Everett Sloane: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

The Patsy

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jerry Lewis. Met o.a. Jerry Lewis, Ina Balin, Everett Sloane, Keenan Wynn en Peter Lorre.

Na de dood van een bekende komiek, wordt piccolo Stanley Belt (Lewis) door een groep producers bliksemsnel opgeleid om diens plaats in te nemen, ook al blinkt hij vooral uit door onhandigheid en onbekwaamheid. Enkele sprankelende gags werden hier opgelost in een zouteloze saus, die zelfs niet gered kan worden door de uitstekende bijrollen (onder wie Lorre, in zijn laatste rol). De film vertoont veel gelijkenis met Errand Boy, eveneens van en met Lewis, maar die was oneindig veel sterker.

The Disorderly Orderly

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Glenda Farrell, Susan Oliver, Everett Sloane en Jack E. Leonard.

Verpleger Jerry in een chique kliniek voor de super-rijken. Hij doet zijn werk goed, behalve als hij te veel tegelijk moet doen, want dan komt er een ontstellende puinhoop van. Zuster Sharpe is smoor op de opbeurende Jerry, maar hij heeft uitsluitend oog voor Olivier, een voormalige klasgenote, die in het privé-ziekenhuis opgenomen is. Als haar centen op raken, beweegt Lewis hemel en aarde om geld bij elkaar te zamelen. Uiteindelijk ziet Jerry in dat Sharpe hem is voorbestemd, ondanks de dankbare Olivier. Amusante, suikerzoete Jerry-klucht met goede grappen, achtervolgingen, enz.

The Man from the Diner's Club

1963 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Danny Kaye, Martha Hyer, Cara Williams, Telly Savalas en Everett Sloane.

Rare zaken over een medewerker van de Diner`s Club (Kaye) die met Damon Runyon-achtige gangsters te maken krijgt. Danny heeft in het verleden beter materiaal gehad dan hier. Het scenario van William Peter Blatty (van o.a. THE EXORCIST).

Brushfire!

1962 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Jack Warner Jr.. Met o.a. John Ireland, Everett Sloane, Jo Morrow en Al Avalon.

Een echtpaar wordt door een guerrillagroep, onder leiding van een voormalig SS-officier, diep in de jungle gesleurd. Vrienden van het echtpaar zetten de achtervolging in en komen voor hete vuren te staan. Vlot gefilmd en goed zaterdagavondvertier.

By Love Possessed

1961 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1961. Romantisch drama van John Sturges. Met o.a. George Hamilton, Lana Turner, Efrem Zimbalist jr, Thomas Mitchell en Susan Kohner.

Niet geheel volgens het boek van James Gould Cozen, maar een nogal gladde romantische film met Turner, wiers geliefde een vooraanstaand jurist uit New Engeland is (Zimbalist). Spel met overgave van de spelers.

Home from the Hill

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Robert Mitchum, Eleanor Parker, George Peppard, George Hamilton en Everett Sloane.

Dit behoorlijk DALLAS-achtige drama gaat over een rijke, autoritaire grootgrondbezitter, die met zijn vrouw en hun zoon op hun chique landgoed wonen. Er is ook een bastaardzoon.

The Gun Runners

1958 | Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Don Siegel. Met o.a. Audie Murphy, Eddie Albert, Patricia Owens, Everett Sloane en Jack Elam.

Sam Martin (Murphy) is betrokken bij wapensmokkel naar Cuba; weinig originele herverfilming van TO HAVE AND HAVE NOT naar de gelijknamige roman van Ernest Hemingway. Daniel Mainwaring en Paul Monash penden het scenario. Het camerawerk is van Hal Mohr.

Marjorie Morningstar

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Gene Kelly, Natalie Wood, Claire Trevor, Ed Wynn en Everett Sloane.

De ambitieuze titelfiguur Wood droomt ervan een gevierde actrice te worden. Ze hoopt haar kans te krijgen in een vakantiekamp dankzij entertainer Kelly, die de ambitie koestert ooit een musical te schrijven. Ze beleven een kortstondige, hartstochtelijke romance, maar uiteindelijk zullen ze geen van beiden hun droom verwezenlijkt zien en bovendien verliezen ze elkaar. Een zeer sentimentele love-story naar een roman van Herman Wouk, die gered wordt door de vinnige, plezierige dialogen die Everett Freeman in zijn scenario verwerkte en een speelse regie. Enkele bijfiguren, zoals Wynn en Sloane, leveren topprestaties. Mooie fotografie van Harry Stradling en een knappe, romantische score van Max Steiner. De song 'A Very Private Love' van Sammy Fain en Paul Francis Webster werd beloond een Oscarnominatie.

Somebody Up There Likes Me

1956 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Robert Wise. Met o.a. Paul Newman, Pier Angeli, Everett Sloane, Sal Mineo en Steve McQueen.

