Martha Hyer: regie, cast en scenario.
Er zijn 65 films gevonden.

Rooster Cogburn

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. John Wayne, Katharine Hepburn, Anthony Zerbe, Richard Jordan en John McIntire.

In 1970 won John Wayne - zijn enige - Oscar voor zijn rol in de western True Grit (1969). Zes jaar later maakte hij deze sequel. Nadat haar vader door bandieten is vermoord schiet Rooster Cogburn de pinnige Eula Goodnight (Hepburn) al mopperend te hulp. En Goodnight moppert bekwaam terug. Jammer genoeg haalde de latere film niet het niveau van de voorganger en lukt het Hepburn niet haar vergelijkbare rol in The African Queen (1951) ook maar te benaderen. Toch een mooie samenwerking tussen deze twee iconen.

Day of the Wolves

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Ferde Grofé Jr., Richard Egan, Martha Hyer en Ferde Grofe Jr.. Met o.a. Rick Jason, Jan Murray, Martha Hyer en Richard Egan.

Een gewapende, levensgevaarlijk bende slaagt erin een ver afgelegen stadje van de buitenwereld af te snijden, zodat ze de perfecte misdaad kunnen plegen. Ze hebben echter buiten de waard gerekend met sheriff Egan, die ze te lijf gaat met zijn verrassingstaktiek. Veel actie en redelijk spannend.

Once You Kiss a Stranger

1969 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Robert Sparr. Met o.a. Paul Burke, Carol Lynley, Martha Hyer, Peter Lind Hayes en Philip Carey.

Een nauwelijks verholen herverfilming van STRANGERS ON A TRAIN, met Lynley als een krankzinnige die golfspeler Burke in een bizarre intrige van 'wederkerige moord' sleept. Vlot, maar leeghoofdig en lachwekkend.

Crossplot

1969 | Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Avonturenfilm van Alvin Rakoff. Met o.a. Roger Moore, Martha Hyer, Claudie Lange, Alexis Kanner en Francis Matthews.

Een reclameman in Londen (Moore) gaat op zoek naar een geschikt model voor een van zijn campagnes en raakt verzeild in een internationaal spionagecomplot. Spannend amusement met veel vaart. De film blaast nieuw leven in de standaardgegevens van het genre en gebruikt deze op een originele manier.

The Happening

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Elliot Silverstein. Met o.a. Anthony Quinn, Faye Dunaway, George Maharis, Michael Parks en Robert Walker.

Luchtig en wuft misdaadverhaal, waarin de ontvoering van een rijke man (Quinn) centraal staat.

Some May Live

1967 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Vernon Sewell. Met o.a. Joseph Cotten, Martha Hyer, Peter Cushing en John Ronane.

Een futloze actiefilm geproduceerd voor tv en gesitueerd in het door de VS bezette Saigon met Cotten als Amerikaanse inlichtingenofficier die een spion op zijn afdeling in de val laat lopen. Hertiteld IN SAIGON: SOME MAY LIVE.

Lo Scatenato

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Franco Indovina. Met o.a. Vittorio Gassman, Martha Hyer, Gila Golan, Massimo Serato en Claudio Gora.

Een ster in het reclamefilmwezen merkt in zijn werk en zijn priv[KA1]e-leven dat de natuur (van insekten tot huisdieren en losgebroken stieren) zich plotseling tegen hem keert. Hij voelt zich het slachtoffer van een komplot. Als hij de oplossing daarvan zoekt in de dierentuin, belandt hij in de apenkooi. Deze symbolische satire, waarin de zelfgenoegzaamheid van de karakterzwakke held door kleine toevalligheden omslaat in onzekerheid, heeft een minder inventieve regie dan het scenario vereist, zodat het resultaat een one man show van Vittorio Gassman is.

La Mujer de otro

1967 | Romantiek

Spanje 1967. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Martha Hyer, Analía Gadé, John Ronane, Ángel del Pozo en Analia Gade.

Een vrouw op rijpere leeftijd ontmoet op zekere dag haar vroegere, maar nu getrouwde, geliefde. Onuitstaanbaar, ondanks de sensuele aantrekkingskracht van Martha Hyer.

