Malte Forssell

Producer

Malte Forssell is producer.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

2013 | Drama, Komedie

Zweden 2013. Drama van Felix Herngren. Met o.a. Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, Mia Skäringer en David Wiberg.

De onvermijdelijke verfilming van de Zweedse bestseller is een zwartkomische variant op Forrest Gump, vol onderkoelde humor en doldwaze situaties. Hoofdpersoon Allan Karlsson (Zweedse komiek Robert Gustafsson, overtuigend geschminkt) blikt op honderdjarige leeftijd terug op een onwaarschijnlijk leven vol toevallige ontmoetingen met historische beroemdheden, en beleeft intussen avonturen met gangsters, explosieven en een olifant. Je moet ervan houden, zo'n aaneenschakeling van meligheid, maar de regie, het acteren en de production values zijn helemaal in orde.

Thicker Than Water

2014 | Televisieserie, Drama

Zweden 2014. Televisieserie van Henrik Jansson-Schweizer. Met o.a. Joel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim en Jessica Grabowsky.

Moeder Anna-Lisa roept kort voor haar overlijden haar drie kinderen bij zich. Om iets van haar erfenis te krijgen, zullen de drie (de brave Oskar, vrije geest Jonna en zwart schaap Lasse) moeten samenwerken: het familiebedrijf, een pension op het archipeleiland Sunnanö zullen ze deze zomer samen moeten runnen. Een ultieme poging om de van elkaar vervreemde kinderen weer bij elkaar te krijgen.

En nämndemans död

1995 | Thriller, Misdaad

Zweden 1995. Thriller van Stephan Apelgren. Met o.a. Krister Henriksson, Pernilla August, Loa Falkman, Linnea Becker-Sondström en Kevin Kronow.

De echtgenote van advocaat Ernst Ljungberg (Falkman) wordt op klaarlichte dag op een eenzame landweg doodgeschoten. Inspecteur Sandor Gross (Henriksson), die een eind wil maken aan zijn politiecarri[KA2]ere, zoekt naar een aanknopingspunt. Sinds zijn vrouw omkwam bij een brand, waarvoor hij zich verantwoordelijk acht, staat hij alleen in voor de opvoeding van hun dochtertje Anne (Becker-Sandstr[KA3]om). Alle bewijzen zijn tegen Ernst en hij wordt dan ook in beschuldiging gesteld. Enkel zijn schoonzus Vanja Holm (August) blijft in zijn onschuld geloven. Dan blijkt dat het slachtoffer vier maanden zwanger was en dat Ernst haar al een jaar niet meer had aangeraakt. De man wordt tot acht jaar veroordeeld en Vanja krijgt het hoederecht over zijn zoontje Daniel (Kronow). Als in het meer het lijk gevonden wordt van een onbekende man en Ernst zelfmoord pleegt in de gevangenis begint Sandor aan zijn schuld te twijfelen. Complex maar spannend opgebouwde psychologische thriller die het beroeps- en privé-leven van een politie-inspecteur goed uitgebalanceerd door elkaar mengt. De onderkoelde acteerprestaties passen zeer goed in de eeuwig besneeuwde landschappen. De ontknoping is totaal onverwacht en bijzonder logisch. Knap scenario van Ulf Ryberg en Gunilla Jensen. Achter de camera stond Göran Hallberg. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen.

op televisie
2 uitzendingen

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 01 januari
NPO 2
22:50 - 00:40
woensdag 19 december
ARTE
20:15 - 22:00

Reageer