Petri Jokiranta

Scenarist, Producer

Petri Jokiranta is scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Big Game

2014 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Finland/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2014. Actiefilm van Jalmari Helander. Met o.a. Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson en Felicity Huffman.

Een stel terroristen schiet boven Lapland het vliegtuig van de Amerikaanse president (Jackson) uit de lucht. Met behulp van een noodcapsule overleeft hij de aanslag, maar de terroristen zitten hem al snel weer op de hielen. De enige die hem kan redden is een dertienjarig Fins jochie genaamd Oskari. Briljant idee voor een campy actiefilm, maar de uitvoering laat (gedeeltelijk) te wensen over. Big Game is zowel spektakelfilm, genre-pastiche als coming-of-age-drama, en dat is net wat te veel van het goede.

Rare Exports

2010 | Horror, Actiefilm

Finland/Noorwegen/Frankrijk/Zweden 2010. Horror van Jalmari Helander. Met o.a. Jorma Tommila, Peeter Jakobi, Onni Tommila en Tommi Korpela.

Een groep ruige Finse mannen gaat in de Korvatunturi-bergen in Lapland op zoek naar het graf van Joulupukki, oftewel de Kerstman. En zoals in elke horrorfilm, hadden ze dat maar beter niet kunnen doen. Want ook al heeft de bebaarde man die ze in bevroren toestand aantreffen wel wat weg van Vader Kerst, hij is niet alleen maar op zoek naar stoute kinderen. Regisseur Helander houdt wijselijk het aantal knipogen beperkt, wat Rare Exports tot een originele, stijlvolle griezelfilm maakt.

Jade Warrior

2006 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Finland/Nederland/China/Estland 2006. Actiefilm van Antti-Jussi Annila. Met o.a. Tommi Eronen, Markku Peltola en Zhang Jingchu.

Een jonge Finse smid (Eronen) met hevig liefdesverdriet ontdekt dat zijn leven verontrustende parallellen vertoont met het leven van een mythische smid uit het China van 2000 voor Christus. Intrigerende romantische kungfu-fantasy, gebaseerd op opmerkelijke dwarsverbanden tussen oude Chinese mythen en het klassieke Finse epische gedicht Kalevala, komt wat langzaam op gang. Voor vechtfilmfans wordt in Jade Warrior wat weinig geknokt (er zijn slechts een paar - wonderschoon gechoreografeerde - gevechten), maar dat wordt gecompenseerd met de mooie Chinese actrice Zhang en met de fraaie landschappen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Petri Jokiranta op televisie komt.

Reageer