Samir Bahzan

Cameraman

Samir Bahzan is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

El Medina

1999 | Komedie, Drama, Sportfilm

Egypte/Frankrijk 1999. Komedie van Yousry Nasrallah. Met o.a. Bassem Samra, Ahmed Fouad Selim, Abla Kamel, Roschdy Zem en Inês De Medeiros.

Ali (Samra) heeft in Cairo een boekhoudopleiding met goed gevolg afgelegd, maar zijn hart gaat uit naar het theater. Zijn vader (Selim) wil dat hij naar Saoedi-Arabi[KA3]e gaat om er werk te vinden. In plaats daarvan gaat hij naar Frankrijk, waar hij illegaal verblijft, in de hoop zijn wens te kunnen vervullen. Hij ontmoet Roschdy (Zem), die hem helpt aan een onderkomen en valse papieren. In plaats van het voetlicht op de b[KA3]uhne komt Ali in de schijnwerpers van de ring van het illegale bokscircuit. Hij begrijpt niet meteen dat hij slechts moet schaduwboksen voor getruceerde matches, belandt daarom in het ziekenhuis, waar geconstateerd wordt dat hij aan geheugenverlies lijdt. Als hij is hersteld, keert hij terug naar zijn vader en moeder Bannoura (Kamel), een paar ervaringen rijker: hij meent dat alle grote steden op elkaar lijken en dat hij net zo goed in Cairo zijn idealen kan bereiken. Het spel is gevoelig en de film tot op zekere hoogte poëtisch, maar de productiekwaliteiten laten enigszins te wensen over. Geschikt voor kijkers die kennis willen maken met literaire verfilmingen uit den vreemde. Het scenario is van regisseur Nasrallah, Claire Denis en Nasser Abdel-Rahmane. Het camerawerk is van Samir Bahzan. Stereo.

Al abwab al moghlaka

1999 | Drama

Egypte 1999. Drama van Atef Hetata. Met o.a. Sawsan Badr, Ahmed Azmi, Mahmoud Hemeida, Mnal Afifi en Ahmed Fouad Selim.

Een Egyptische tiener die op het punt staat volwassen te worden, leeft alleen met zijn moeder, een weduwe, die een relatie aangaat met een van zijn onderwijzers. In zijn ontluikende seksualiteit is hij jaloers en verward over zijn eigen gevoelens voor zijn moeder. Zijn fundamentalistische zeden- en leermeesters houden hem voor dat het gedrag van zijn moeder onrein is. Tenslotte regelt hij dat zijn moeder hertrouwt met een van de fundamentalisten en dat diens dochter voor hem bestemd is. Debuterend regisseur Hetata heeft heel zorgvuldig een maatschappelijk melodrama opgebouwd over zijn steeds orthodoxer en onvrijer wordende vaderland. Wie het geduld kan opbrengen om dit trage drama te volgen, komt aan zijn trekken en kan iets opsteken van het leven in Egypte anno 2000. Het camerawerk is van Samir Bahzan. De film sleepte op enkele kleine festivals prijzen in de wacht.

Ahlam Saghira

1993 | Drama

Egypte/Duitsland 1993. Drama van Khalid Al-Haggar. Met o.a. Tamer Ashraf, Mervat Amin, Salah El Saadany, Seif Abdel Rahman en Raga'a Hussein.

Aan de hand van de deels gedroomde, deels gereconstrueerde belevenissen van een twaalf-jarig jongetje dat zijn vader verloor in de 38-urige Israëlisch-Egyptische oorlog van 1967, verkent deze ongebruikelijke tv-prent de verheerlijking van president Nasser. Diens persoonlijkheid was tot een ware cultus verheven, maar werd onttroond door de vernietigende nederlaag van het gewapende conflict. Gesitueerd in de arme wijken van de door strijd geteisterde Suez. Scenario van de veelbelovende regisseur en camerawerk van Samir Bahzan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samir Bahzan op televisie komt.

Reageer