John Farris

Regisseur, Acteur, Scenarist

John Farris is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

A Better Way to Die

2000 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Scott Wiper. Met o.a. Andre Braugher, Scott Wiper, Lou Diamond Phillips, Natasha Henstridge en Matt Gallini.

Boomer (Wiper) heeft twaalf jaar gediend bij de politie in Chicago, maar hij houdt het voor gezien omdat hij ontdekt heeft dat wat recht is, veel te vaak krom is. Hij wil terug naar zijn geboorteplaats en hoopt dat zijn ex-vriendin Kelly (Henstridge) op hem heeft willen wachten en nog steeds van hem houdt. Onderweg ontmoet hij Flash (Pantoliano), die zegt dat hij detective is en jacht maakt op een zekere Harrison James (Moore). Het blijkt dat de onderwereld in Chicago en de FBI ook op zoek zijn naar James. Het onvermijdelijke gebeurt: Boomer wordt aangezien voor James. Het schoolse scenario met goede afloop is van hoofdrol/regisseur Wiper. De film bevat enkele hele aardige actiescène's en kwalificeert als B-film, die je kunt bekijken als je niets te doen hebt. Zowel Henstridge -een leuke, veelbelovende meid - als veteraan Phillips in de rol van Special Agent William 'Bill' Dexter zijn verspild in deze rolprent die vagelijk doet denken aan THE FUGITIVE met Harrison Ford, maar daarbij toch verbleekt. Het camerawerk is van Lawrence Sher.

The Fury

1978 | Thriller, Misdaad, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Kirk Douglas, John Cassavetes, Carrie Sondgress, Amy Irving en Fiona Lewis.

Chique gemaakte rommel over een jonge vrouw met psychokinetische krachten en Douglas' wanhopige pogingen om te voorkomen dat zijn zoon, die dezelfde gave heeft, wordt gebruikt - of ten onder gaat. Bloedig en gewelddadig, een uitstekende lakmoestest voor hen die de vorm belangrijker vinden dan de inhoud. Debuut voor Daryl Hannah en wie goed oplet herkent James Belushi als een buitenaards wezen. John Farris schreef het scenario naar zijn eigen boek.

Dear Dead Delilah

1972 | Horror, Misdaad

Verenigde Staten 1972. Horror van John Farris. Met o.a. Agnes Moorehead, Will Greer en Patricia Carmichael.

Erfgenamen van een fortuin worden één voor één in een oud huis in Nashville met een bijl om het leven gebracht. Moorehead speelt hier haar laatste rol. Farris schreef het gruwelijke verhaal zelf en regisseerde naar behoren.

Dead Delilah Dear

1972 |

1972. John Farris. Met o.a. Patricia Carmichael, Will Geer, Agnes Moorehead en Michael Ansara.

Erfgenamen van een fortuin worden één voor één in een oud huis in Nashville met een bijl om het leven gebracht. Moorehead speelt hier haar laatste rol. Farris schreef het gruwelijke verhaal zelf en regisseerde naar behoren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Farris op televisie komt.

Reageer