Despina Tomazani

Acteur

Despina Tomazani is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

I photographia

1987 | Komedie, Avonturenfilm

Griekenland/Frankrijk 1987. Komedie van Nikos Papatakis. Met o.a. Christos Tsangas, Aris Retsos, Zozo Zarpa, Despina Tomazani en Christos Valavanidis.

Ilyas Apostolou (Restos) verlaat in 1971 het Griekenland van de kolonels. Hij neemt een foto van een jonge vrouw mee, die hij toevallig op straat vindt. Als hij verre familie (Tsagas) in Frankrijk terug vindt, laat hij die de foto zien en zegt dat het zijn zuster is. Dit leugentje brengt hem veel avonturen. De film getuigt van grote originaliteit van een opmerkelijke cineast en is ook intens persoonlijk, soms overdreven in uitbarstingen en wreedheid. Hij is zijn onderwerp goed meester. De prachtige rolprent wordt ondersteund door schitterend spel. Het camerawerk is van Aris Stavron en Arnaud Desplechin en draagt bij aan de kwaliteit. Mono.

Dhil al Ardh

1982 | Drama, Documentaire

Tunesië/Frankrijk 1982. Drama van Taïeb Louhichi. Met o.a. Helène Catzaras, Despina Tomazani, Abdellatif Hamrouni, Abdelkader Mokdad en Mouna Nourreddine.

Een debuut, en een meesterlijke zet. Het lijkt fictie, maar is helaas documentaire. De regisseur laat ons zonder discussie en demonstratieve zwaarheid in een subtiel visuele taal (zonder esthetiek) zien dat het nomadendom ten dode is opgeschreven, hoe emigratie niet de oplossing is en hoe de hedendaagse evolutie de ondergang van de traditionele economie veroorzaakt. Een verlichte, gevoelige en droevige vaststelling die een universele draagkracht heeft. Geografisch niet precies gesitueerd; het gaat over de gehele Derde Wereld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Despina Tomazani op televisie komt.

Reageer