Andrée Pelletier

Acteur

Andrée Pelletier is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tell Me That You Love Me

1983 | Drama

Israël/Canada 1983. Drama van Tony Mordente en Tzipi Trope. Met o.a. Nick Mancuso, Belinda Montgomery, Barbara Williams, Kenneth Welsh en Andrew Rubin.

Deze film is hooguit de moeite om de jonge Mancuso en de even aantrekkelijke jonge Williams als zwoegend echtpaar te zien, die het samen na elf jaar opnieuw proberen, nadat zij hun huwelijk door hun persoonlijke ambities bijna hebben laten stuklopen. Dan (Mancuso) is advocaat in Canada, die in de V.S. een topjob krijgt aangeboden. Als haar dochter Tami (Weisler) groot genoeg is, pakt Miri (Willimas) haar werk als journaliste weer op. Zij krijgt algauw, na een succesvolle serie artikelen over geweld binnen het huwelijk, een baan als hoofdredactrice aangeboden. Miri wil daarna Dan niet meer volgen naar de States. Als ze ieder huns weegs zijn gegaan, komen ze tot inkeer dat ze toch niet zonder elkaar kunnen. Zowel Mancuso als Williams laten zien dat ze hun best doen, maar het scenario van Sandra Kolber en regisseur Trope is nauwelijks opwindend. Het camerawerk is van David Gurfinkel. Ook bekend als MIRI.

L'homme à tout faire

1980 | Romantiek

Canada 1980. Romantiek van Micheline Lanctôt. Met o.a. Jocelyn Bérubé, Andrée Pelletier, Jeanette Bertrand, Paul Dion en Marcel Sabourin.

De verlegen, jongensachtige romanticus Bérubé - niet echt een kleintje, maar andere mannen lijken boven hem uit te torenen - heeft een romance met een getrouwde vrouw. Een trieste, prachtig gemaakte film over mensen die nooit krijgen wat zij willen omdat zij geen standpunt durven in te nemen.

Né pour l'enfer

1976 | Misdaad, Film noir, Horror

Italië/Canada/Duitsland/Frankrijk 1976. Misdaad van Denis Héroux. Met o.a. Mathieu Carrière, Andrée Pelletier, Carole Laure, Eva Mattes en Debby Berger.

Een stapelgekke Amerikaanse zeeman monstert af in Belfast en doodt acht verpleegsters. Een van hen overleeft het, omdat zij zich onder een bed heeft verstopt. Zij kan een gedetailleerde beschrijving van hem geven en na een achtervolging wordt de bewuste man opgepakt. Een nogal opzienbarend internationaal project, voor het merendeel opgenomen in een, mede dankzij de beelden van de Duitser Heinz Holscher, onheilspellend Dublin. Op basis van een waar krantebericht, terwijl het scenario van de (oude) Hongaarse routinier Geza von Ravanyi is, werkend onder het pseudoniem Fred G. Ranger. Angstaanjagend en vooral de moeite waard vanwege de karakterrol van Carrière als psychopaat. Een ander opmerkelijk gegeven is dat deze film alleen illegaal vertoond kan worden, want hij is in Frankrijk verboden en mag ook niet naar Canada worden geëxporteerd.

East End Hustle

1976 | Actiefilm

Canada 1976. Actiefilm van Frank Vitale. Met o.a. Andrée Pelletier, Anne-Marie Provenchek, Miguel Fernandez, Allan Bozo Moyle en Frank Vitale.

Low-budget actiefilm met Pelletier als een prostituée die schoon genoeg heeft van haar brutale pooier. Met een aantal meisjes verhuist ze naar een ander deel van de stad. De man weet hen echter te vinden en vermoordt de beste vriendin van Pelletier die op haar beurt wraak zweert. Zeer povertjes.

Les mâles

1970 | Erotiek, Komedie

Canada 1970. Erotiek van Gilles Carle. Met o.a. René Blouin, Donald Pilon, Andrée Pelletier en Katerine Mousseau.

Twee trappers, voormalige maatschappelijke rebellen van mei- 68, vormen een gelukkig trio met een hippie-meisje in een woud. Aan deze `paradijselijke` toestand komt een einde door de jaloersheid van een der mannen. Aan het slot verzoenen de mannen zich, maar het meisje is inmiddels teruggekeerd naar de stad. Een rekelse anti-establishment satire, waarin onbeschaamd de tong wordt uitgestoken naar de maatschappij. De (destijds nieuwe) seksuele moraal viert hoogtij. Ook bekend als LES VRAIS MÂLES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrée Pelletier op televisie komt.

Reageer