Michael McLeod is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Does TV Kill?

1995 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Michael McLeod.

Deze film gaat in op het effect van tv-geweld op kinderen, zonder echter tot een antwoord op de in de titel gestelde vraag te komen. Het meest intrigerende deel gaat over de manier waarop de mens de tv als een hedendaags kampvuur gebruikt. Het scherm verschaft licht en geluid die als achtergrond dienen bij hun bezigheden. Ook wordt ingegaan op het gebruik van de tv als babysitter, dit als volkomen acceptabel alternatief voor het feit dat kinderen in gevaarlijke buurten anders naar buiten gaan. Correspondent Alan Austin gaat te rade bij onderzoekers als Leonard Eron en George Gerbner, die zich vooral hebben beziggehouden met het verband tussen tv-geweld en agressie, maar ook mensen laten zien die nauwelijks door de tv lijken beïnvloed. Door de mengeling van sociale wetenschappen en anekdotisch bewijsmateriaal weet regisseur McLeod wel enig licht op de kwestie te werpen, maar dat is lang niet voldoende. Een teleurstellende uitwerking van een in wezen interessant onderwerp.

Angus

1995 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1995. Familiefilm van Patrick Read Johnson. Met o.a. Charlie Talbert, George C. Scott, Kathy Bates, Rita Moreno en Chris Owen.

Angus Bethune is veertien en te dik. Hij wordt daarom gepest en de aanstichter is de populaire bink van de school, Rick Sanford. Een variatie op het thema van CARRIE, maar zonder bloed, horror of humor.