Kyoko Kishida

Acteur

Kyoko Kishida is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Utamaro, yumetro shiriseba

1976 | Historische film, Erotiek

Japan 1976. Historische film van Akio Jissoyi. Met o.a. Shin Kishida, Shingo Yamashiro, Isao Bito, Mikio Narita en Ryo Tamura.

Deze film pretendeert aan de hand van de prenten van de 18e-eeuwse Japanse schilder Utamaro een historisch tijdsbeeld te geven, maar is in feite niets meer of minder dan een fraai gekleurde seksfilm.

Rikyu

1975 | Avonturenfilm

Japan 1975. Avonturenfilm van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Rantaro Mikuni, Tsutomu Yamazaki, Hisashi Igawa, Yashiko Mita en Ryo Tamura.

Traditoneel samoerai-drama dat zich afspeelt in het 16e eeuwse Japan, waar de dreiging van de komst der Europeanen leidt tot een loyaliteits-conflict. De regisseur kreeg wereldwijde vermaardheid door zijn film SUNA NO ONNA (Een vrouw in het zand) maar heeft na 1972 vooral zijn hart verpand aan tv-werk. Genpei Akasegawa en Hiroshi Teshigahara bewerkten een roman van Yaeko Nogami tot scenario. Camerawerk van Fujio Morita.

Ooku Maruhi Monogatari

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Sudao Fuji. Met o.a. Kyoko Kishida, Tomoko Ogawa en Yoshiko Sakuma.

Shogun Tokugawa leeft in zijn kasteel met drieduizend bedgenoten. Er ontvouwen zich drie verschillende intriges. Ongetwijfeld een curieuze film, wat meer door de inhoud en de tijd waarin deze zich afspeelt, veroorzaakt wordt dan door de manier waarop gespeeld wordt.

Tanin no Kao

1966 | Drama, Sciencefiction

Japan 1966. Drama van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Tatuya Nakadai, Mikijiro Hira, Kyoko Kishida, Machiko Kyo en Eiji Okada.

Een man wiens gezicht door een explosie zwaar werd verminkt en daardoor een sociale outcast wordt krijgt door plastische chirurgie een ander gezicht aangemeten. Als vreemdeling probeert hij zo opnieuw zijn vrouw te verleiden, die na zijn verminking het niet meer kon opbrengen met hem naar bed te gaan. Zijn tweede identiteit wordt echter al snel een obsessie. Het fascinerende uitgangspunt wordt boeiend uitgewerkt en Nakadai is erg sterk in de veeleisende dubbele hoofdrol. Ook bekend als THE FACE OF ANOTHER.

Akuto

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Kyoko Kishida, Eitaro Ozawa, Nobuko Otowa en Isao Kimura.

Een wrede en geile heer in een topfunctie wenst hoe dan ook de echtgenote van een van zijn ondergeschikten te bezitten. Gebaseerd op eem verhaal van Junichiro Tanizaki, bewerkt voor de film en geregisseerd door Shindo zelf. Zij zijn ieder specialist op het gebied van rauwe en perverse drama's. Het resultaat is voor zijn genre opmerkelijk, en dat mocht men wel van hen verwachten.

Manji

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Yasuzo Masamura en Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Kyoko Kishida, Yasuke Kawazu en Eiji Funakoshi.

Een echtpaar raakt verstrikt in de fascinerende netten van een pervers biseksueel meisje. Onfris en enigszins obsceen erotisch drama behorend tot een periode waarin de Japanse film zich op dit soort thema's stortte. Het scenario is van de beroemde regisseur Kaneto Shindo naar de roman van de altijd lugubere Junichiro Tanizaki.

Suna no onna

1964 | Drama, Experimenteel

Japan 1964. Drama van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Elji Okada, Kyoko Kishida, Kyoto Koshoda, Eiji Okada en Koji Mitsui.

Een man en een vrouw zitten vast in een huisje op de bodem van een gigantische zandkuil. De man probeert te ontsnappen, maar hij wordt door het mulle zand en de dorpelingen in zijn pogingen belemmerd. Gebaseerd op de beroemde roman van Kobo Abe die deze ook voor de film bewerkte. Het opvallende camerawerk van Hiroshi Segawa draagt alles bij aan de beklemmende, erotische sfeer; de regie is opmerkelijk.

Ottoga Mita

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Yasuzo Masumura. Met o.a. Ayako Wakao, Keizo Kawasaki, Jiro Tamiya en Kyoko Kishida.

Een ambitieuze industrieel besluit zijn vrouw te gebruiken als middel om zich te ontdoen van zijn belangrijkste concurrent. Melodrama ge[KA3]inspireerd door Amerikaanse klassiekers, maar die speciaal voor Japan van sociologisch belang is (de jaren van de economische opbloei, de nieuwe financiers, enzovoort).

Aku no Monsho

1964 | Misdaad, Thriller

Japan 1964. Misdaad van Hiromichi Horikawa. Met o.a. Tsutomu Yamazaki, Michiyo Aratama, Kyoko Kishida en Keiji Sada.

Een detective die net uit de gevangenis is ontslagen, raakt betrokken bij een duistere politiezaak. Een thriller die veel ambitieuzer en beter bewerkt is dan de meeste Japanse films van dit genre uit de jaren 1960-1970. Een voortreffelijke sfeer, goed werk van Horikawa, leerling van Kurosawa.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kyoko Kishida op televisie komt.

Reageer