Victoria Shaw is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

This is Garth Brooks, Too!

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Jeff Richter. Met o.a. Garth Brooks, Ty England, Mike Garver, Mike Palmer en Dave Gant.

Countryzanger Garth Brooks gaf in de zomer van 1993 vier concerten in Dallas, Texas, die door meer dan 250.000 mensen bezocht werden. Helaas zijn de filmmakers er niet in geslaagd iets van de opwinding over de grootste reeks concerten in de geschiedenis van de countrymuziek, over te brengen op het beeldscherm. De luchtopname aan het begin, van de skyline van Dallas bij nacht, die inzoomt op de koepel van het stadion en de fans daaronder laat zien, is veelbelovend maar maakt zijn belofte niet waar. Het meeste van de film over het concert is standaard materiaal, creatief gepresenteerd met de normale mengeling van hysterische fans, acties van de band en de zanger zelf. Brooks wordt gesteund door de beste musici en zangers, waaronder Victoria Shaw die in iedere scène uitblinkt. Goede uitvoeringen van hits zoals 'The Thunder Rolls' en 'American Honky Tonk Bar Association' accentueren de show, maar een paar van Brook's beste werken worden genegeerd. Leden van de band die Brooks deugden aanprijzen voor de camera zijn tijdsverspilling en doen afbreuk aan de show. De finale waarin de zanger over de hoofden van de toeschouwers vliegt naar de verste uithoeken van het stadion, is leuk om te zien maar lijkt op sensatiezucht die niet bij een countrymuziek concert past. Toby Philips krijgt een tien voor de plaatsing van de camera en kritisch camerawerk. Samen met regisseur Richter, verslaan ze op creatieve wijze ieder aspect van dit enorme concert.

Shimmering Light

1978 | Avonturenfilm

Australië 1978. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. Beau Bridges, Lloyd Bridges, Victoria Shaw, John Meillon en Ingrid Mason.

Een 'dropout' geeft zijn baantje op bij het bedrijf van zijn steenrijke vader om gehoor te geven aan zijn hartstocht voor het surfen en om te zoeken naar de Volmaakte Grote Golf. Hij raakt in een ellendige tweestrijd als zijn vader ongeneeslijk ziek wordt en zijn vaste vriendin zwanger blijkt. Nu moet hij de feiten onder ogen zien en een man worden. Een buitenissige uit het leven gegrepen sentimentele tv-film. Lloyd is Beau's vader, ook in werkelijkheid.

Westworld

1973 | Sciencefiction, Actiefilm, Western, Thriller

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Michael Crichton. Met o.a. Yul Brynner, Richard Benjamin, James Brolin, Alan Oppenheimer en Victoria Shaw.

Eerste speelfilmregie van Crichton, auteur van succesvolle spannende romans, bedenker van succesformules als Jurassic Park en ziekenhuisserie E.R.. Zijn inventieve futuristische thriller speelt zich af in een pretpark voor volwassenen. Die kunnen er voor duizend dollar per dag hun fantasieën uitleven, waarbij ze tegenspel krijgen van levensechte robotmensen. De wat sukkelige Peter Martin (Benjamin) en John Blane (Brolin) willen een dagje de revolverheld uithangen, maar een storing in het brein van een robot (Brynner) zorgt dat hij niet langer mis schiet in het vuurgevecht.

To Trap a Spy

1966 | Thriller

Verenigde Staten 1966. Thriller van Don Medford. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Luciana Paluzzi, Patricia Crowley en Fritz Weaver.

Als een duistere organisatie de president van een jonge Afrikaanse republiek en diens nauwe medewerkers vermoordt, wordt top-agent Napoleon Solo (McCallum) erop afgestuurd. Een aflevering van de tv-serie THE MAN FROM U.N.C.L.E. uitgerekt tot speelfilmlengte, maar de beperkingen van het budget zijn te merken en de spelers hebben nog weinig ervaring met de spionage- formule. Wordt dikwijls aangeprezen als de pilot voor de serie, maar is achteraf als zodanig ingeblikt. Het scenario is van Sam Rolfe. Het camerawerk is van Joseph Biroc.

Alvarez Kelly

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van Edward Dmytryk. Met o.a. William Holden, Richard Widmark, Janice Rule, Patrick O'Neal en Victoria Shaw.

Veehandelaar Alvarez Kelly probeert munt te slaan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een poging om zaken te doen met de Yankees wordt hij echter ontvoerd.

I Aim at the Stars

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van J.Lee Thompson en J. Lee Thompson. Met o.a. Curd Jürgens, Victoria Shaw, Herbert Lom en Gia Scala.

Een kleinschalig fictieverhaal over de nazi-raketspecialist Werner von Braun en zijn aanpassingsproblemen in Amerika. Pijnlijke momenten uit zijn leven - bijvoorbeeld in hoeverre was hij nazi? - worden overgeslagen.

Because They're Young

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Dick Clark, Michael Callan, Tuesday Weld, Victoria Shaw en Doug McClure.

Deze bioscoopversie van John Farris': HARRISON HIGH werd een voorspelbaar relaas over de wijze waarop heilig boontje en leraar Clark zijn weerspannige studenten probeert te helpen.

The Crimson Kimono

1959 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1959. Mysterie van Samuel Fuller. Met o.a. Victoria Shaw, Glenn Corbett, James Shigeta, Anna Lee en Paul Dubov.

Twee detectives uit Los Angeles onderzoeken de moord op een strip-teasedanseres; ongewone korte film, wellicht interessanter voor Sam Fuller-fans dan voor de rest van het publiek, dat het verhaal en de uitwerking weleens te lauw en warrig kan vinden.

Edge of Eternity

1959 | Misdaad, Thriller, Western

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Cornel Wilde, Victoria Shaw, Mickey Shaughnessy, Edgar Buchanan en Rian Garrick.

Deputy-sheriff Wilde volgt moordenaars naar de Grand Canyon. Dat eindigt in een schietpartij vanuit transportcontainers die aan kabels van een mijn boven het ravijn hangen. Scenario van Richard Collins en Knut Swenson. Gedraaid in CinemaScope.

The Eddy Duchin Story

1956 | Biografie

Verenigde Staten 1956. Biografie van George Sidney. Met o.a. Tyrone Power, Kim Novak, Victoria Shaw, James Whitmore en Larry Keating.

Blikken Hollywood-biografie van de pianist/bandleider uit de jaren dertig en veertig. Power doet zijn best (Carmen Cavallaro's klavierspel werd ingedubd). Het einde is smartlapperig, de telkens terugkerende melodie in de film is gedenkwaardig.