Charlotte Thiele

Acteur

Charlotte Thiele is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Titanic

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Herbert Selpin en Werner Klingler. Met o.a. Sybille Schmitz, Kirsten Heiberg, Hans Nielsen, Karl Schönböck en Otto Wernicke.

Propagandaminister Goebbels zag in Herbert Selpin de juiste man voor de verfilming van de rampenfilm Titanic. De regisseur had al eerder op schepen gefilmd en bleek - getuige zijn uitgesproken nazi-film Carl Peters - uit het goede hout gesneden. Maar het eindproduct bleek als anti-Engeland propaganda volstrekt onbruikbaar. De schurken in de film zijn weliswaar kapitalisten en hun meelopers, maar onder de eenvoudige slachtoffers bevonden zich ook Engelse moeders en kinderen. In plaats van de bedoelde minachting riep de film daarom eerder sympathie op. In Duitsland werd de film na de oorlog uitgebracht, maar al snel weer verboden, nu juist vanwege de anti-Engelse boodschap. De Engelse speculanten en de kapitein komen er inderdaad niet zo best van af. De passagiers van het tussendek, die duidelijk voor een deel niet-Engels zijn, tonen meer moed. Het feit dat de held in de film een Duitse officier was, zal ook niet bepaald positief zijn ontvangen in Britse kringen.

Ich klage an

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heidemarie Hatheyer, Paul Hartmann, Mathias Wieman, Harald Paulsen en Charlotte Thiele.

Een arts verlost zijn vrouw, die lijdt aan multiple sclerose, uit haar lijden. Deze op zich indrukwekkende film over euthanasie krijgt een sinister karakter als men hem beschouwt tegen de achtergrond van hetgeen de nazi's in het geheim met onder andere geesteszieken deden. Daardoor valt deze film in de categorie gevaarlijke propagandafilms.

Ein Mann auf Abwegen

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Thiele, Hilde Weissner, Hilde Sessak en Werner Fuetterer.

Natuurlijk is Hans Albers de geboren geflipte grootindustrieel die het een poosje als krullenjongen in het leven wil proberen, maar het zakendoen en het winstmaken toch niet kan laten.

Wir tanzen um die Welt

1939 | Musical

Duitsland 1939. Musical van Karl Anton. Met o.a. Lucie Höflich, Herbert Hübner, Harald Paulsen, Carl Raddatz en Charlotte Thiele.

De concurrentie poogt een succesvolle revue-troep te ondermijnen. Een revuefilm, waarin nogal opvallend met 'ijzeren discipline' en 'kameraadschap' wordt geschermd. Willi Kollo, zoon van de operettecomponist Walter en vader van de operatenor René, leverde het idee en schreef de muziek en de teksten van de liedjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charlotte Thiele op televisie komt.

Reageer