Eckhart Schmidt

Regisseur

Eckhart Schmidt is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Wie treu is Nik?

1986 | Romantiek, Muziek

Duitsland 1986. Romantiek van Eckhart Schmidt. Met o.a. Sal Paradise, Sybille Rauch, Stefanie Petsch, Antje Hirsch en Ursula Karven.

Tot woede van zijn vrouwelijke fans en manager wil de polulaire popster Nik trouwen. Drie jonge vrouwen stellen Niks trouw op de proef. Op oppervlakkige, vrij naïeve wijze wordt de relatie van een idool met zijn fans uitgebeeld. Regisseur Schmidt gebruikte hetzelfde thema al in zijn film DER FAN. Het camerawerk is van Bernd Neubauer.

Loft

1985 | Misdaad, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1985. Misdaad van Eckhart Schmidt. Met o.a. Andreas Sportelli, Rebecca Winter, Ralph Schicha, Karl Heinz von Liebezeit en Catarina Raacke.

Een liefdespaartje wordt door een bende geteisem gevangen genomen en gekweld. Wanneer ze zich eindelijk kunnen bevrijden nemen ze vreselijk wraak. Een shockerende film, die met tal van symbolen op het einde der tijden duidt.

Die Story

1984 | Actiefilm, Misdaad

Duitsland 1984. Actiefilm van Eckhart Schmidt. Met o.a. Tomi Davis, Sasa Thoman, Sabine von Maydell, Ulrich Tukur en Hub Martin.

Een journalist uit München brengt in een boulevardblad onthullingen over de handel in verdovende middelen in die stad. Wanneer de handelaars daarop zijn ouders en vriendin vermoorden, wreekt hij zich: hij dwingt de baas van de dealers tot een bekentenis, maar sterft bij een optreden van de politie.

Der Fan

1981 | Muziek, Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland 1981. Muziek van Eckhart Schmidt. Met o.a. Désirée Nosbusch, Bodo Steiger, Helga Tölle, Jonas Vischer en Simone Brahmann.

De manier waarop de 17-jarige Simone haar new-wave idool 'R' adoreert grenst aan het waanzinnige. Met alle mogelijke middelen probeert ze hem te benaderen. Wanneer dit niet lukt doodt ze hem, en eet hem stukje bij beetje op. Een bizarre psychologische satire.

Männer sind zum Liebe da

1970 | Sciencefiction, Erotiek

Duitsland 1970. Sciencefiction van Eckhart Schmidt. Met o.a. Isi Ter Jung, Horst Letten, Barbara Capell, Marianne Sock en Les Oelvedi.

Een SF-sprookje over mannen die ontvoerd, verkleind en teruggebracht tot ware grootte, gebruikt worden op een door vrouwen geregeerd Atlantis.

Jet Generation

1968 | Drama, Komedie

Duitsland 1968. Drama van Eckhart Schmidt. Met o.a. Roger Fritz, Dginn Moeller, Isi Ter, Lukas Amann en Uta Levka.

Het debuut van filmcriticus Schmidt: jarenlang schrijven over de cinema betekent niet dat een eersteling meteen ook raak is. Een aangename film over prettige mensen in keurige milieus. Weinig nieuws dus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eckhart Schmidt op televisie komt.

Reageer