Ivan Ivanov

Acteur

Ivan Ivanov is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Queen's Messenger

2000 | Actiefilm, Komedie

Canada/Bulgarije/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Actiefilm van Mark Roper. Met o.a. Gary Daniels, Teresa Sherrer-Donovan, John Standing, Nick Boraine en David Westhead.

Captain Strong (Daniels) van de Special Air Service (SAS) wordt gedetacheerd bij de Britse geheime dienst. Hij moet als koerier met geheime documenten naar Sir Desmond Grey (Westhead), de Britse ambassadeur in de voormalige Sovjetrepubliek Kazachstan. Hij is onkundig van het feit dat Sir Desmond in handen is gevallen van rebellenleider Ben Samm (Waltz), die een greep naar de macht doet in deze Centraal-aziatische republiek, die rijk is aan aardolie. Spoedig na zijn aankomst wordt ook de koene Strong door dezelfde schurk gevangen genomen. Een knappe, maar o, zo nieuwsgierige Amerikaanse journaliste Alexi Jones (Sherrer-Donovan), die een goed verhaal rook, is Strong heimelijk gevolgd. Ook zij raakt in Samms klauwen, maar dan breekt zij met Strong uit om alles weer recht te trekken. Een low budget poging om James Bond in een ander jasje te laten opleven, die geheel en al uit clichés bestaat. Het scenario van Peter Jobin heeft best mogelijkheden, maar door het gebrek aan geld is iedere gelegenheid om iets aardigs op het doek te brengen gemist. Actie en camp-dialoog zijn er wel, maar met goede wil alleen brengt men geen goede film. Werd vervolgd met QUEEN'S MESSENGER II in het jaar daarop en geregisseerd door Darnell Roodt en Mark Roper, maar geen haar beter.

Bloodsport: The Dark Kumite

1998 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Misdaad van Elvis Restaino. Met o.a. Daniel Bernhardt, Ivan Ivanov, Lisa Stothard, Stefanos Miltsakakis en Michael Krawic.

Smeris John Keller (Bernhardt) raakt betrokken bij een overval, waarbij een vrouwelijke collega gegijzeld wordt. Hij ziet Schrek (Miltsakakis) terug, van wie hij dacht, dat hij allang terechtgesteld was. Nu kan de tweestrijd tussen het goed en het kwaad pas echt beginnen. Het scenario van George Saunders heeft niet veel nieuws te bieden, maar dat kan de ware fans van Bernhardt geen bal schelen. Ze vinden hem top. Actieliefhebbers, die menen dat Bernhardt de goedkope uitgave van Jean-Claude Van Damme is, kunnen deze film beter mijden, want anders komen ze ook nog tot de conclusie dat Miltsakakis tegenvalt en op zijn ruggenmerg speelt. Ivanov is Caesar; dit voor novicen, die per ongeluk zijn gaan kijken. De kostuums zijn camp.

Les nouveaux exploits d'Arsène Lupin : Herlock Sholmes s'en mêle

1995 | Mysterie, Komedie, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk/Bulgarije 1995. Mysterie van Alain Nahum. Met o.a. François Dunoyer, Franck Capillery, Paul Le Person, Vania Tzvetkova en Mila Ivanova.

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia worden bij kunstverzamelaarster Teodora (Tzvetkova) beroemde schilderijen gestolen door een kunstdief die doet voorkomen alsof dit het werk van Ars[KA2]ene Lupin was. De echte Lupin (Dunoyer) kan dit niet ongestraft laten voorbijgaan en vertrekt uit Parijs met de Orient Express om de bedrieger te ontmaskeren. Het budget van deze nu internationale serie is heel wat groter dan voorheen, er werd zelfs op locatie gedraaid, maar dat neemt niet weg dat de onwaarschijnlijkheden zich opstapelen. Het scenario is van Jacques Avanac, Philippe Delannoy en Albert Kantoff, die zich bezondigden aan irritante en onleuke letterveranderingen: Lupin reist incognito als de detective Hercule Moirot en ter plekke loopt ook een verzekeringsdetective van Lloyd's of London rond, die jawel, Herlock Sholmes heet. Het camerawerk is van Dimko Minov.

Romantiehna istoria

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Milen Nikolov. Met o.a. Irene Krivosjieva en Ivan Ivanov.

Zhana en Condor zijn een eigentijdse Romeo en Julia uit een vervallen buurt. Het conflict gaat niet alleen over hen, maar ook over de sociale omgeving waarin zij leven. Zhana wil rijk zijn, terwijl Condor niet in de positie verkeert dat hij haar wensen kan vervullen. Zhana wordt een callgirl, terwijl Condor wanhopig tegen de hebzucht vecht. Hij krijgt een goede baan. Tien jaar later keert hij terug als een rijk man en bewijst dat geld niet het antwoord is voor alle problemen. Het felle dramatische conflict tussen de twee laait weer op, maar net wanneer de definitieve breuk onontkomelijk lijkt, krijgt hun liefde nieuwe kracht en herleeft. USA-titel: ROMANTIC STORY.

Stenata

1984 | Drama

Bulgarije 1984. Drama van Emil Tzonev. Met o.a. Ivan Ivanov, Georgi Georgev-Gec, Aneta Sotirova, Pavel Poppadanov en Nikola Todev.

Een maatschappelijk drama. De jonge idealist Martin krijgt zijn eerste baan bij de bouw van een grote dam en leert dat de kloof tussen formele voorschriften en praktijk soms een, moreel nogal dubieus compromis vereist. Zijn conflict met de despotische maar succesvolle manager is de dramatische spil van deze film. Dit debuut van documentaire-maker Tzonev werd in Bulgarije heel goed ontvangen.

Za gospojitzata i nejnata myzhska kompanya

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Ivan Dobchev. Met o.a. Naum Shopov, Plamena Getova, Ivan Ivanov, Nikola Todev en Stefan Ilyev.

Vijf ruziënde musici en de zanger Beba van de nachtclub 'Titanic' verbergen tegen hun zin de moordenaar van een Nazi-beul, maar tonen zich heldhaftig tijdens de wrede Gestapo-verhoren. Meer een karakterstudie dan een realistisch oorlogsdrama door de van het toneel afkomstige regisseur Dobchev, die complexe persoonlijkheden confronteert met het universele probleem van het morele dilemma.

Kombina

1981 | Thriller, Misdaad

Bulgarije 1981. Thriller van Nikola Rudarov. Met o.a. Ivan Ivanov, Vanya Tzvetkova, Vylcho Kamarashev en Nikolay Sotirov.

Een temporijke thriller. Het verhaal draait om Vas, een ex- gevangene die probeert onwettig verkregen geld terug te krijgen voor zijn in de gevangenis verblijvende partner, bijgenaamd 'Alain Delon'. In werkelijkheid is Vas een politiefunctionaris die door wil dringen in de Bulgaarse schakel van de internationale keten van drugshandelaars.

Vsitsjko e ljoebov

1979 | Drama

Bulgarije 1979. Drama van Borislav Sharaliev. Met o.a. Ivan Ivanov, Yanina Kasheva, Maria Stefanova, Vulcho Kamarashev en Yordan Spirov.

Een jeugdige delinquent met een sterke vrijheidsdrang, ontvlucht de school voor moeilijk opvoedbare jongeren en lijkt op het goede spoor te komen na een ontmoeting met een meisje. Echter, de groeiende relatie wordt door het milieu tegengewerkt met alle gevolgen van dien. Een realistische film, waarin de worsteling van de hoofdfiguur om het rechte spoor te volgen, goed naar voren komt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Ivanov op televisie komt.

Reageer