Alison Krauss is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Edie & Pen

1996 | Romantiek

Verenigde Staten 1996. Romantiek van Matthew Irmas. Met o.a. Stockard Channing, Jennifer Tilly, Scott Glenn, Beverly D'Angelo en Louise Fletcher.

Penelope - Pen voor intimi - Chandler (Channing) en Edie Piper (Tilly) leren elkaar kennen tijdens hun respectievelijke echtscheidingsprocessen in Reno, Nevada. De levenslustige Edie heeft niets gemeen met de beschaafde, ernstige Pen. Edie wil naar Mexico om opnieuw te trouwen, terwijl Pen eigenlijk niets meer van het leven verwacht. In een bar maken ze kennis met de verbitterde Harry Hawkins (Glenn), wiens vrouw er zojuist met al zijn geld en de hond vandoor is. Tot grote verbazing van Edie lijkt Pen ineens op te bloeien. In de loop van de nacht vertellen ze elkaar hun meest intieme zaken. Langzaam maar zeker ontdooit Harry. De volgende ochtend op het vliegveld echter wacht Pen een akelige verrassing. Een niet erg vernieuwende, maar steeds onderhoudende, feministische romantische komedie, met aan het einde een fraai staaltje van mannenhatend cynisme. De drie hoofdrolspelers zijn uitstekend in hun uiteenlopende rollen en producente-scenarioschrijfster Victoria Tennant wist een reeks van haar bekende acteurs en actrices te strikken om een rolletje te spelen in haar film, waardoor het geheel een episodisch karakter krijgt. Je kijkt ernaar met een glimlach, maar lang blijft de film je niet bij. Alicia Weber stond achter de camera. Dolby Stereo. Ook bekend als A DESERT GAMBLE.

High Lonesome: The Story of Bluegrass Music

1994 | Documentaire, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Rachel Liebling. Met o.a. Bill Monroe, Mac Wiseman, Ralph Stanley, Lester Flatt en Earl Scruggs.

Via interviews en zeldzame oude opnamen wordt de geschiedenis van de Amerikaanse bluegrass-muziek in kaart gebracht. De belangrijkste grondlegger en uitvoerder van deze melodieuze, in de 20ste eeuw ontstane synthese van jazz, folk en gospel, is Bill Monroe, een onberispelijke musicus die nog steeds optreedt. Hij wordt geïnterviewd en de camera volgt hem naar de vervallen hut waar hij als kind opgroeide. De film bevat tevens opmerkelijke concertopnames, waaronder een onbedoeld hilarisch 'psychedelisch' portret van Lester Flatt en Earl Scruggs die rond 1965 voor een hippiepubliek optreden. De film is duidelijk met liefde gemaakt en benadrukt het goede gevoel en de kameraadschap onder de bluegrass-artiesten. Regisseuse Liebling wist voor ze aan deze film begon niets van bluegrass en zelfs kijkers die normaal niet naar deze muziek luisteren, zullen haar nieuwsgierigheid en plezier meevoelen. Het scenario is van regisseuse Liebling. Het camerawerk is van Buddy Squires en Alan Moore.