Reinhard Koldehoff

Acteur

Reinhard Koldehoff is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Das Chinesische Wunder

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heinz Rühmann, Christian Kohlund, Senta Berger, Peter Pasetti en Harald Leipnitz.

Rühmann als de Rus Poliakoff, die de jonge arts Dr. Kristian Keller in zijn moeilijke ogenblikken terzijde staat. De arts leert ook nog de acupunctuur kennen. Melodrama dat bij Liebeneiner altijd in 'goede' handen is, maar dat overkomt als een film uit de jaren 1950-'60. Het scenario is van Manfred Barthel en Kurt Nachmann. Het camerawerk is van Götz Neumann.

Das Unheil

1972 | Drama

Duitsland/Frankrijk 1972. Drama van Peter Fleischmann. Met o.a. Vitus Zeplichal, Reinhard Koldehoff, Werner Hess, Ingmar Zeisberg en Christoph Geraths.

Een harde satire op de welvaartsmaatschappij: onder de giftige rook van een chemische fabriek probeert een domineeszoon zijn eindexamen gymnasium te doen. Dit onschuldig lijkende verhaal krijgt door een uitstekende filmische behandeling een dreigende ondertoon van onheil mee. Scenario van de regisseur en Martin Walser. Camerawerk van Dib Lufti.

Oberwachtmeister Borck

1955 | Misdaad, Drama

Duitsland 1955. Misdaad van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Gerhard Riedmann, Annemarie Düringer, Hilde Sessak, Ralph Lothar en Bum Krüger.

Een gemoedelijke opper van de rijkspolitie - geliefd in zijn buurt - maakt een vrouw het hof, die bij hem past; deze wordt door haar ex-verloofde gechanteerd en als die meent dat ze hem aan de politieman wil verraden, vermoordt hij haar. De diender wordt verdacht, maar weet tijdig de misdaad op te lossen. De laatste speelfilm van de gecultiveerde veteraan Lamprecht, die ondanks de 'commerciële' formule van na WO II in het geheel niet aansloeg. Scenario van W.F. Fichelscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Reinhard Koldehoff op televisie komt.

Reageer