Arnold Schönberg: muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Os quatro elementos II: O ar - No dia dos meus anos

1992 | Drama

Portugal 1992. Drama van João Botelho en Joao Botelho. Met o.a. André Costa, Jessica Weiss, João Lagarto, Madalena Rodrigues en Arthur Ramos.

Miguel (Costa) is een jongen die opgroeit in een volkswijk van Lissabon. Zijn oudere zus heeft problemen met de puberteit en ligt regelmatig overhoop met hun moeder. Hij is bijna jarig, hij wordt zeven. Als geschenk krijgt hij een boek over de hemel en de sterren. Maar de grootste verrassing is dat zijn vader, die hij nog nooit gezien heeft, vrijkomt uit de gevangenis. Een sociaal drama dat een minder fraaie kant toont van het leven in Portugal. Gezien de titel (het tweede deel uit een reeks films over de vier elementen) wordt er veel gesproken over de luchtvervuiling. Het scenario van Botelho zit vol symboliek en is niet gemakkelijk te doorgronden, waardoor de film (voor niet-Portugezen) soms moeilijk te volgen is. Sombere fotografie van Dominique Le Rigoleur.

La Guerre d'un seul homme

1981 | Documentaire

Frankrijk 1981. Documentaire van Edgardo Cozarinsky.

Een interessante documentaire, boeiend, maar verontrustend en dubbelzinnig, omdat de beelden van de Duitse bezetting van Frankrijk, de werkkampen in Duitsland en de gruweldaden van de nazi`s slechts vergezeld gaan van commentaar van Ernst J[KA3]unger (voorgelezen door Niels Arestrup) uit diens 'Parijse dagboeken'. Hij was zelf een Duits officier hoewel een anti-nazi, die echter te kampen had met innerlijke tegenstrijdigheden die in deze film aan het licht komen. Een film 'om te lezen' met een uitermate kritische geest.

Moses und Aron

1975 | Muziek, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Italië​/​​Frankrijk 1975. Muziek van Jean Marie Straub, Danièle Huillet en Jean-Marie Straub. Met o.a. Günter Reich, Louis Devos, Eva Csapò, Roger Lucas en Werner Mann.

Een uiterst indrukwekkende operaverfilming, geheel opgenomen in het Romeinse openluchttheater Alba Fucese in Italië waar Schönbergs muziek ongehinderd door afleidend camerawerk integraal werd vastgelegd als een Tien Geboden voor elke tv- cameraman die met theater- of muziekopnamen te maken krijgt.

Trompe-l'-oeil

1974 | Drama, Mysterie

België​/​​Frankrijk 1974. Drama van Claude D'Anna. Met o.a. Max von Sydow, Laure Deschanel, Micheline Presle, François Arnal en Claire Wauthion.

Een zwangere schilderijenrestauratrice heeft last van geheugenverlies en bizarre visioenen, die te maken hebben met een schilderij dat op onverklaarbare wijze in haar bezit is gekomen. Haar echtgenoot en haar moeder hechten geen geloof aan haar verhalen over bedreigingen, hoewel uiteindelijk blijkt dat onder de bovenlaag een onbekende Raphaël schuilgaat, waaop de haar belagende kunsthandelaar het heeft voorzien. Mede dank zij de fotografie van Eddy van der Enden een visueel opmerkelijke en voor Frankrijk loffelijke poging tot het maken van een mysteriefilm. Helaas wordt deze bijna fataal ondermijnd door het zwakke spel van Deschanel, die ook als scenarioschrijfster veel van haar ideeën onvoldoende weet uit te werken.

Léviathan

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Léonard Keigel. Met o.a. Louis Jourdan, Marie Laforêt, Lilli Palmer, Madeleine Robinson en Georges Wilson.

Een getrouwde leraar wordt verliefd op een lichtzinnig meisje en krijgt ook te maken met de verliefde moeder van een leerling. Een poging om voor zichzelf een nieuw soort leven te forceren loopt tragisch af. Deze zwaar aangezette en pretentieuze verfilming van een Julien Green-roman wordt een oppervlakkig melodrama van gemanipuleerde ledenpoppen. De topbezetting krijgt geen kansen tot doorleefd spel, hoewel Palmer als positieve uitzondering 'tegen de klippen op' acteert.