Andy Smith

Acteur

Andy Smith is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Town Without Christmas

2001 | Drama, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Drama van Andy Wolk. Met o.a. Patricia Heaton, Peter Falk, Rick Roberts, Nigel Bennett en Isabella Fink.

In het kustplaatsje Seacliff in Washington onderschept een medewerkster van het postkantoor (Lefebvre) een brief aan de kerstman van een zekere Chris, die hem vraagt om hem op te halen omdat hij zijn kibbelende ouders niet meer tot last wil zijn. Zij staan op het punt om te gaan scheiden. De brief komt in de openbaarheid en beroert het land. Max (Falk), de baas van de tv- zender stuurt zijn verslaggeefster M.J. (Heaton), een alleenstaande ambitieuze jonge vrouw, op de zaak af. Kerstmis heeft voor haar toch geen betekenis. Als ze haar missie doet, ontmoet ze door toeval David Reynolds (Roberts), de geslaagde schrijver van kinderboeken, die zijn uitgever (Carr) steenrijk heeft gemaakt. Het scenario van Michael J. Murray is voorspelbaar, maar de kijkers in Amerika accepteerden deze film over het zielige kind, de ongetrouwde juf en de kunstenaar die een gezin gaan vormen als zoete koek. Twee jaar later volgde er weer een sentimentele kerst tv-film met Peter Falk als Max getiteld FINDING JOHN CHRISTMAS. Het camerawerk is van Paul Maibaum.

A Glimpse of Hell

2001 | Drama

Verenigde Staten/Canada 2001. Drama van Mikael Salomon. Met o.a. James Caan, Cherie Devanney, Daniel Roebuck, Jamie Harrold en Jeremy Akerman.

In 1989 explodeerde de geschutstoren nummer twee op het Amerikaanse slagschip Iowa, waarbij 47 zeesoldaten om het leven kwamen. De marine hield een onderzoek en concludeerde dat een homoseksuele officier, die een blauwtje gelopen had, zelfmoord had gepleegd en daarbij een deel van de bemanning had meegenomen. De commandant kapitein Fred Moosally (Caan) aanvaardt het rapport tegen beter weten in, maar luitenant-ter-zee Dan Meyer (eerst Leonard, later Gray) vindt dat het wel iets te gemakkelijk is om de blaam te leggen bij iemand die zich niet verdedigen kan. Met alle risico`s voor zijn verdere carri[KA2]ere vecht hij het rapport aan. Moosally erkent in de finale dat hij te kritiekloos is geweest. Boeiend marineverhaal naar een ware gebeurtenis in de trant van A FEW GOOD MEN (1992) van Rob Reiner en THE CAIN MUTINY (1954) van Edward Dmytryk, maar haalt nimmer het niveau van die films, hoewel veteraan Caan erg goed is. Het scenario is van David Freed naar het boek van Charles C. Thompson. Het camerawerk is van Jon Joffin. De netto spelduur op de DVD zonder extra's is 85m. Voor deskundigen van marineschepen: aan het begin wordt een slagschip getoond met het nummer 63. Dit is niet de Iowa, maar de USS Missouri, bijgenaamd, 'Mighty Mo'.

Welcome To Portishead

1998 | Documentaire, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Pascal Signolet. Met o.a. Geoff Barrow, Beth Gibbons, Adrian Utley, Dave McDonald en Marc Bressant.

Ze zijn een groepje jonge mensen afkomstig uit het Zuidengelse stadje Portishead. Hun manager noemde hen steeds 'die kerels uit Portishead', dus besloten ze de naam van hun stadje maar te nemen als naam van hun band. Centraal in de groep staat zangeres Beth Gibbons, die met haar fragiele stem de liedjes zingt die leider Geoff Barrow al of niet in samenwerking componeert. Hun debuutalbum in 1994, Dummy, werd een sensatie in de Britse popmiddens, maar daarna zou het drie jaar duren alvorens Gibbons en Barrow hun volgende C.D., Portishead, zouden kunnen klaarstomen. Hun unieke sound houdt ergens het midden tussen folk song en electric pop/hip-hop. Ze experimenteren graag met muziek en stem, zoals ze laten horen in de diverse songs die deze rockumentaire illustreren. Barrow en Gibbons leveren de nodige commentaar, evenals enkele andere mensen die hen goed kennen. Signolet en Jean-Daniel Beauvallet schreven het scenario. De video-clip-achtige fotografie is het werk van Signolet en Arnaud Lebel. Speciaal interessant voor de fans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andy Smith op televisie komt.

Reageer