Italian Style War

1967 |

1967. Luigi Scattini. Met o.a. Martha Hyer, Buster Keaton en Franco And Ciccio.

Een vrouw op rijpere leeftijd ontmoet op zekere dag haar vroegere, maar nu getrouwde, geliefde. Onuitstaanbaar, ondanks de sensuele aantrekkingskracht van Martha Hyer.

House of 1,000 Dolls

1967 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1967. Misdaad van Jeremy Summers. Met o.a. Vincent Price, Martha Hyer, George Nader, Anne Smyrner en Wolfgang Kieling.

Een stel met vakantie in Tanger raakt bevriend met een jongeman die ervan overtuigd is dat zijn verloofde is ontvoerd door een blanke-slavinnenbende. Ongelooflijke dialoog, het lijkt wel of Price voortdurend in een roes verkeert.

The Night of the Grizzly

1966 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Joseph Pevney. Met o.a. Clint Walker, Martha Hyer, Keenan Wynn, Nancy Kulp en Ron Ely.

Sheriff Walker erft van zijn grootvader een boerderij. Hij besluit rustiger aan te gaan doen door daar zijn bestaan verder op te bouwen; dat lukt met veel moeite maar dan het wordt bedreigd door een dolende, levensgevaarlijke grizzly-beer en een wraaklustige boef die hij ooit achter de tralies had gesmeten. Hij heeft geen keuze, als hij goed en have wil beschermen moet hij het ondier te doden en de schurk inrekenen; daarmee riskeert hij weer zijn nek. Een behoorlijke, zijn het tweedimensionale western met een vleugje pioniersgeest. Scenario van Warren Douglas. Gesitueerd in Wyoming rond 1880. Gedraaid in Techniscope.

Picture Mommy Dead

1966 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1966. Thriller van Bert I. Gordon en Bert Gordon. Met o.a. Don Ameche, Martha Hyer, Zsa Zsa Gabor, Signe Hasso en Susan Gordon.

Kitscherig melodrama waarin Hyer, pas getrouwd met Ameche, strijd levert met stiefdochter Gordon, in de ban van wijlen haar moeders geest.

The Sons of Katie Elder

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Dean Martin, Martha Hyer, Michael Anderson jr en Earl Holliman.

Typisch Wayne-vehikel met Holliman, Anderson en Martin als de ruige zonen van pioniersvrouw Katie Elder, die haar dood willen wreken. Een opwindende film.

Due marine e uno generale

1965 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1965. Komedie van Luigi Scattini. Met o.a. Buster Keaton, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Martha Hyer en Fred Clark.

Amerikaanse soldaten van Siciliaanse afkomst worden tijdens WO II in Noord-Afrika door Duitsers gevangen genomen, maar oude en apathische generaal laat hen ontsnappen. Later nemen ze hem bij invasie van Anzio zelf gevangen, maar laten hem uit sympathie op hun beurt vrij. Vehikel voor platvloers duo Franchi-Ingrassia met ingebouwde hommage aan Keaton (wiens grootste succes THE GENERAL was) mislukt op alle fronten, maar de niet begrijpende verbazing waarmee de stokoude komiek in de film staat zorgt voor aandoenlijke momenten die de rest nòg ergerlijker maken.

Cuernavaca en primavera

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Martha Hyer, Elizabeth Campbell, Mauricio Garcés en Germán Robles.

Een film bestaande uit de episoden Nido de amor, El mago en El bombón, alledrie over de liefde, maar onderling heel verschillend. Het laatste verhaal is het beste dankzij de acteerprestaties. Verder nauwelijks de moeite waard. Het zijn steeds dezelfde flauwe, deprimerende scripts waarvan de Mexicaanse film destijds veelvuldig gebruik maakte. Ook bekend als TRES COMEDIAS DE AMOR.

The Carpetbaggers

1964 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1964. Romantiek van Edward Dmytryk. Met o.a. George Peppard, Alan Ladd, Carroll Baker, Bob Cummings en Martha Hyer.

