Lyman Dayton

Regisseur, Scenarist, Producer

Lyman Dayton is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Second Chance

1995 | Sciencefiction, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Lyman Dayton. Met o.a. Julie Hughes, Richard Hatch, Cylk Cozart, George Leporte en Arte Johnson.

Onderhoudende onzin over drie geleerden Stan (Leporte), Brad (Cozart) en Mitch (Hatch), die een verjongingserum hebben ontdekt. Ze zijn rond de veertig en als ze in verband met spionage gedwongen zijn zelf als proefkonijnen te fungeren, worden ze tot hun grote verbijstering slechts zes jaar oud inplaats van de beoogde twintig. Uiteraard ontwikkelen ze een soort tegengif, maar dan zijn we zowat in de finale aangeland, want een tweede keer mag hen dat niet meer overkomen. Geschikt voor kinderen, die al aardig kunnen lezen, want in de kleinere taalgebieden van Europa wordt de film alleen maar ondertiteld. Het camerawerk is van Carlos Montaner.

The Dream Machine

1990 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Komedie van Lyman Dayton. Met o.a. Corey Haim, Bill Glasmann, Jeremy Slate, Randall England en Tracy Fraim.

Vlotte student Haim, die slechts droomt van mooie meiden en auto's, krijgt een zilverkleurige Porsche cadeau. In de kofferruimte zit echter een lijk verborgen dat de moordenaar definitief wil laten verdwijnen. In Utah gedraaide kloon van RISKY BUSINESS, geschreven door Eric Hendershot. Lewis ziet er ook uit als een echte droommeid.

The Avenging

1990 | Western

Verenigde Staten 1990. Western van Lyman Dayton. Met o.a. Michael Horse, E. Zimbalit Jr., Sherry Hurse en Taylor Hacker.

Formulewestern over Horse, een kersverse jurist, die in het verre westen veel te stellen krijgt met Indianen en de misdadige broer van zijn vriendin.

On Our Own

1988 | Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Familiefilm van F.T. Pavlov. Met o.a. Leigh Lombardi, Sam Hennings, Scott Warner, Amy Allred en Tom Dayton.

Vier kinderen in Californië komen alleen te staan na de dood van hun moeder. Hun vader had het gezin al lang geleden verlaten. De autoriteiten dreigen hun onder te brengen in pleeggezinnen, maar de kinderen willen bij elkaar blijven. Ze slaan op de vlucht en willen hun oom in Arizona bezoeken. Na heel wat verwikkelingen loopt het goed met hen af. Onderhoudende, hartverwarmende, maar zeer voorspelbare film. Eric Hendershot en producent Lyman Dayton schreven het scenario naar Dayton's verhaal. T.C. Christensen stond achter de camera.

The Red Fury

1984 | Drama, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1984. Drama van Met o.a. Wendy Lynne, Cal Bartlett, Katherine Cannon en Juan Gonzales.

Door een ongelukkig toeval raakt de indiaanse jongen Frankie gescheiden van zijn ouders. Hij maakt kennis met een paardenfokker, wint zijn vertrouwen en krijgt daarvoor in ruil onderkomen. De fokker ontdekt dat de jongen een aangeboren talent heeft om paarden te dresseren. Hij schenkt hem een paard dat een arrogante, snel rijk geworden grootgrondbezitter graag had willen kopen om het te trainen als renpaard. De teleurgestelde blaaskaak zet de plaatselijke bevolking op tegen de jongen, omdat het toch maar een roodhuid is. Boeiende film met heldere boodschap over het gevaar van vooroordelen en racisme.

Stranger at Jefferson High

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Lyman Dayton. Met o.a. Stewart Peterson, Philip Brown, Dana Kimmell, Jeff Chamberlain en Lachelle Price.

Een vaderloze tiener wordt kostwinner; hij verhuist met zijn familie van hun boerderij in Wyoming naar Los Angeles en komt daar terecht in de wereld van 'drag-racers', tienerstreken en kalverliefde. De schrijver, gelegenheidsregisseur Keith Merrill, had er oorspronkelijk een film met de titel RIVALS van willen maken.

Baker's Hawk

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Lyman Dayton. Met o.a. Clint Walker, Burl Ives, Diane Baker, Lee H. Montgomery en Alan Young.

Mooi familiedrama over een jongen (Montgomery) die bevriend raakt met Ives die een kluizenaarsbestaan leidt. Als hij volwassen is neemt hij deel aan de strijd van zijn ouders tegen de vrijwillige burgerwachten. Mooi gefilmd in Utah.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lyman Dayton op televisie komt.

Reageer