Anne Firth is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Alien Factor

1977 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Donald M. Dohler. Met o.a. Don Leifert, Tom Griffith, Richard Dyszel, Mary Mertens en Richard Geiwitz.

Een ruimteschip met aan boord specimens van drie buitenaardse diersoorten (een Interbyce, een Zagatile en een Leemoid) verongelukt op onze aarde. De beesten ontsnappen en slaan aan het moorden, maar een goedaardig buitenaards wezen in menselijke vermomming snelt te hulp. De door amateurs gemaakte film ziet er ook als zodanig uit.

Demobbed

1944 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van John E. Blakeley. Met o.a. Nat Jackley, Norman Evans, Dan Young, Jimmy Plant en Betty Jumel.

Na hun diensttijd krijgen vier onhandige soldaten werk in een fabriek, waar ze een dief vangen, ondanks de tegenwerking van hun vroegere sergeant. Een niet erg filmische komedie, die vooral van belang is omdat hier het werk van een paar Engelse music-hall entertainers uit de provincie is vastgelegd.

Bell-Bottom George

1944 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. George Formby, Anne Firth, Reginald Purdell, Peter Murray-Hill en Charles Farrell.

Komiek Formby is de kelner George die in WO II (1939-45) wordt afgekeurd voor het leger. Hij leent een uniform van de marine en wordt een held door spionnen op te sporen en in te rekenen. Deze tijdens de oorlog gedraaide klucht is geen hoogvlieger. Er worden te veel plotjes van eerdere en betere George Formby-films in herhaald en de bijrollen zijn inferieur. Het begin van het einde van het succes van de klungelende Formby, die hierna nog slechts drie films zou draaien. Het scenario is van Peter Frazer, Edward Dryhurst en John L. Arthur naar een verhaal van Richard Fisher en Peter Crosswell.

The First of the Few

1942 | Biografie, Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1942. Biografie van Leslie Howard. Met o.a. Leslie Howard, David Niven, Rosamund John, Roland Culver en Anne Firth.

Tijdens WO II hagelde het volksoppeppers in de bioscopen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Eentje ervan was dit biografische drama over luchtvaartingenieur en Spitfire-ontwerper R.J. Mitchell en diens kompaan, testpiloot Geoffrey Crisp. Het scenario neemt nogal wat dichterlijke vrijheden met Mitchells levensloop. Toch is het staaltje jubelende zwart-witpropaganda naar Churchills genoegen nog steeds genietbaar, daar zorgen de hoofdrollen van Howard als doordouwer Mitchell en Niven als WO I-veteraan Crisp wel voor. The First of the Few was Howards laatste film: op 1 juni 1943 werd zijn vliegtuig boven de Golf van Biskaje door de Duitsers neergehaald.

Suspected Person

1942 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1942. Thriller van Lawrence Huntington. Met o.a. Clifford Evans, Patricia Roc, David Farrar, Anne Firth en Robert Beatty.

Engelsman gaat terug naar Londen nadat hij zich heeft gewroken op een machtige Amerikaanse gangster. Goed gemaakte, pretentieloze B-film.