Toneel is het Hollywood uit de jaren rond 1925. We volgen leven en liefdes van Jonas Cord Jr. (Peppard), industrieel, vliegtuigfanaat en op Howard Hughes ge[KA3]ente filmmagnaat, die in zijn obsessie voor macht iedereen die hem in de weg loopt genadeloos uitschakelt. Goede voorloper van latere soap-series als DALLAS en DYNASTY, door scenarioschrijver John Michael Hayes geput uit de roman van Harold Robbins. Als cowboy Nevada Smith (die in 1966 een eigen film zou krijgen, met Steve McQueen in de titelrol) speelde Ladd zijn laatste film. Ontspannend melodrama, dat echter volledig losstaat van de realiteit. Uitstekend camerawerk van Joseph MacDonald en een sterke score van Elmer Bernstein ronden het geheel af.

Pyro

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Julio Coli en Julio Coll. Met o.a. Barry Sullivan, Martha Hyer, Sherry Moreland en Soledad Miranda.

Vreemde thriller over man die bij brand omkwam en zich wreken wil op ex-vriendin die het vuur aanstak.

First Men in the Moon

1964 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1964. Sciencefiction van Nathan Juran. Met o.a. Edward Judd, Martha Hyer, Lionel Jeffries en Erik Chitty.

De uitgebreide bewerking van het klassieke boek van H.G. Wells is op bepaalde punten wat zwaar, maar voornamelijk toch overladen met komische momenten en dus de moeite waard. Goed trucagewerk van Ray Harryhausen. Let op Peter Finch.

Blood on the Arrow

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Sidney Salkow. Met o.a. Dale Robertson, Martha Hyer, Wendell Corey, Ted de Corsia en Elisha Cook jr.

Flauwekul western over een bloedbad van de Apachen en een poging van overlevenden om hun zoon uit de handen van de roodhuiden te redden.

Bikini Beach

1964 | Komedie, Muziek, Familiefilm

Verenigde Staten 1964. Komedie van William Asher. Met o.a. Frankie Avalon, Annette Funicello, Martha Hyer, Harvey Lembeck en Don Rickles.

Deze derde BEACH PARTY film met Frankie in een dubbelrol, en Annette, staat op de tweede plaats, en is volgens de vaste formule gemaakt. Ze leverden toen goed geld op en waren populair in de V.S. en het Beach Boys-tijdperk. Werd vervolgd door PAJAMA PARTY.

Wives and Lovers

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van John Rich. Met o.a. Janet Leigh, Van Johnson, Shelley Winters, Martha Hyer en Ray Walston.

Oppervlakkig, glad amusement. De zojuist beroemd geworden schrijver Johnson verhuist met vrouw Leigh en kind naar een buitenwijk. De aankomende literaire agent Hyer veroorzaakt bijna een echtscheiding. Winters is een vlotgebekte buurvrouw.

The Man from the Diner's Club

1963 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Danny Kaye, Martha Hyer, Cara Williams, Telly Savalas en Everett Sloane.

Rare zaken over een medewerker van de Diner`s Club (Kaye) die met Damon Runyon-achtige gangsters te maken krijgt. Danny heeft in het verleden beter materiaal gehad dan hier. Het scenario van William Peter Blatty (van o.a. THE EXORCIST).

A Girl Named Tamiko

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van John Sturges. Met o.a. Laurence Harvey, France Nuyen, Martha Hyer, Gary Merrill en Michael Wilding.

Opgeblazen damesdrama dat zich afspeelt in Tokio. Harvey maakt Hyer het hof, omdat hij met haar wil trouwen, teneinde het Amerikaanse staatsburgerschap te verwerven, maar Nuyen is het lieve oosterse meisje van wie hij werkelijk houdt.

The Right Approach

1961 | Muziek

Verenigde Staten 1961. Muziek van David Butler. Met o.a. Frankie Vaughan, Martha Hyer, Juiet Prowse, Gary Crosby en Jane Withers.

Muzikaal niemendalletje waarin Vaughan als nietsnut iedereen voor zijn karretje spant.

The Last Time I Saw Archie

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Jack Webb. Met o.a. Robert Mitchum, Jack Webb, Martha Hyer, France Nuyen en Louis Nye.

