Rami Danon

Acteur

Rami Danon is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Angesichts der Wälder

1995 | Drama

Israël/Duitsland 1995. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. Rusty Jacobs, Adi Nizan, Rami Danon, Raha Abu Site en Muhammad Abu Site.

Noach Takar (Jacobs) is Amerikaan en studeert in Isra[KA3]el. Zijn studie wil niet vlotten. Hij neemt tegen de zin van zijn vriendin Lucienne (Nizan) in een baantje aan als boswachter die voor het uitbreken van brand moet waken. In de wachtpost wil hij in alle rust zijn scriptie over de kruistochten afmaken.

The Impossible Spy

1987 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1987. Thriller van Jim Goddard. Met o.a. John Shea, Eli Wallach, Michal Bat-Adam, Rami Danon en Sasson Gabay.

Een pakkende thriller over Elie Cohen, een Israeli van Egyptische geboorte, die als geheim agent een dubbelleven leidt: enerzijds als een vriendelijke (en vaak afwezige) echtgenoot en vader in Israel, anderzijds als een rijke zakenman die in Syrische kringen infiltreert. Een fascinerend verhaal op waar gebeurde feiten gebaseerd. Oorspronkelijke duur 89m.

Letem

1986 | Drama

Israël 1986. Drama van Ram Loevy. Met o.a. Rami Danon, Moshe Ivgi, Rikva Bechar en Etti Ankari.

Als de slechtlopende broodfabriek eindelijk dichtgaat, gaan alle ontslagen arbeiders demonstreren voor een afvloeiingsregeling en/of vervangend werk. Behalve een: die gaat naar huis, verzamelt zijn gezin om zich heen, doet de luiken dicht en plaatst zijn bed voor de deur. Hij gaat erop liggen en drinkt alleen nog maar suikerwater. Hij protesteert op zijn manier na twintig jaar trouwe dienst. Een allegorie over de veranderende Israëlische maatschappij met menige sociale onrechtvaardigheid. Het scenario is van Meir Doron, Gilad Evron en regisseur Loevy.

Lechem

1986 | Drama

Israël 1986. Drama van Ram Loevy. Met o.a. Rami Danon, Moshe Ivgi, Rikva Bechar en Etti Ankari.

Danon is reeds meer dan twintig jaar bakker in een industriële bakkerij. Hij vindt het loon echter te laag, dus steelt hij brood dat hij op de markt verkoopt. Wanneer zijn dochter bij zijn baas over het loon klaagt resulteert dit in zijn ontslag. Danon voelt zich hierdoor zo vernederd dat hij zich voor alles en iedereen afsluit. Hij gaat in hongerstaking. Aangrijpend, maar voor de westerling moeilijk te doorgronden sociaal drama dat overloopt van de symboliek. Men kan echter niet ontkennen dat Danon een schitterende prestatie levert als de bakker die langzaam maar zeker aftakelt tot het fatale einde. Het scenario van Gilad Evron en Meir Doron geeft tevens een uitstekend beeld van het culturele erfgoed van de Joden in Israël.

Beyond the Walls

1984 | Actiefilm, Drama

Israël 1984. Actiefilm van Uri Barbash. Met o.a. Arnon Zadok, Muhamad Bakri, Assi Dayan, Loueteof Noussir en Boaz Skaraabi.

Politieke gevangenen (Arabieren en joden) en zware jongens zitten bij elkaar; drugs, haat, geheimzinnige moorden en een corrupte leiding vormen de ingrediënten van deze Israëlische film, die op de nominatie stond voor een Oscar. Soms wat traag, maar overwegend snel en boeiend. Scenario van Benny Barbash en Eran Pries.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rami Danon op televisie komt.

Reageer