Dolores Beristain

Acteur

Dolores Beristain is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hasta morir

1994 | Misdaad, Drama

Mexico 1994. Misdaad van Fernando Sariñana. Met o.a. Juan Manuel Bernal, Veronica Merchant, Dolores Beristain, Vanessa Bouche en Maru Duenas.

Het geslaagde regiedebuut van Sari[KA6]nana gaat over de ontspoorde moderne Mexicaanse jeugd, die leeft van de kleine misdaad en hoopt op de grote slag. Een redelijk onwaarschijnlijk tweetal - El Boy (Bernal), groot geworden op straat in Mexico City en Mauricio (Bichir) met een strafblad (hij zat in Tijuana) - besluiten een grote ondernemer te kidnappen en rijk te worden van het losgeld. De twee uit de kluiten geschoten tieners wonen bij de tante van El Boy, Chenta (Bauche) een aan de drugs verslaafde vrouw. Om hun grote slag te kunnen slaan, moeten ze eerst nog wat oefenen met kleine overvallen, maar bij een hold-up op een grote winkel loopt het uit de hand: de bewaker wordt neergeschoten door El Boy, die moet onderduiken. Mauricio maakt daarop dankbaar gebruik van de gelegenheid om zijn zuchtige gastvrouwe de eigendomspapieren van de woning te ontfutselen, die hij prompt verkwanselt. Als El Boy weer aan de oppervlakte komt, volgt de onvermijdelijke afrekening. Vlot gemaakt, goed gespeeld en juist gecast. De muziek die aan de algehele sfeer de juiste bijdrage levert, is van Eduardo Gamboa en Erique Quezadaz Luna. Het uitstekende scenario is van Marcela Fuentes-Berain en het camerawerk is van Guillermo Granillo. Bekroond met de publieksprijs op het festival van Guadalajara.

El secreto de Romelia

1989 | Drama

Mexico 1989. Drama van Busi Cortés. Met o.a. Diana Bracho, Pedro Armendáriz jr en Dolores Beristain.

Met de bedoeling haar erfgoed op te eisen, keert een vrouw na vele jaren afwezigheid naar haar geboortedorp terug. Na een conventioneel begin, wordt de film geleidelijk aan interessanter en toont hij vooral de geschiedenis van het macho-gedrag door de verschillende generaties van Mexicanen heen. Een goede film gebaseerd op de roman van Rosario Castellanos.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dolores Beristain op televisie komt.

Reageer