Yoshiko Mita

Acteur

Yoshiko Mita is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

A ilha dos amores

1982 | Biografie, Historische film

Portugal 1982. Biografie van Paulo Rocha. Met o.a. Luis Miguel Cintra, Clara Joana, Zita Duarte, Jorge Silva Melo en Paulo Rocha.

De statische, prachtvol geënsceneerde film over het leven van Wenceslau de Moraes, een van de grote literators van Portugal, die leefde van 1854-1929. Hij ging pas op latere leeftijd publiceren na avontuurlijke en interessante omzwervingen, toen hij voor de tweede keer weduwnaar was. Hij woonde en leefde in Japan onder kommervolle omstandigheden. In zijn geboorteland werd zijn werk echter een groot succes. Cintra zet een fraaie Moraes neer. De film wordt voor uitzending op de tv met ruim drie kwartier bekort, maar dan blijft het toch nog een hele zit, waarvoor je echt gemotiveerd moet zijn. Het schitterende camerawerk, overal op locatie opgenomen, is van Acácio de Almeida, Elso Roque en Kozo Okazaki. Regisseur Rocha schreef zelf het scenario.

Mushukumono Jingi

1966 | Misdaad, Thriller

Japan 1966. Misdaad van Umeji Inoue. Met o.a. Joji Tagaki, Jun Negami, Yoshiko Mita en Jiro Okazaki.

Een politieagent ontdekt dat de familie van zijn vriendin betrokken is bij de smokkel van diamanten uit China. Een middelmatige Japanse thriller zonder betekenis, geschreven en geregisseerd door Umeji Inoue, die zijn sporen in het Yakuza- genre verdiend heeft.

Bushido Zankoku monogatari

1964 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1964. Historische film van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Yoshiko Mita, Masayuki Mori, Kyoko Mishida en Ineko Arima.

Het verhaal van de familie Ikura vanaf het jaar 1610, het jaar waarin het hoofd van de familie aanvaardt heer Hori en zijn clan te dienen. Een meesterljke film, die succes had op diverse festivals en de mythe van de samoerai goed weergeeft.

Wakamono Tachi no Yoru to Hiru

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Miyoji Ieki. Met o.a. Katsuo Nakamura, Yoshiko Mita, Shûji Sano en Misako Watanabe.

Een man is bereid de verleider van zijn zus voor haar dood te laten opdraaien. Een onbeduidend melodrama.

Tokyo untouchable

1963 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Japan 1963. Misdaad van Shinji Murayama. Met o.a. Rentaro Mikuni, Ken Takakura, Misako Watanabe, Yoshiko Mita en Tetsurô Tamba.

Na zijn ontslag uit de gevangenis is Kawamoto klaar om de door hem gestolen en verborgen juwelen te pakken te krijgen. Detective Nishiyama is vastberaden om dit te verhinderen. Japanse thriller van een redelijk niveau, behorende tot de bloeitijd in de produktie van dit genre in Japan. In de hoofdrol Takakura, een karakterspeler in dit genre.

Minami-taiheiyo Nami Takashi

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Kunio Watanabe. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Jo Mizuki, Yoshiko Mita, Koji Tsuruta en Jun Tazaki.

Gedurende WO II, besluit piloot Moyoshi het voorbeeld van zijn kameraad Suyama te volgen en wordt Kamikaze. Een buitengewoon slechte, militaristische film waarin het fenomeen Kamikaze verschrikkelig erg wordt verheerlijkt.

Gyangu Domei

1963 | Drama, Misdaad

Japan 1963. Drama van Kinji Fukasaku. Met o.a. Ryohei Uchida, Kei Sato, Kenji Susakida, Yoshiko Mita en I. George.

Als een gangster uit de gevangenis komt, besluit deze de bende uit te roeien die zich van zijn territorium meester heeft gemaakt. Een bescheiden filmpje dat het werk is van een regisseur die genre-expert is. Hij draaide de prent toen de Japanse filmindustrie zijn gouden eeuw doormaakte.

Gang tai Gang

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Terue Ishii. Met o.a. Koji Tsuruta, Tetsuo Tamba, Tatsuo Umemiya en Yoshiko Mita.

Na het verlaten van de gevangenis wordt Mazuhara vervolgd door zijn oude maten, die zich bezighouden met opiumhandel. Een echte Yakuza-film van een expert op dit gebied en die in hetzelfde jaar nog zo'n film maakte: KOI TO TAIYO TO GANG.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshiko Mita op televisie komt.

Reageer