Susanne Marian: productie.
Er zijn 7 films gevonden.

Metéora

2012 | Drama

Duitsland​/​​Griekenland​/​​Frankrijk 2012. Drama van Spiros Stathoulopoulos. Met o.a. Theo Alexander en Tamila Koulieva-Karantinaki.

Een Griekse monnik en een Russische non ontmoeten elkaar in het geheim in de vallei die hun kloosters, beide gesitueerd op een hoge rotspilaar, van elkaar scheidt. Vrijwel niets komt de kijker over het liefdespaar te weten, zij zijn slechts symbolen van het aloude dilemma tussen lust en devotie, door regisseur Stathoulopoulos doeltreffend geplaatst in het onherbergzame Griekse landschap. Een fraaie vondst zijn de geanimeerde Byzantijnse iconen, maar verder is Metéora een te cerebrale, levenloze aaneenschakeling van mooie plaatjes. Film zonder dialoog, in 2012 in Berlijn genomineerd voor een Gouden Beer.

Tender Son: The Frankenstein Project

2010 | Drama

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 2010. Drama van Kornél Mundruczó. Met o.a. Rudolf Frecska, Kitty Csíkos, Kornél Mundruczó, Lili Monori en Kata Wéber.

Regisseur Mundruczó speelt een regisseur die een onervaren, zeventienjarige jongen cast voor een toneelstuk. De tiener blijkt echter een monsterlijke psychopaat te zijn, à la Frankenstein gecreëerd door de liefdeloze omgeving waarin hij opgroeide. Een intrigerend uitgangspunt voor een grimmige en sferische karakterstudie, maar uiteindelijk is Mundruczó geen moment geïnteresseerd in oprechte emoties, en wordt de logica al snel aan de kant geschoven voor gekunstelde moordpartijen, die eerder irriteren dan verontrusten. Opgenomen in de officiële competitie van het Cannes filmfestival in 2010, waar de film uiteindelijk niet in de prijzen viel.

Le quattro volte

2010 | Drama

Italië​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 2010. Drama van Michelangelo Frammartino. Met o.a. Giuseppe Fuda, Bruno Timpano en Nazareno Timpano.

Met weinig woorden en krachtige beelden toont regisseur Frammartino de levenscyclus in een idyllisch gehucht in Calabrië, geïnspireerd door de reïncarnatieleer van Pythagoras. Van een geitenherder die zijn laatste adem uitblaast meandert de film langs de geboorte van een geit, een boom die wordt omgehakt en de houtskool die er uiteindelijk van zijn stam wordt gemaakt. Zware kost, maar ook als simpel portret van een harmonieuze gemeenschap waar de tijd lijkt stil te staan, is Le quattro volte (De vier keren) prachtig.

Women Without Men

2009 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Oekraïne​/​​Marokko 2009. Drama van Shirin Neshat en Shoja Azari. Met o.a. Arita Shahrzad, Pegah Ferydoni, Orsolya Tóth en Shabnam Toloui.

Op het filmfestival van Venetië bekroond magisch-realistisch drama verweeft de levens van vier vrouwen tijdens de politieke omwentelingen in 1953 in Iran, waarbij de sjah aan de macht kwam. De vrouwen lijden onder vernedering en vrijheidsbeperking, maar vinden enige soelaas in de magische boomgaard van een van hen, de ongelukkig getrouwde Fakhri (Shahrzad). De fraaie visuele vondsten van de Iraans-Amerikaanse Neshat werken soms symbolisch beter dan dramatisch: dat zal te maken hebben met haar achtergrond als fotografe. Naar het boek van Shahrnush Parsipur, even te zien als bordeelhoudster.

Lourdes

2009 | Drama

Oostenrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2009. Drama van Jessica Hausner. Met o.a. Sylvie Testud, Léa Seydoux, Gilette Barbier, Gerhard Liebmann en Bruno Todeschini.

Vanaf de nek verlamde Christine komt, net als de andere deelnemers aan de georganiseerde reis, naar bedevaartplaats Lourdes hopende op een wonder. Dat inderdaad komt, en toch ook weer niet. Trefzekere film van de Oostenrijkse Hausner mist de vileine kijk op de medemens van landgenoten Haneke en Seidl, maar weet een vergelijkbaar droefgeestige sfeer te creëren. Film is nergens voorspelbaar en de fraai gekadreerde beelden zijn allemaal raak en, voor een zo vaak gefilmd onderwerp als Lourdes, opvallend fris.

Batalla en el cielo

2005 | Drama, Misdaad, Experimenteel

Mexico​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​België 2005. Drama van Carlos Reygadas. Met o.a. Marcos Hernández, Anapola Mushkadiz en Berta Ruiz.

Regisseur Reygadas houdt niet zo van professionele acteurs. In Batalla en el cielo wordt de hoofdrol gespeeld door Marcos Hernández, in het dagelijks leven ambtenaar. Hij speelt Marcos, die in Mexico City werkt als chauffeur en klusjesman voor een rijke generaal. Om op snelle wijze aan meer geld te komen, hebben hij en z'n vrouw een baby ontvoerd, maar de zaak loopt op verschrikkelijke wijze uit de hand. Reygades schetst een rauw en onthutsend beeld van het leven in een keiharde stad en schuwt pijnlijke beelden niet in het minst. De film zet zich als een weerhaak vast.

England!

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Achim von Borries. Met o.a. Ivan Shvedoff, Denis Burgazliev, Anna Geislerová, Merab Ninidze en Chulpan Khamatova.

De filmacademie-examenfilm van Von Borries vangt aan in 1986 vlak na het Tsjernobyl-incident. De van radioactiviteit doodzieke Valeri (Shvedoff) begeeft zich vanaf Kiev naar Berlijn, om vandaar uit met zijn vriend Victor (Burgazliev) hun droomreis naar Engeland te maken. Eenmaal in Berlijn blijkt Victor gestorven te zijn. Valeri gaat nog wel een liefdesaffaire aan met Maria (Geislerová), maar wordt steeds zieker en pessimistischer. De acteurs van England! ogen hopeloos Oostblok-grauw, de omgeving is triestig blauw, maar toch gaat het drama over kansen benutten. Von Borries is in zijn bedachtzaamheid en sociale filosofie wellicht wat overambitieus, maar tenminste niet te sentimenteel. Hij won verschillende festivalprijzen.