Dan Wolman

Regisseur, Acteur

Dan Wolman is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Hole ahava be'shikun gimel

1995 | Komedie

Israël 1995. Komedie van Savi Gabizon. Met o.a. Moshe Ivgi, Hannah Azoulay-Hasfari, Avigail Arieli, Tuvia Gelber en Menashe Noy.

Victor (Ivgi) is niet helemaal in orde, maar een buitenstaander merkt dat niet. Hij woont in een armzalige wijk in een flat met zijn moeder en zijn opoe. Hij zendt illegaal B-films uit via de kabel. De buurt beschouwt hem zo`n beetje als de dorpsidioot. Michaella (Arieli) en haar vriend Gadi (Noy) komen in de straat wonen. Michaella is een oogverblindende verschijning. Victor is onmiddellijk weg van haar en maakt haar stante pede het hof; of ze nu wel of niet een vriend heeft, kan Victor geen bal schelen. Hij overweldigt haar met bloemen, maar als hij op de drempel van haar voordeur gaat kamperen, is het gauw gedaan met de koopman: hij belandt in een psychiatrische inrichting. Daar ontmoet Victor de prettig gestoorde Levana (Azulay-Hasfari) die er vast van overtuigd is een vrouwelijke rabbijn te zijn, die gelukkig getrouwd is en de moeder van een aantal kinderen. Victor en Levana krijgen een hartstochtelijke relatie. Tenslotte komt die bloedmooie Michaella Victor met een bezoekje vereren - was hij nu gek of niet! Het filmdebuut van Gabizon is zeer beslist niet subtiel, maar het is bevolkt met personages, die allemaal op een of andere manier veel warmte uitstralen en de sympathieke Ivgi steelt de show. Het scenario is van regisseur Gabizon. De fotografie is van Yoav Kosh. Israels tevergeefse hoop voor de Oscar als Beste Buitenlandse film, maar wel bekroond op kleine festivals in Europa en Zuid-Amerika. Thuis een kassucces van jewelste en heeft niet minder dan tien prijzen in de wacht gesleept. Geproduceerd met o.a. financiële steun van het Fund for the Promotion Of Israeli Quality Films - oordeel zelf!

Hamerhak

1994 | Drama

Israël 1994. Drama van Dan Wolman. Met o.a. Chaim Hadaya, Genia Chernik, Ruth Farchi, Isaac Shilo en Miriam Nevo.

Schrijver/regisseur Wolman weet een heel realistische sfeer te scheppen in deze film over een immigrant uit Isra[KA3]el (getrouwd met een Amerikaanse) die op bezoek gaat bij zijn bejaarde ouders in zijn geboorteland. Zijn oude vrienden en zijn familie willen dat hij voorgoed naar Israël terugkeert, maar hij wordt achterdochtig als blijkt dat op zijn vroegere kamer een Russische vluchtelinge woont. Er zijn geen makkelijke antwoorden, en het spel van de niet-professionele acteur Hadaya is ontroerend. Hij draagt het werk van Wolman. Het camerawerk is van Victor Bilokopitov.

Eis am Stiel, 6. Teil - Ferienliebe

1985 | Komedie, Erotiek

Duitsland/Israël 1985. Komedie van Dan Wolman. Met o.a. Zachi Noy, Jesse Katzur, Petra Kogelnik, Bea Fiedler en Yehuda Afroni.

Het eerste deel was nog te doen. De andere vijf delen van deze serie kunnen met goede wil toch nog vlot bevonden worden, maar de zesde aflevering is een banale en afgezaagde verfilming van de seksavonturen van drie pubers. Muziek uit de jaren 1950 en 1960. Ook bekend als FERIENLIEBE.

Roman Zair

1983 | Erotiek

Duitsland/Israël 1983. Erotiek van Dan Wolman. Met o.a. Yiftach Katzur, Zachi Noy, Jonathan Sagall, Devora Keidar en Menashe Warshawsky.

Alweer deel vijf uit de schijnbaar oneindige, LEMON POPSICLE- serie waarin de drie mentaal gehandicapte hoofdrolspelers nog steeds achter de beschikbare meisjes aan zitten. Nieuwste deprimerende aanwinst is het Duitse would-be sterretje Dollar in een van de meest vernederende vertolkingen ooit op het witte doek te zien. Wie dit soort primaire ongein grappig vindt, loopt daar beter niet mee te koop. Ook bekend als BABY LOVE.

Nana

1982 | Drama, Erotiek

Italië 1982. Drama van Dan Wolman. Met o.a. Katya Berger, Jean-Pierre Aumont, Mandy Rice-Davies, Debra Berger en Shirin Taylor.

De zoveelste (losse pols) verfilming van de beroemde roman van Zola over een 19de-eeuwse courtisane die bankiers en politici verleidt in haar sociale en economische carrièredrang. Dit voor Sylvia Kristel, die terecht voor de eer bedankte, opgezette vehikel faalt op nagenoeg alle onderdelen - erotiek, spanning, humor en zelfs de simpele verhaallogica - en is ondanks de medewerking van prestigieuze namen aan beide zijden van de camera amateuristisch stuntelig van makelij.

Machboim

1980 | Drama

Israël 1980. Drama van Dan Wolman. Met o.a. Chaim Hadaya, Benyamin Armon, Dorin Tavori, Gila Almagor en Efrat Lavie.

Jeruzalem 1946. Regelmatig doen Britse militairen huiszoeking. Tussen al dit geweld groeit de 12-jarige Uri bij zijn opa op. Uri is zeer gesloten en zijn schoolrapporten gaan zienderogen achteruit. Zijn opa vraagt de student Balaban om Uri bijles te geven. Tussen Uri en Balaban groeit een hechte vriendschap, maar Balaban raakt in moeilijkheden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dan Wolman op televisie komt.

Reageer