Guy Verda

Acteur

Guy Verda is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sirène des sables

1988 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1988. Biografie van Christian-Jaque. Met o.a. Guy Marchand, Constance Engelbrecht, Sophie Renoir, Maria Rosaria Omaggio en Horst Frank.

Onderdeel van de reeks L'Homme de Suez over het turbulente leven van Ferdinand de Lesseps. Dit deel laat zien hoe hij probeert de concessie te verkrijgen, opdat hij zijn plannen voor het Suez-kanaal kan uitvoeren. Na veel moeilijkheden slaagt hij daarin. De regisseur, die beschikte over ruime middelen, heeft een respectabele film gemaakt die de historische waarheid geen geweld lijkt aan te doen. Het gepassioneerde leven van de Lesseps is boeiend weergegeven.

Saint Voyou, priez pour nous

1979 | Drama, Misdaad

Frankrijk/Kameroen 1979. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Françoise Massoma, Marie-Danièle Eyraud, Guy Verda en Martin Trevières.

Baïko verleidt Leila, de dochter van een juwelier, om zo makkelijker haar vader te kunnen bestelen. Met de buit trekt hij naar Parijs en begint daar een kleine garage. Hij maakt kennis met een blonde zangeres die voor hem haar echtgenoot in de steek laat. Die stuurt huurmoordenaars op Baïko af, maar Baïko weet te ontkomen. En dan duikt Leila weer op, vastbesloten wraak te nemen op de man die haar heeft bedrogen. Een rommelige en melodramatische policier, relatief competent geschreven, maar ongeloofwaardig en weinig boeiend uitgewerkt.

L' Homme à la tête coupée ou le viol et l'enfer

1976 | Horror, Misdaad, Erotiek

Spanje/Frankrijk 1976. Horror van Juan Fortuny (John Fortune). Met o.a. Olivier Mathot, Guy Verda, Alice Arno, Sylvie Solar en Evelyne Scott.

Een geleerde transplanteert de hersenen van een sadist over op een ernstig gewonde gangster. Dit gegeven dat afkomstig lijkt uit een verziekt brein, vormde het scenario voor de film. Deze mengeling van geweld, verschrikkingen en erotiek komt zo slecht over dat alle pogingen een klantenkring te bereiken - de film is onder tenminste vijf verschillende titels uitgebracht! - op niets uitliepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guy Verda op televisie komt.

Reageer