Het geromantiseerde verhaal over het leven van van Rocky Graziano, het heetgebakerde straatvechtertje, dat wereldkampioen lichtgewicht boksen werd. De film is strak opgebouwd volgens het klassieke Hollywood-bio-recept van de jaren 1950-60: er wordt een indrukwekkende parallel getrokken tussen zijn vuistgevechten in de buurt en zijn triomfen in de ring. De film gaf de kans aan een hele nieuwe generatie van jonge acteurs: Newman, Mineo, McQueen en Loggia. Vooral Newman was de onmiddellijke ontdekking, ook al was hij in feite slechts een tweede keuze, want oorspronkelijk zou James Dean deze rol gespeeld hebben, ware het niet dat hij kort voor het begin van de opnamen verongelukte. Joseph Ruttenberg won een Oscar voor de sfeervolle zwart-wit fotografie. De titelsong wordt gekweeld door Perry Como, en het scenario is van Ernest Lehmann naar de biografie van Rowland Barber.

Patterns

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Van Heflin, Everett Sloane, Ed Begley, Beatrice Straight en Elizabeth Wilson.

Een prachtig Rod Sterling-drama over de machtsstrijd binnen een bedrijf, met een meesterlijke vertolking van Begley. De directiepsychologie uit het midden van de jaren vijftig is weliswaar verouderd, maar veel beter dan in een gelijksoortige EXECUTIVE SUITE.

Lust for Life

1956 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown en Everett Sloane.

Toen Minnelli zich voorbereidde op deze film over Vincent van Gogh, kon hij nog mensen ontmoeten die de verfmeester gekend hadden. Uniek is ook dat Minnelli regelde dat hij zo'n 200 authentieke Van Gogh-doeken mocht filmen. Minnelli zocht de plekken op waar Van Gogh geweest was, liet hele velden Van Gogh-geel spuiten en hoofdrolspeler Douglas schilderlessen nemen. Het pad van de schilder, van Holland naar Frankrijk, met broer Theo (Donald) als geldschieter, Paul Gauguin (Quinn) als bevriende rivaal, met de zonnebloemen en het afgesneden oor, dat kennen we nou wel. Het zijn de details die Minnelli gepassioneerd inbracht, die maken dat Lust for Life een levendig portret blijft.

The Big Knife

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Robert Aldrich. Met o.a. Jack Palance, Ida Lupino, Shelley Winters, Rod Steiger en Ilka Chase.

Het wrede, maar rake portret van Hollywood naar het toneelstuk van Clifford Odet over een gevierde scenarioschrijver, die zich tracht te ontworstelen aan het knellende juk van de studio. Hij komt echter tot de conlusie, dat hij vastzit aan een gouden ketting, die hij ten koste van alles - inclusief moord - wil behouden. Goed spel, vooral van de karakterspelers. Door James Poe tot scenario bewerkt. Camerawerk van Ernest Laszlo.

Way of a Gaucho

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Jacques Tourneur. Met o.a. Gene Tierney, Rory Calhoun, Richard Boone, Everett Sloane en Hugh Marlowe.

Een damesdrama dat omstreeks 1870 in Argentinië speelt, waarin Tierney en Calhoun iets moois op de pampas proberen op te bouwen.

The Sellout

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Gerald Mayer. Met o.a. Walter Pidgeon, John Hodiak, Audrey Totter, Paula Raymond en Cameron Mitchell.

De hoofdredacteur/uitgever van een plaatselijk sufferdje in een klein stadje zit opeens tot zijn nek in de zorgen als hij de corrupte sheriff Gomez erbij probeert te lappen. Openbaar Aanklager Hodiak zet echter door, ook als niemand tegen Gomez durft te getuigen. Goed gebracht drama. Het scenario schreef Charles Palmer, en Paul C. Vogel deed het camerawerk.

The Prince Who Was a Thief

1951 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1951. Familiefilm van Rudolph Maté. Met o.a. Tony Curtis, Piper Laurie, Everett Sloane, Jeff Corey en Betty Garde.

Historisch avontuur voor de jeugd, met Curtis als prins die vecht om de troon te heroveren, die aanstekelijk werkt door het enthousiasme van de spelers. Scenario van Gerald Drayson Adams en Aeneas Mackenzie.

The Enforcer

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Bretaigne Windust en Raoul Walsh. Met o.a. Humphrey Bogart, Zero Mostel, Ted de Corsia, Everett Sloane en Roy Roberts.

Officier van justitie Bogart probeert schoft Sloane achter slot en grendel te krijgen, op wie hij al tien jaar loert. Eindelijk heeft hij boef de Corsia zo ver gekregen om als kroongetuige op te treden in ruil voor een kortere straf, maar die 'ontvlucht' de gevangenis en wordt daarbij gedood. Samen met inspecteur Roberts zoekt Bogart naar gangsterbaas Sloane om hem in te rekenen. Een keiharde film naar de werkelijkheid. Ook bekend als Murder, Inc.