Webb speelde en regisseerde deze vervelende soldatenkomedie over bedrieger Mitchum toen hij vrij had van DRAGNET.

Ice Palace

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Richard Burton, Robert Ryan, Carolyn Jones, Martha Hyer en Jim Backus.

De verfilming van een roman van Edna Farber over de ontwikkeling van Alaska als staat, met speciale aandacht voor de maffe levenslange strijd tussen Burton en Ryan.

Herrin der Welt

1960 | Thriller, Sciencefiction

Duitsland​/​​Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1960. Thriller van William Dieterle. Met o.a. Martha Hyer, Gino Cervi, Micheline Presle, Carlos Thompson en Sabu.

Nieuwe versie van de Joe May film DIE HERRIN DER WELT uit 1919 door de naar Duitsland teruggekeerde William Dieterle. Een professor heeft de formule voor de wereldheerschappij ontdekt; de dochter van de professor brengt de formule in veiligheid in een Aziatisch klooster. Scenario van Jo Eisinger en H.G. Petersson. Camerawerk van Richard Angst. De film werd uitgebracht in twee delen van circa 90 minuten. Deel twee is getiteld ANGKOR-VAT. Ook bekend als APOCALISSE SUL FIUME GIALLO en LES MYSTÈRES D'ANGKOR en MISTERIO DEI TRE CONTINENTI.

Desire in the Dust

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van William F. Claxton en William Claxton. Met o.a. Raymond Burr, Martha Hyer, Joan Bennett en Ken Scott.

Goede acteurs dragen dit harde melodrama over een Zuidelijke aristocraat met politieke ambities, terwijl hij het obscure verleden van een paar familieleden tracht te verbergen.

The Big Fisherman

1959 |

Verenigde Staten 1959. Frank Borzage. Met o.a. Howard Keel, John Saxon, Susan Kohner, Herbert Lom en Martha Hyer.

Breed uitgesponnen religieus epos naar het boek van Lloyd Douglas over het leven van de heilige Petrus; zelden vervelend, maar niet erg inspirerend.

The Best of Everything

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Hope Lange, Stephen Boyd, Suzy Parker, Martha Hyer en Joan Crawford.

Veelzijdige produktie over vrouwen die succes en liefde najagen in de meedogenloze uitgeverswereld van New York City; Crawfords uitbeelding van de kille directrice met het gouden - maar lege - hart vormt een hoogtepunt. De film is gebaseerd op een oppervlakkige roman van Rona Jaffe.

Some Came Running

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Shirley MacLaine, Martha Hyer en Arthur Kennedy.

Schrijver (Sinatra) keert na de Tweede Wereldoorlog gedesillusioneerd terug naar zijn kleinburgerlijke geboortestadje in het midwesten. Samen met zijn vriend (Martin) verdrinkt hij zijn frustraties. Gebaseerd op een boek van James Jones, die dit min of meer had bedoeld als een vervolg op 'From here to eternity' (dat in '53 werd verfilmd door Fred Zinnemann). De titel parafraseert een vers uit het Marcusevangelie waarin een waarschuwing is vervat tegen een materialistische levenshouding. Some Came Running is puur melodrama en boeit vooral door indrukwekkend acteerwerk van, naast Sinatra en Martin, Shirley MacLaine als losbollig meisje.

Paris Holiday

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Gerd Oswald. Met o.a. Bob Hope, Fernandel, Anita Ekberg, Martha Hyer en Preston Sturges.

Deze mengeling van Franse en Amerikaanse kluchtige humor levert onevenwichtig amusement op, waarin Hope in Frankrijk een nieuw filmscenario probeert te kopen. Veel mooie meiden om naar te kijken.

Once Upon a Horse

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Hal Kanter. Met o.a. Dan Rowan, Dick Martin, Martha Hyer, Leif Erickson en John McGiver.

Deze zonderlinge western-parodie gaat op en neer, met enkele geschifte grappen en voldoende pit om hem toch de moeite van het bekijken waard te maken. De oude western-sterren Bob Steele, Kermit Maynard, Tom Keene en Bob Livingston zijn vluchtig te zien als zichzelf.

