Charles McKeown: cast en scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

2009 | Avonturenfilm, Fantasy, Mysterie

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada​/​​Frankrijk 2009. Avonturenfilm van Terry Gilliam. Met o.a. Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell en Tom Waits.

Ode aan de fantasie en creativiteit door Terry Gilliam (Monty Python, Brazil, Twelve Monkeys), met de laatste rol van de in 2008 overleden acteur Heath Ledger.

Plunkett & Macleane

1999 | Komedie, Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film, Thriller

Tsjechië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1999. Komedie van Jake Scott. Met o.a. Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Iain Robertson, Liv Tyler en Michael Gambon.

Ongewassen beer Will Plunkett (Robert Carlyle) en kapitein James Macleane (Jonny Lee Miller) sluiten in het 18de-eeuwse Engeland een 'gentlemen's agreement' met als doel het beroven van de steenrijke upperclass. De samenwerking verloopt vlotjes totdat Macleane verliefd wordt op de dochter (Liv Tyler) van een van hun slachtoffers. Zo ongeveer verloopt het dunne verhaaltje van de tot speelfilm uitgedijde videoclip van debutant Jake Scott. Hoewel de periode waarin het verhaal zich afspeelt een kostuumfilm doet vermoeden is alles aan de film modern: het tempo, de karakters, de dialogen, en vooral de techno-score.

American Friends

1991 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Tristram Powell. Met o.a. Michael Palin, Trini Alvarado, Connie Booth, Bryan Pringle en Fred Pearson.

Ex-Monty Python-lid Michael Palin schreef het scenario van de film naar eigen zeggen aan de hand van het dagboek van zijn overgrootvader. Palin zelf speelt die overgrootvader genaamd Francis Ashby, een celibataire docent aan het strikte onderwijsinstituut Oxford die de Amerikaanse Caroline (Booth) en haar adoptiedochter Elinor (Alvarado) ontmoet. Zij dwingen hem tot een keuze tussen werk of liefde en tussen hen twee. American Friends komt heel traag op gang en wordt nooit echt snel, maar de uitstraling van Palin en de wezenlijke worsteling van zijn personage maken de film de moeite waard.

The Adventures of Baron Munchausen

1989 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Familiefilm van Terry Gilliam. Met o.a. John Neville, Sarah Polley, Eric Idle, Charles McKeown en Winston Dennis.

De beroemde baron beleeft fantastische avonturen, nadat hij de bevolking van een belegerde stad overtuigd heeft dat hij hen kan redden, als hij zijn vier trouwe helpers uit vroegere dagen maar weer tot zijn beschikking heeft. Gebaseerd op de verhalen van G.A. Bürger en de tekeningen van Gustave Doré. Dankzij een enorm budget zien decors en aankleding er prachtig uit, maar niettemin kan deze film niet in de schaduw staan van MŸNCHHAUSEN met Hans Albers. Des te teleurstellender na BRAZIL waarin Gilliam bewees het scheppen van een fantasiewereld in de vingers te hebben. Reed en de niet op de titelrol vermelde Williams hebben leuke kleine rollen. In 1961 ook al eens gefilmd door Karel Zeman als BARON PRÁŠÍL, die in het Westen bekend werd als THE FABULOUS BARON MUNCHAUSEN en een getrouwe bewerking was van het originele verhaal en voornoemde tekeningen.

Erik the Viking

1989 | Komedie, Fantasy, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zweden 1989. Komedie van Terry Jones. Met o.a. Tim Robbins, Mickey Rooney, Eartha Kitt, Terry Jones en Imogen Stubbs.

Vikingen vallen een dorp aan, moorden, plunderen en verkrachten. Maar een van de slachtoffers merkt op dat haar aanvaller Erik (Robbins) niet erg goed is in verkrachten. Hij geeft schoorvoetend toe dat hij het nogal een ruwe en onaangename bezigheid vindt. Erik is niet zo geschikt voor het Vikingschap. De zieneres Freya geeft hem een alternatief: hij moet met een paar manschappen op weg naar Hy-Brasil om de goden te wekken en een nieuw tijdperk in te luiden. Ondanks de ruime vertegenwoordiging van Monty Pythonleden werd het toch geen Pythonfilm, jammer genoeg is de film slechts bij vlagen grappig.

East Of Ipswich

1986 | Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1986. Familiefilm van Tristram Powell. Met o.a. John Nettleton, Pat Heywood, Edward Rawle-Hicks, Allan Cuthbertson en Rosemary Macvie.

Zwaar tegen zijn zin gaat de zeventien-jarige Rawle-Hicks met zijn ouders Nettleton en Heywood ergens rond 1955 voor een vakantie naar het badplaatsje Southwold, nabij Suffolk. De gasten in het pension zijn oervervelende zeurpieten, de pensionhoudster is een muggezifterig kreng. De schuchtere Rawle-Hicks ontmoet de vlotte Wagland, die probleemloos elk meisje versiert - een jaloers makend talent. Dan lijkt het Rawle-Hicks ook te lukken, met de mooie Kirsch. Maar ook Wagland zit achter haar aan; hij vraagt zelfs de hulp van Rawle-Hicks om haar te veroveren. Nostalgisch-vertederende kijk op seksueel ontwaken van een jongeman in het oerconservatieve Engeland van die tijd. De personages (en vooral de volwassenen) zijn getekend als karikaturen, en de dialogen zijn spitsvondig. Michael Palin schreef het sterk autobiografische scenario. Mooie beelden van Nat Crosby.

Brazil

1985 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Sciencefiction van Terry Gilliam. Met o.a. Jonathan Pryce, Kim Greist, Robert De Niro, Michael Palin en Katherine Helmond.

In een onaangename toekomst staat Sam Lowry (Pryce) ergens onderaan de ladder van het kafkaëske Ministerie van Informatie. Het is een saai, deprimerend baantje, maar 's nachts droomt hij dat hij als een gevleugelde held in de armen ligt van een aantrekkelijke jongedame. Dan ontdekt hij dat zijn droomvrouw (Greist) werkelijk bestaat en deel uitmaakt van het verzet tegen de dictatoriale staat. Regisseur Gilliam gooide alle remmen los bij het maken van deze soms geestige, dan weer verbazingwekkende, maar steeds enerverende variatie op Orwells '1984', en reserveerde de leukste minuten voor Robert De Niro als anarchistische verwarmingsmonteur. Zelden werd een dystopie zo fris vormgegeven.

Days at the Beach

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Malcolm Mowbray. Met o.a. Sam Kelly, Stephen Bill, Mark Aspinall, Julie Walters en Charles McKeown.

Op het strand ligt een niet geëxplodeerde mijn, die bewaakt wordt door drie soldaten. Een ongewoon en boeiend stukje televisie van Malcolm Mowbray, waarin met veel overtuiging een aantal thema's wordt uiteengerafeld.