Luce Guilbault

Acteur

Luce Guilbault is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rejeanne Padovani

1972 | Komedie

Canada 1972. Komedie van Denys Arcand. Met o.a. Luce Guilbault, Jean Lajeunesse, Roger Lebel en Margot Mackinnon.

Een sombere bloemlezing en een uitzichtsloos slot in deze zedenschets van het hof van keizer Claudius, ontleend aan de Annalen van Tacitus en verplaatst naar deze tijd. Geen echt plot: de veels te lastige heldin wordt vermoord en haar lichaam begraven onder het beton van een autoweg, wat zelfs zij die haar hebben laten vermoorden niet weten. Een weinig vleiende beschrijving van de verdorvenheid van politici en financiers, en ook een keiharde satire op de kunst, die wordt gezien als het esthetische gezicht van de barbaarsheid. Een venijnig pamflet maar gefilmd met een groots beeldend inzicht, zonder twijfel spottend bedoeld.

Une Maudite Galette

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Denys Arcand. Met o.a. Luce Guilbault, Marcel Sabourin, René Caron, J. Léo Gagnon en Hélène Loiselle.

Een arme loodgieter uit Montreal krijgt bezoek van een rijke oom van het platteland. De hele familie keert zich die avond, na flink wat drank ingenomen te hebben, tegen die oom. De haat stijgt boven de ogenschijnlijk vrolijke oppervlakte uit. Een geëngageerd drama.

Le Grand sabordage

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Alain Périsson. Met o.a. Nathalie Drivet, Pascal Bressy en Luce Guilbault.

Twee kinderen uit Montreal weigeren de materialistische wereld van de volwassenen te aanvaarden. Een soort Romeo & Julia-verhaal tegen de achtergrond van een koude, harteloze wereld.

IXE-13

1971 |

Canada 1971. Jacques Godbout. Met o.a. André Dubois, Marc Laurendeau, Marcel St.Germain, Serge Grenier en Louise Forestier.

Een muzikale, komische parodie op de superheld van Québec omstreeks 1955. IXE-13 is een legendarische spion, een man met vele kwaliteiten. Hij is dapper, charmant, intelligent en zelfs zijn vijanden bewonderen hem. Leuke avonturen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luce Guilbault op televisie komt.

Reageer