The Blue Veil

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Jane Wyman, Charles Laughton, Joan Blondell, Richard Carlson en Agnes Moorehead.

Wyman is een zichzelf opofferend kindermeisje wier levensverhaal te boek gesteld wordt met dooreen gevlochten episodes over haar werken bij verschillende families.

Sirocco

1951 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Curtis Bernhardt. Met o.a. Humphrey Bogart, Marta Toren, Lee J. Cobb, Everett Sloane en Zero Mostel.

De cynische zwart-handelaar en wapensmokkelaar Bogart heeft een oogje op de schone maîtresse van een hoge functionaris van de geheime dienst. Nadat hij door de Franse leger betrapt is, moet hij met hen meedoen en wordt een held-tegen-wil-en-dank als hij zijn rivaal uit de klauwen van Syrische rebellen redt. De gestaalde Bogie maakt van dit avontuur dat gesitueerd is in 1925, prima kijkvoer.

Bird of Paradise

1951 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Delmer Daves. Met o.a. Louis Jourdan, Debra Paget, Jeff Chandler en Everett Sloane.

Jourdans huwelijk met de dochter van een stamhoofd van een eiland uit de Stille Oceaan veroorzaakt een opstand in een groots gefilmd, maar flauw verhaal. Nieuwe versie van de film uit 1932.

The Men

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. Marlon Brando, Teresa Wright, Jack Webb, Everett Sloane en Howard St. John.

Brando schittert in zijn filmdebuut als een ex-soldaat, die als invalide uit WO II is gekomen, probeert opnieuw orde op zaken te stellen; zijn ingehouden acteren is hoogst effectief. Het scenario is van Carl Foreman, die zijn eigen verhaal bewerkte. Hertiteld: BATTLE STRIPE.

Prince of Foxes

1949 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Wanda Hendrix, Orson Welles, Marina Berti en Everett Sloane.

In het middeleeuwse Itali[KA3]e neemt avonturier Power het op tegen de almachtige Cesare Borgia (een overdonderende Welles), maar dit wordt hem niet in dank afgenomen en kost hem haast het leven. Een luxueus, op locatie gefilmd (door Leon Shamroy) cape- en degen-drama, dat mooier oogt dan het scenario (van Milton Krims, naar de roman van Samuel Shellabarger) zou doen vermoeden. Maar Welles te zien als de gewiekste misdadiger is op zich reeds de moeite waard. De melodieuze symfonische score is van Alfred Newman. Typisch pseudo-historisch product van het na-oorlogse Hollywood.

The Lady from Shanghai

1947 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1947. Film noir van Orson Welles. Met o.a. Rita Hayworth, Orson Welles, Everett Sloane, Glenn Anders en Ted de Corsia.

De onbeperkte vrijheid die Welles kreeg bij het maken van zijn filmdebuut Citizen Kane werd hem later nooit meer gegund. Zo schrapte de studio ruim een uur aan materiaal uit deze film noir. Dat is te merken aan het soms curieuze tempo, al blijft de film bij vlagen briljant, zoals in de befaamde slotscène in een spiegeldoolhof. Welles speelt een matroos die bij een moordcomplot betrokken wordt als hij verliefd wordt op een getrouwde vrouw (een geblondeerde Hayworth, met wie de filmmaker destijds zelf in scheiding lag). Qua sfeer en verhaal een voorloper van Welles' latere meesterwerk Touch of Evil.

Journey into Fear

1942 | Oorlogsfilm, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Norman Foster en Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Joseph Cotten, Dolores Del Rio, Ruth Warrick en Agnes Moorehead.

Howard Graham (Cotten), ingenieur in dienst van de Amerikaanse marine, ontsnapt in Istanbul aan een aanslag. Hij vlucht per schip, maar het lijkt erop dat de nazi's die het op hem hebben voorzien hem zijn gevolgd. Fraaie film noir, die waarschijnlijk zonder de bemoeienis van studio RKO – de film werd meer dan twintig minuten ingekort – nog beter was geweest. Geafficheerd als een film van Foster, maar geschreven en geproduceerd door grootmeester Orson Welles (Citizen Kane), die ook een klein rolletje speelt als Turkse kolonel.

Citizen Kane

1941 | Mysterie, Drama, Thriller, Experimenteel

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore, Agnes Moorehead en Everett Sloane.

Volgens velen de beste speelfilm aller tijden. Orson Welles - toen 25 jaar! - experimenteerde in deze visionaire film over de achterkant van het Amerikaanse kapitaal met make-up, geluid en vooral met lenzen en cameratechnieken. Die brachten zowel voorgrond als achtergrond scherp in beeld - met oogstrelend en baanbrekend resultaat. Het spannende verhaal cirkelt om krantenmagnaat Kane (Welles zelf) die bij zijn eenzaam sterven het woord 'Rosebud' fluistert. Een inventieve en gevoelige zoektocht naar de betekenis van het woord en de persoon Kane volgt.