Lester Cuneo is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Range Vultures

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ad Cook.

Geen beste western, maar voor de historie van het genre een belangrijke. Lester is de Ranger die een bende outlaws, die zich de Range Vultures noemt, te lijf moet. De film kwam uit in juli 1925 en was de achtste en daarmee laatste die Lester maakt voor producent Ward Lascelle, allemaal slechte exemplaren van het genre. Daarvóór had Lester een zeer goede serie Westerns gemaakt voor Charles Mack. Lester, zoon van Italiaanse immigranten en geboren in 1888, startte zijn filmcarrière rond 1910. Hij speelde legio korte westerns en begon in 1921 als ster van lange westerns; The Smiling Daredevil noemde men hem al spoedig. Hij trouwde met actrice Francelia Billington en zijn carrière ging goed. Hij genoot populariteit en toen kwam deze serie. Wat opgebouwd was werd in no-time kapot gemaakt. Hij kon het niet verkroppen; volkomen ontgoocheld en teleurgesteld pleegde hij op 2 november 1925 zelfmoord.

Hearts of the West

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Ad Cook. Met o.a. Lester Cuneo, Annabelle Lee, Charles King en Slim Podgett.

Een van de acht westerns die Lester in 1924/25 maakte voor producent Ward Lascelle - geen ervan was goed. Cook schreef ook het verhaal, over een voorman die ontslagen wordt, nadat hij een paard mishandeld heeft. Hij wil zich uit wraak aansluiten bij een bende veedieven, maar zijn zuster weet hem op het rechte pad te houden. Jammer voor Lester, die hiervoor zo'n goede serie westerns gemaakt had voor producent Charles Mack.

The Masked Avenger

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Frank Fanning. Met o.a. Lester Cuneo, Mrs. Wallace Reid, Billy Reid, Clayde Payton en William Donovan.

Een bende gemaskerde outlaws plundert de ranches in de omgeving. Cuneo treedt ertegen op door zich ook achter een masker te verbergen en op zoek te gaan naar de schuilplaats van de bende. Henry McCarthy en Leo Meehan waren de scenaristen voor producent Charles Mack.

Blue Blazes

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Charles W. Mack. Met o.a. Lester Cuneo, Francelia Billington, Fannie Midgley, Bert Sprotte en Roy Watson.

Lester komt ranch-eigenares Midgley en haar dochter Billington te hulp, als hij merkt dat ze beiden onder een zware schuld gebukt gaan en dat de schuldeiser verlangt dat Billington met hem trouwt.

Blazing Arrows

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Henry McCarthy. Met o.a. Lester Cuneo, Francelia Billington, Clark Comstock, Laura Howard en Lafe McKee.

Een aparte western waarin de discriminatie van de Indiaan aan de kaak gesteld wordt. Cuneo en Billington (in het werkelijke leven man en vrouw) hebben een relatie, die verbroken wordt onmiddellijk nadat duidelijk wordt dat Cuneo een Indiaan is. Later echter vraagt ze hem om bescherming tegen een blanke schurk. De regisseur was tevens scenarist voor producent Charles. W. Mack en zijn Doubleday Productions. Hiervoor maakte Cuneo zeven behoorlijke westerns, waarmee hij een fikse populariteit verwierf.

The Ranger and the Law

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Robert Kelly. Met o.a. Lester Cuneo, Walter I. McCloud, Francelia Billington, Clark Comstock en Roy Watson.

Cuneo, de man van de wet, komt in botsing met bendeleider Comstock, maar diens dochter ziet het met Cuneo helemaal zitten. Als de bendeleider erachter komt, zet hij haar in een mijn gevangen, maar krijgt het dan echt aan de stok met Cuneo. Henry McCarty en Leo Meehan waren de scenario-schrijvers. Dit was één van drie westerns die Cuneo maakt voor Capital Film.

The Terror

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Jacques Jaccard. Met o.a. Tom Mix, Francelia Billington, Lester Cuneo, Charles K. French en Lucille Younge.

Mix schreef het verhaal en Jaccard bewerkte het. Uiteraard is Mix weer eens hard nodig om het meisje te beschermen tegen de snoodaard. Frank B. Good was de cameraman. Mix en Cuneo speelden in deze tijd (waarin Cuneo de slechterik is) niet voor het eerst samen. Reeds in 1913 leerden zij elkaar kennen bij Selig. Ze traden samen op in diverse 10m-westerns als HOW IT HAPPENED, THE RANGE LAW, THE SHERIFF OF YAWAPAI COUNTY, THE LIFETIMER, HIS FATHER'S DUTY, THE LAW AND THE OUTLAW, THE STOLEN MOCCASINS, alle uit 1913, en in 1914 nog THE MOVING PICTURE COWBOY met Mix als regisseur.

Desert Love

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Jacques Jaccard. Met o.a. Tom Mix, Francelia Billington, Lester Cuneo, Eva Novak en Charles K. French.

Jaccard bewerkte zelf het verhaal dat Tom Mix had geschreven voor deze romantische western met een knipoog, met daarin Francella Billington, die spoedig de echtgenote zou worden van de net uit Frankrijk en de Eerste Wereldoorlog teruggekeerde Cuneo. Deze werd in korte tijd een western-ster, maar kwam in 1925 door zelfmoord tragisch aan zijn einde. Frank B. Good deed het camerawerk.