Houseboat

1958 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1958. Romantische komedie van Melville Shavelson. Met o.a. Cary Grant, Sophia Loren, Martha Hyer, Harry Guardino en Eduardo Ciannelli.

Weduwnaar Tom Winters heeft het moeilijk met de opvoeding van zijn drie kinderen en huurt een kinderjuf in. Maar deze bedreven, charmante dame is niet wie ze zegt dat ze is. Uiterst voorspelbare romantische komedie over een samengesteld gezin op een woonboot blijft gemoedelijk aan de oppervlakte, maar charmeert evengoed dankzij sterren Cary Grant en Sophia Loren. Tussen de twee was sinds hun eerdere samenwerking The Pride and the Passion ook in werkelijkheid iets moois gaande, maar La Loren trouwde tijdens de opnamen van Houseboat met de Italiaanse filmproducent Carlo Ponti.

The Delicate Delinquent

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Don McGuire. Met o.a. Jerry Lewis, Martha Hyer, Darren McGavin en Horace McMahon.

Lewis is een excentrieke, maar onhandige jonge knaap, die graag in ruw gezelschap verkeert. Politieman McGavin weet hem over te halen om bij de politie te komen. Zijn leven wordt een hel door toedoen van jonge straatboefjes, maar voor het eerst voelt hij zich nuttig. In de eerste film zonder zijn partner Dean Martin, probeert Lewis een degelijk, maatschappijkritisch verhaal te brengen, maar hij presenteert slechts goedkoop sentiment en krankzinnige humor. Het scenario van McGuire is erg voorspelbaar, maar bevat enkele uitstekende momenten. Toch is het ongenietbaar voor mensen die niet van de smoelentrekkerij van Lewis houden. Achter de camera stond Haskell Boggs. Gedraaid in Vista Vision.

My Man Godfrey

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Henry Koster. Met o.a. June Allyson, David Niven, Martha Hyer, Eva Gabor en Jeff Donnell.

Oppervlakkig vergeleken bij het origineel van 1936, maar op zich beschouwd een onschuldige komedie; de bemiddelde jonge vrouw Allyson leert enige levenswijsheden van butler Niven.

Mister Cory

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Blake Edwards. Met o.a. Tony Curtis, Charles Bickford, Martha Hyer en Kathryn Grant.

Curtis is goed op dreef als arme jongeman die aan de speeltafel een fortuin bijeengaart en naar zijn geboorteplaats terugkeert om met zijn bezittingen te pronken.

Kelly and Me

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Van Johnson, Piper Laurie, Martha Hyer en Onslow Stevens.

Johnson heeft geen succes als stuntel die met een hond als partner het ver schopt in Hollywood. Een matige musical.

Showdown at Abilene

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Charles Haas. Met o.a. Jock Mahoney, Martha Hyer, Lyle Bettger, David Janssen en Grant Williams.

Bettger is de schurk in deze goede film, die door Berne Giler werd geschreven naar een verhaal van Clarence Upson Young. Mahoney keert terug uit de Burgeroorlog, waar hij per ongeluk de broer van Bettger heeft doodgeschoten. Hij wil geen wapens meer dragen. Bettger ziet in hem de ideale sheriff die, gezien de situatie, niets zal ondernemen tegen hem. Maar uiteindelijk ziet Mahoney zich toch genoodzaakt de revolvers om te binden. Irving Glassberg maakte de opnamen voor producent Howard Christie.

Red Sundown

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Jack Arnold. Met o.a. Rory Calhoun, Martha Hyer, Dean Jagger, Robert Middleton en James Millican.

De sterke rolbezetting kruidt dit standaardverhaal over een bekeerde boef (Calhoun) die een stadje bevrijdt van misdadige elementen. Scenario van Martin Berkeley. Camerawerk van William Snyder.

Battle Hymn

1956 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Martha Hyer, Anna Kashfi, Dan Duryea en Don DeFore.

