doden. Een oppervlakkige versie van een melodrama, gebaseerd op een toneelstuk van Matheson Lang, dat al eerder verfilmd werd in 1926 en 1930, beide keren met de schrijver in de hoofdrol.

I See Ice

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Arthur Woods. Met o.a. George Formby, Kay Walsh, Betty Stockfield, Cyril Ritchard en Garry Marsh.

Een assitstent-fotograaf geeft de carri[KA2]ere van een schaatser (en van hemzelf) een nieuwe impuls door een aantal foto's die hij met een in zijn vlinderdasje verborgen camera genomen heeft op de voorpagina van de krant te laten plaatsen. Verteerbaar George Formby-prent met vrij goede muziek.

The Last Adventurers

1937 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Roy Kellino. Met o.a. Niall MacGinnis, Roy Emerton, Linden Travers, Kay Walsh en Peter Gawthorne.

Stoere visser is verliefd op de dochter van een schipper, maar wanneer hem wordt wijsgemaakt dat ze van een ander houdt, ontstaat er een familievete. Een mager verhaal vol herhalingen, maar het documentaire gedeelte is de moeite waard.

Keep Fit

1937 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. George Formby, Kay Walsh, Guy Middleton, Gus McNaughton en Edmund Breon.

George is goed op dreef wanneer hij voor een atleet wordt aangezien. Hij is in werkelijkheid kapper. Hij zingt naast de titelsong ook nog 'Muscle and Brawn'.