Gideon Singer is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Männerpension

1996 | Komedie, Misdaad, Drama

Duitsland 1996. Komedie van Detlev Buck. Met o.a. Til Schweiger, Detlev Buck, Leander Haußmann, Marie Bäumer en Gideon Singer.

Een gevangenisdirecteur heeft een goed idee: een aantal gevangenen mag een weekje met verlof mits in het gezelschap van een vrouw. Want vrouwen schijnen nu eenmaal een goede invloed te hebben. Celgenoten Steinbock (Schweiger) en Hammer-Gerd (Buck) krijgen die kans, maar realiseren zich dat ze in lange tijd geen vrouw hebben gezien. Tamelijk flauwe komedie over de chaos die zo ontstaat, blijft hangen in kortzichtige mannenfantasieën. Maar de kruiwagenrace op de binnenplaats van de gevangenis is best een grappige knipoog naar de beroemde wagenrace-scène uit Ben-Hur.

Hagamal Hame'ofef

1994 | Komedie, Drama

Israël 1994. Komedie van Rami Na'aman. Met o.a. Gideon Singer, Salim Dau, Laurence Bouvard en Gilat Ankori.

Een lichtvoetige kijk op de Israëlische samenleving in deze allegorische komedie over een aan lager wal geraakte Hebreeuwse professor die samen met een Arabische vuilnisman en een katholieke ex-non een monument in Tel Aviv wil restaureren. De film biedt een aardig inzicht in de cultuur van het land en mondt uit in een nogal optimistisch fantasie-einde dat het cynisme van sommigen over de situatie in het Midden-Oosten misschien iets milder maakt. Speelt in de jaren 1930. Het scenario is van regisseur Na'aman. Het camerawerk is van Yoav Kosh.

Tatort - Kinderspiel

1992 | Mysterie

Oostenrijk 1992. Mysterie van Oliver Hirschbiegel. Met o.a. Michael Janisch, Michael Bukowsky, Sylvia Haider, Gerhard Dorfer en Steve Barton.

Wenen wordt onveilig gemaakt door kinderbendes, die stelen en uit Hongarije worden binnengesmokkeld. Zelfs de assistente (Haider) van Inspektor Fichtl (Janisch) wordt lastig gevallen en raakt daarbij gewond, uitgerekend met een door AIDS besmette injectienaald. Uiteraard wil Fichtl de kopstukken, die verantwoordelijk zijn voor deze kindercriminaliteit, te pakken krijgen en het spoor leidt naar een weeshuis in Boedapest. Deze film met thema's als xenofobie en problemen in de Balkanlanden behoort tot het betere TATORT-werk. Het scenario is van Peter Zingler, die zelf als Pöckl in de film te zien is. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Het vierde geval van het Weense team en aflevering 261.

Santa Fe

1986 | Drama

Oostenrijk 1986. Drama van Axel Corti. Met o.a. Gabriel Barylli, Doris Buchrucker en Gideon Singer.

Deel twee van de filmcyclus WOHIN UND ZURŸCK. Een groep joden vlucht tijdens de oorlogsjaren naar de V.S.Daar proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Erg succesvol zijn ze niet, al willen ze dat voor elkaar niet weten.In een Weens café scheppen ze op over allerlei denkbeeldige successen. Een aardig thema, maar de film slaagt er niet in om echt te boeien.

Abou el banat

1974 | Komedie, Drama

Israël 1974. Komedie van Moshé Mizrahi. Met o.a. Shai K. Ophir, Zahriha Harifai, Michal Bat-Adam, Joseph Shiloah en Gideon Singer.

Een man heeft al acht dochters en wil dolgraag een zoon. Hij gaat naar een kwakzalver die hem vertelt wat hij moet doen om een zoon te verwekken. Hij voert al die handelingen uit, maar als bij de geboorte blijkt dat het weer een dochter is besluit hij te scheiden van zijn vrouw. Onderhoudende en plezierige film.