Hudson geeft een overtuigende uitbeelding van een geestelijke die teruggaat in militaire dienst om in de Koreaanse oorlog piloten van gevechtsvliegtuigen te trainen. De dure productie bewijst haar geld waard te zijn geweest. Scenario van Charles Grayson en Vincent B. Evans volgens de levensgeschiedenis van Col. Dean Hess. Camerawerk van Russell Metty.

Wyoming Renegades

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Fred F. Sears. Met o.a. Phil Carey, Gene Evans, Martha Hyer, William Bishop en Douglas Kennedy.

Een actievolle western. In David Langs draaiboek is Carey een ex-outlaw die zijn straf heeft uitgezeten en die een nieuw, eerlijk leven wil opbouwen. De stad ziet het met wantrouwen aan, vooral als Butch Cassidy (Evans) en zijn bende, met de Sundance Kid (Bishop), de omgeving onveilig maakt. Carey bewijst dat hij het eerlijk meent en wint de hand van Hyer. Spelling zou later als tv-producent vermaard worden. De muziek van Mischa Bakaleinikoff is heel functioneel gebruikt. Lester White maakte de beelden voor producent Wallace MacDonald.

Kiss of Fire

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Joseph M. Newman. Met o.a. Barbara Rush, Jack Palance, Rex Reason en Martha Hyer.

Het bekende kostuumwerk. Rush geeft de Spaanse troon op om met haar ware liefde in Amerika te blijven.

Fresh From Paris

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Leslie Goodwins. Met o.a. Forrest Tucker, Margaret Whiting en Martha Hyer.

Hele goedkope musical in het Moulin Rouge café in Hollywood gemaakt. Vermoeide muzikale nummers om te vullen. Originele titel: PARIS FOLLIES OF 1956.

Francis in the Navy

1955 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1955. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Martha Hyer, Richard Erdman, Jim Backus en David Janssen.

O`Connor speelt een dubbelrol in deze film, die zijn laatste in de reeks zou zijn. Een typische legerklucht, die opmerkelijk is omdat Eastwood erin meedoet (in zijn tweede film). Regisseur Lubin gooide hierna ook de handdoek in de ring, waarna hij MR. ED ging doen voor de televisie. Zie ook: 'Francis'-serie.

The Scarlet Spear

1954 |

Verenigde Staten 1954. Ray Stahl en George P. Breakston. Met o.a. John Bentley, Martha Hyer en Morasi.

Lopende-band-onzin over een Afrikaanse stam met allerlei offerrituelen.

Sabrina

1954 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1954. Romantische komedie van Billy Wilder. Met o.a. Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, William Holden, Walter Hampden en John Williams.

De verlegen Sabrina (Hepburn), dochter van de chauffeur van de rijke familie Larrabee, is al jaren verliefd op zoon David Larrabee (Holden), playboy van de familie. Een verblijf in Parijs verandert het bedeesde meisje in een echte dame. Dat valt ook David op, die haar voorheen nooit zag staan. Er bloeit iets op tussen Sabrina en David en dat is tegen de zin van de overige Larrabee's, onder wie Davids broer Linus (Bogart). Deze romantische en grappige sprookjesfilm, met een aandoenlijke Hepburn, is een hoogtepunt in Billy Wilders oeuvre. Een klassieker.

Riders to the Stars

1954 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Richard Carlson. Met o.a. William Lundigan, Herbert Marshall, Richard Carlson, Martha Hyer en Dawn Addams.

Bewerkelijke lopende-bandproduktie over de eerste dagen van ruimteraketten, inmiddels achterhaald.

Lucky Me

1954 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1954. Komedie van Jack Donohue. Met o.a. Doris Day, Robert Cummings, Phil Silvers, Eddie Foy Jr. en Nancy Walker.

Een koormeisje zonder werk vindt een geliefde inplaats van een baan. Deze musical zonder pit met het toen als nieuwigheid bestempelde widescreen formaat gaat aan de kijkers voorbij. Angie Dickinsons eerste film. Scenario van James O'Hanlon, Robert O'Brien en Irving Elinson. Camerawerk van Wilfrid M. Cline. Gefilmd in CinemaScope.

Down Three Dark Streets

1954 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1954. Mysterie van Arnold Laven. Met o.a. Broderick Crawford, Ruth Roman, Martha Hyer, Marisa Pavan en Casey Adams.

