Fredy Messmer is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Laura

1997 | Thriller, Horror

Oostenrijk/Frankrijk/Zwitserland 1997. Thriller van Bruno D. Kiser. Met o.a. Laura del Sol, Stefan Gubser, Daniel Legler, Sabine Berg en Hans Peter Hallwachs.

Journaliste Laura Tobler (Del Sol) probeert tijdens de kerstvakantie een bericht te schrijven over Pax Montana, de kliniek voor psychisch gestoorden van Dr. Paul Peterson (Legler), die met haar halfzuster Julia (Berg) getrouwd is. Laura`s vader, Dr. Friedrich Tobler (Hallwachs), heeft zonder het te weten de transformatie van het voormalige hotel naar het horrorziekenhuis gefinancierd. Paul verdenkt Laura ervan uit te zijn op de centen van haar vader, waardoor hij niet meer over ongelimiteerde fondsen voor zijn virtuele behandelingsruimte van schizofrenie kan beschikken. Het wordt een nare en tragische kerst, waarbij doden vallen: Dr. Li Wong (Do) en Laura's lieve hond, maar de krant ontvangt toch Laura's artikel met de waarheid over Bergvrede, het Gasthof der Verschrikkingen. Conventioneel gemaakte film naar een dito scenario van regisseur Kiser, die verder kosten nog moeite spaarde om een indrukwekkende tv-film af te leveren. Het camerawerk is van Philippe Cordey.

Blue Mountain

1996 | Familiefilm, Drama

Zwitserland/Duitsland 1996. Familiefilm van Thomas Tanner. Met o.a. Chandra Götz, Sabina Lüthi, Eva Scheurer, Wolf Hofer en Daniel Bill.

Naar buiten toe lijkt het gezin Balmer zeer gelukkig, maar de twaalfjarige dochter Sonia draagt een groot geheim met zich mee: ze wordt seksueel misbruikt door haar vader. Hoewel ze duidelijke signalen geeft aan haar omgeving is er niemand die haar daadwerkelijk kan helpen, behalve Melanie, een zestienjarig meisje uit de buurt bij wie Sonia haar hart kan luchten. Dat kan echter niet voorkomen dat haar moeder wordt opgenomen in het ziekenhuis en Sonia veroordeeld wordt tot een weekend alleen met haar vader in het landuis van haar opa en oma...

The Lost Films Of Orson Welles

1995 | Documentaire

Duitsland/Zwitserland/Frankrijk 1995. Documentaire van Vassili Silovic.

Orson Welles was een filmgenie, maar hij had ook de reputatie dat hij aan heel wat films begon die uiteindelijk nooit het licht van de projector aanschouwden. De oorzaken waren divers: tegenslag, geldgebrek of eigenzinnigheid. In deze documentaire leidt zijn levensgezellin en medewerkster (van de laaste 20 jaar) Oja Kadar ons door het labyrint van de onvoltooide werken van Welles uit het priv[KA1]e-archief van de nalatenschap. Naast de beroemdste DON QUIXOTTE die ondertussen gemonteerd is en uitgebracht werd, is er CHURCHILL, waarin hij de rol van de Britse strijdlustige eerste minister speelt. We krijgen beelden te zien uit de mysterieuze THE DEEP waarmee hij stopte na de dood van hoofrol Laurence Harvey, uit de op locatie gefilmde THE MERCHANT OF VENICE, dat bijna compleet was en waarvan een groot deel van de negatieven gestolen werden, uit een gefilmde lezing van MOBY DICK en uit zijn laatste film THE OTHER SIDE OF THE WIND. Een interessante documentaire vooral voor Welles-vorsers (en bewonderaars) die hierdoor niet alleen de mens achter het genie kunnen verkennen, maar ook de gelegenheid krijgen fragmenten te zien uit films die nooit de zalen zullen halen. Silovic en Roland Zag schreven het scenario. De montage werd verzorgd door Marie-Josèphe Yoyotte en nieuw materiaal werd geschoten door Thomas Mauch. Stereo.