Ginette Baudin: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Uniformes et grandes manœuvres

1950 | Komedie

Frankrijk 1950. Komedie van René Le Hénaff. Met o.a. Fernandel, Andrex, Thérèse Dorny, Paulette Dubost en Ginette Baudin.

Mr. Luc (Fernandel) is portier van de nachtclub [KL]Miramar[KLE]. Door zijn charme krijgt hij heel wat fooien los van de klanten. Op een avond verliest Andr[KA1]e Duroc (Andrex) zijn sigaretten-[KA1]etui. Wanneer Luc de volgende ochtend Andr[KA1]e belt neemt diens tante Solange (Dorny) de telefoon op en begrijpt dat ze spreekt met de hertog van Miramar. André ziet hierin zijn kans om tante Solange wat geld afhandig te maken. Solange valt onmiddellijk voor de 'hertog' en nodigt hem uit op haar landhuis. André regelt alles achter de schermen en uiteindelijk belandt Luc zelfs in het leger. Banale boulevard- komedie die enkel de fervente Fernandel-liefhebbers zal weten te behagen. Het geheel is theatraal en episodisch opgebouwd en de humor is niet meer van deze tijd. Het scenario is van Gérard Carlier en Jean Manse. Fotografie van Géo Clerc.

Une femme par jour

1949 | Komedie

Frankrijk 1949. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Denise Grey, Danielle Godet, Daisy Daix, Ginette Baudin en Marie-Reine Kergal.

Turkse kunstvoorwerpen in een kostuumfilm rond een sultan en zijn harem van zeven vrouwen. Vandaar dus de titel van deze allang vergeten prutfilm. Met een paar grappige ideeën is nog geen film te maken.

Madame et ses Peaux-Rouges

1948 | Komedie

Frankrijk 1948. Komedie van Serge T. de Laroche. Met o.a. Arletty, Pierre Dudan, Jean Clément, Louis Florencie en Christian Simon.

Het verhaal van deze film, gebaseerd op het thema van de denkbeeldige reis, biedt een beurtelings komische en droefgeestige toverwereld. Het werd geschreven door Pierre Véry. Het is interessanter dan de slordige, verwarde en qua tempo ongelijkmatige regie, die hier en daar grenst aan amateurisme. Maar er zijn opmerkelijke scènes in de magische sfeer van een afgelegen kasteel, dat tot vakantiekolonie is omgebouwd. Er wordt goed geacteerd door de kinderen, vooral Dudan. Een film die niet zal verouderen, de enige van deze onbekende regisseur. Deze film werd lang verloren gewaand.

On demande un ménage

1946 | Komedie

Frankrijk 1946. Komedie van Maurice Cam. Met o.a. Saturnin Fabre, Jean Tissier, Robert Dhéry, Denise Grey en Marguerite Deval.

Een middelmatige bewerking voor het witte doek van deze muffe komedie vol misverstanden van Jean de Létraz. De jacht op de schat bij een zonderling kind maakt het nog wat ingewikkelder. Alleen het optreden van de acteurs Tissier en vooral Fabre redt deze film van de ondergang.

Le Beau voyage

1946 | Romantiek

Frankrijk 1946. Romantiek van Louis Cuny. Met o.a. Renée Saint-Cyr, Jane Marker, Laure Diana, Luce Clament en Ginette Baudin.

Een vrouw, die een middelmatig bestaan leidt, en een virtuoze pianist ontmoeten elkaar in Antwerpen. De twee eenzame mensen gaan aan boord van een passagiersschip. Een ontmoeting die heel, heel lang duurt, waarschijnlijk om de mistige beelden van een overijverige cameraman tot hun recht te laten komen. Alleen misschien genietbaar voor wie nog nooit in Antwerpen is geweest, evenals voor de fans van Pierre Richard-Willm, wiens laatste rol op het witte doek dit was.

Seul dans la nuit

1945 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 1945. Thriller van Christian Stengel. Met o.a. Sophie Desmarets, Annette Poivre, Ginette Baudin, Nathalie Nattier en Sylvaine Claudel.

Verschillende misdaden wijzen in de richting van een bekende zanger omdat `zijn` stem daar met zijn grootste succes was te horen. De moordenaar wordt ontdekt tijdens een achtervolging in het nachtelijke Parijs. Het weinig bijzondere scenario wordt gered door de dialogen (Marc-Gilbert Sauvajon), opmerkelijk camerawerk door Christian Matras evenals een goede regie. Het is de eerste film van Stengel, die een te korte carri[KA2]ere had (1945-1956). Hij weet de politiefilms een zware en verontrustende sfeer te geven.

Fils de France

1945 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1945. Oorlogsfilm van Pierre Blondy. Met o.a. Odette Barancey, Ginette Baudin, Jimmy Gaillard, Jean Marcanton en Jacques Famery.

Film die thuishoort bij de bastaardcategorie vlees noch vis van de gedramatiseerde documentaire. De rol van de montage (van Raymond Louveau) is dan ook essentieel. Hij vermengt fictieve sc[KA2]enes met wat de (vanzelfsprekend sympathieke...) bemanning van een Franse gevechtswagen beleeft met documentaire-opnamen (beleg van Straatsburg, overtocht over de Rijn, inval en intocht in Duitsland), dat verreweg het interessantst zijn. Bijzonderheid: de acteur Blain in wat wellicht zijn eerste verschijning op het witte doek is. Voor het overige zijn het merendeel van de acteurs en de regisseur volslagen onbekende soldaten!