Een FBI-agent wordt tijdens een opdracht neergeschoten. Zijn vriend Crawford zweert hem te zullen wreken en onderzoekt de drie zaken waarmee hij bezig was. Episodische detectivefilm, waarin niet [KA1]e[KA1]en maar drie misdaden worden opgelost. Het is een typische B-gangsterproductie uit de jaren 1950, met veel actie, weinig geweld en een portie goede (ont)spanning. Voor de liefde is eveneens wat ruimte gelaten. Goed spel in alle belangrijke rollen. Het onderhoudende scenario werd geschreven door The Gordons en Bernard C. Schoenfeld, naar het (op ware gebeurtenissen gebaseerde) boek Case File FBI van The Gordons. Vakkundige fotografie van Joseph Biroc.

Cry Vengeance

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Mark Stevens. Met o.a. Mark Stevens, Martha Hyer, Skip Homeier, Joan Vohs en Skip Homeler.

Stevens brengt de titel in praktijk als onschuldige ex-veroordeelde op zoek naar gangsters die hem de gevangenis in brachten.

Battle of Rogue River

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van William Castle. Met o.a. George Montgomery, Richard Denning, Martha Hyer en John Crawford.

Een actieloze western, waarin Montgomery, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, onderhandelt met de indianen om een wapenstilstand te verkrijgen tussen hen en de kolonisten die Oregon als staat erkend willen hebben.

So Big

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Robert Wise. Met o.a. Jane Wyman, Sterling Hayden, Nancy Olson, Steve Forrest en Martha Hyer.

Een oppervlakkig, maar vlot Edna Ferber-damesdrama over Wyman die haar zoon opvoedt tot onafhankelijkheid. Eerder in 1932 verfilmd.

Abbott and Costello Go to Mars

1953 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1953. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Robert Paige, Martha Hyer en Jack Tebler.

Verhaal zonder fantasie waarin Bud en Lou met een ontsnapte gangster door de ruimte reizen en op een planeet landen, die sterk op de aarde lijkt.

Yukon Gold

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Frank McDonald. Met o.a. Kirby Grant, Martha Hyer, Harry Lauter, Philip Van Zandt en Frances Charles.

De held en zijn wonderhond moeten een moord oplossen, en ze doen dat op de gebruikelijke manier. Dit is de zevende Chinook-film, en de laatste voor Monogram. De volgende drie films over de wonderhond werden voor de nieuwe maatschappij Allied Artists gemaakt. Deze film werd door MacDonald geregisseerd.

Wild Stallion

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lewis Collins. Met o.a. Ben Johnson, Edgar Buchanan, Hayden Rorke, Orley Lindgren en Martha Hyer.

Dit is een aardige western over de liefde van een man voor een paard. Als jongen werd hij bij een Indianenoverval wees, en zijn veulen ging er toen vandoor. Buchanan neemt hem onder zijn hoede. Uit de jongen (Lindgren) werd een man (Johnson), en uit het veulen een schitterend paard. Johnson besluit zijn oude paard weer te vangen. Dat lukt, maar het wordt dan door het leger in beslag genomen. Nadat hij een groep soldaten heeft gered van de Indianen krijgt hij zijn paard weer en kan hij trouwen met de dochter van de commandant, waarna hij zelf in dienst gaat. Dan Ullman schreef het en Harry Neuman nam het voor producent Walter Mirish op.

The Lawless

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Gail Russell, Macdonald Carey, Lalo Rios, Lee Patrick en John Sands.

Een tamelijk interessante studie over Mexicaans-Amerikaanse fruitplukkers in Zuid-Californië, waarbij aspecten van rassendiscriminatie naar voren komen.

The Kangaroo Kid

1950 | Western

Australië​/​​Verenigde Staten 1950. Western van Lesley Selander. Met o.a. Jock Mahoney, Veda Ann Borg, Douglas Dumbrille, Martha Hyer en Alec Kellaway.

