Adolfo Llauradó is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Un señor muy viejo con las alas enormes

1987 | Fantasy

Italië/Spanje/Cuba 1987. Fantasy van Fernando Birri. Met o.a. Daisy Granados, Fernando Birri, Asdrúbal Melendes, Luis Alberto Ramíres en Adolfo Llauradó.

Een man, voorzien van vleugels, valt in zee achter een hutje. De mensen denken dat hij een engel is. Gebaseerd op een verhaal van Gabriel García Márquez, door de regisseur en hem tot scenario bewerkt. Camerawerk van Paul Perez Ureta. Niet erg interessant.

Amor en el campo minado

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Pastor Vega. Met o.a. Daisy Granados, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Een schrijver-journalist ontsnapt als priester verkleed aan de razzia's die de regering na de omverwerping van Goulart in 1964 hield, en verschuilt zich bij een vriend van middelbare leeftijd die met zijn secretaresse samenwoont. Goede vertolking van Daisy Granados.

Jíbaro

1984 | Drama

Cuba 1984. Drama van Daniel Díaz Torres. Met o.a. Salvador Wood, René de la Cruz, Adolfo Llauradó en Ana Viña.

Aan de vooravond van de Cubaanse revolutie neemt een boer die bekend staat om zijn ervaring in de jacht op wilde honden ('jíbaros'), door een woordenwisseling met een vriend afstand van de op til zijnde sociale veranderingen in zijn omgeving. Als er in de buurt een contra-revolutie uitbreekt zal hij toch snel een besluit moeten nemen. De weinig boeiende debuutfilm van Dìaz Torres.

Polvo rojo

1981 | Drama

Cuba 1981. Drama van Jesús Díaz. Met o.a. Adolfo Llauradó, René de la Cruz, José Antonio Rodríquez en Cristina Ovín.

Na de Cubaanse revolutie trekken de Yankees zich terug uit een belangrijke mijn en proberen ze de technici over te halen het land te verlaten. De nieuwe administrateur weigert echter, waardoor hij in conflict komt met zijn familie. Een film met mislukte personages, die op conventionele wijze in scène is gezet.

Rancheador

1976 | Historische film

Cuba 1976. Historische film van Sergio Giral. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Samuel Claxton, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Deze film is gebaseerd op waar gebeurde feiten en beschrijft het leven van een 'rancheador', een dagloner in dienst van grondbezitters ten tijde van de slavernij, wiens taak het was gevluchte slaven te pakken te krijgen. Een film die de moeite waard is, vooral om de kracht van zijn verhaal en om zijn zeer goede vertolking. Het meest uitmuntende werk uit de filmcarrière van deze regisseur.

El hombre de Masinicú

1973 | Biografie

Cuba 1973. Biografie van Manuel Pérez. Met o.a. Sergio Corrieri, Reynaldo Miravalles, Adolfo Llauradó en Raúl Pomares.

Het lichaam van de vermoorde Alberto Delgado, bestuurder van het landgoed van Masinicú en lid van de veiligheidsdienst wordt gevonden door een groep contra-revolutionairen. Deze film is een reconstructie van de feiten rondom de persoon van Delgado. Opvallende regie met de wisselvallige Miravalles in een rol die één van de belangrijkste is die hij heeft vertolkt.

Los días del agua

1971 | Historische film

Cuba 1971. Historische film van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Idalia Anreus, Raúl Romares, Adolfo Llauradó en Mario Balmaseda.

Een vrouw van het platteland kan door toedoen van een soort magisch water allerlei mirakels verrichten. Zakenlui zorgen voor nog een paar spectaculaire genezingen en het plaatsje wordt al gauw een bedevaartsoord. Wanneer één van de door haar genezen mensen sterft, wordt ze voor het gerecht gedaagd, maar een advocaat, met de gouveneursverkiezingen voor de boeg, kan haar vrijpleiten. Hij wil haar inschakelen bij zijn campagne, maar de vrouw weigert. Als hij uiteindelijk aan de macht komt, wordt zij het eerste slachtoffer. Schitterende film, combinatie van humor, bijgeloof, politiek en diepe menselijkheid zorgt voor een uitmuntend resultaat.

La primera carga al machete

1969 | Historische film

Cuba 1969. Historische film van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. José Antonio Rodríguez, Adolfo Llauradó, Idalia Anreus en Carlos Bermúdez.

Aan het begin van de Cubaanse oorlog tegen de Spaanse overheersing bezet een onafhankelijke leider een dorp en draagt zijn troepen op hun kapmes voor het eerst te gebruiken als oorlogswapen. Een onderzoek in de vorm van een film; een soort reportage met interviews met historische persoonlijkheden. Ondanks misbruik van de draagbare camera het meesterwerk van deze regisseur.

Manuela

1966 |

Cuba 1966. Humberto Solás. Met o.a. Adela Legrá, Adolfo Llauradó, Olga González en Luis Alberto García.

Een episode uit de guerillastrijd in het Sierra Maestra gebergte, tijdens de eindfase van de dictatuur van Batista; belicht aan de hand van de geschiedenis van een boerenmeisje dat, gedreven door het verlangen naar persoonlijke wraak, zich aansluit bij de guerrilla's. Buitengewoon stereotiepe film.