Deze film is de eerste co-produktie tussen Amerika en Australi[KA3]e: een western nog wel. De regisseur, cameraman, alsmede de eerste vier hoofdrolspelers zijn Amerikanen. De film is opgenomen in Australi[KA3]e en cameraman Russell Harlan (oudgediende van o.a. de Hopalong Cassidy-serie) heeft zich hier volledig uitgeleefd. Selander zorgt voor de actie en die is er genoeg. Mahoney (in die tijd nog: O'Mahoney) wordt naar Australië gestuurd om bendeleider Dumbrille te pakken en terug te brengen naar Amerika. En tussen de opdracht en het einde daarvan is alles actie, zoals het een goede western betaamt.

Salt Lake Raiders

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Fred C. Brannon. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Roy Barcroft, Martha Hyer en Byron Foulger.

Twee bandieten houden met hun bende Healey en Waller gevangen in een spookstad. Ze denken dat Healey op de hoogte is van de plaats waar een buit is begraven. Lane bevrijdt hen uit de handen van Barcroft en Young in een spannende, goed gemaakte aflevering uit zijn westernserie.

Outcast of Black Mesa

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Charles Starrett, Smiley Burnette, Martha Hyer, Richard Bailey en Stanley Andrews.

Een booswicht wil een mijn in zijn bezit krijgen die door drie partners wordt geëxploiteerd. Gould is de eerste die eraan geloven moet, maar een aanslag op Chandler mislukt. Dat is voldoende om Starrett, de derde man, de schuld te geven. Hyer is te zien in een van haar eerste westernrollen, na haar debuut in 1946. Het camerawerk van de Starrett-serie was inmiddels in handen van Fayte Browne, de opvolger van Rex Whimpey.

Frisco Tornado

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Martha Hyer, Stephen Chase en Ross Ford.

Lane is in deze film weer eens de marshal, die in actie komt tegen een bende outlaws. De film is iets onder zijn normale standaard, maar er is redelijk veel actie.

Rustlers

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Lesley Selander. Met o.a. Tim Holt, Richard Martin, Martha Hyer, Lois Andrews en Steve Brodie.

Een bende veedieven verkoopt het vee terug aan de bezitters om het dan opnieuw te stelen. De misdadige sheriff wil Holt en Martin de schuld geven. Maar ze weten uit de gevangenis te ontsnappen en de bende op te rollen.

Roughshod

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Mark Robson. Met o.a. Robert Sterling, Claude Jarman jr, Gloria Grahame, Jeff Donnell en John Ireland.

Ireland en twee van zijn handlangers ontsnappen uit de gevangenis. Ireland wil de boer Sterling doden, omdat deze verantwoordelijk was voor zijn arrestatie. Samen met zijn jongere broer (Jarman Jr.) komt Sterling vier hoertjes tegen die uit een naburige stad gejaagd zijn wegens hun werkzaamheden. Hij vergezelt hen met tegenzin. Een goede western, die echter meer aandacht besteedt aan de soms zeer humoristische verhouding tussen de puriteinse Sterling en de mooie dames van plezier dan aan de confrontatie tussen beide tegenstanders. Het scenario is van Geoffrey Homes en Hugo Butler, naar een verhaal van Peter Viertel. De camera was in de talentvolle handen van Joseph Biroc.

Gun Smugglers

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Frank McDonald. Met o.a. Tim Holt, Richard Martin, Martha Hyer, Gary Gray en Paul Hurst.

Een spannende western waarin Tim Holt de wapendieven moet zien te grijpen die wapens aan het buitenland verkopen. Het was een druk jaartje voor Holt want tussen de bedrijven door speelde hij met Humphrey Bogart ook nog in THE TREASURE OF THE SIERRA MADRE.

Thunder Mountain

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van Lew Landers. Met o.a. Tim Holt, Martha Hyer, Richard Martin, Steve Brodie en Richard Powers.

De eerste uit de nieuwe serie Holt-westerns. Tot het einde ervan in 1952 zou Martin de vaste medespeler blijven als Chito Rafferty. Bandieten proberen ranchers van hun land te verjagen. Holt verhindert dat en lost tussen de bedrijven door ook de strijd tussen twee families op. De muzikale leiding bleef in handen van Paul Sawtell.