Sheila E.

Acteur, Componist

Sheila E. is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Magic Hour

1998 | Musical

Verenigde Staten 1998. Musical van Michael Dimich. Met o.a. Earvin 'Magic' Johnson en Sheila E..

VV.

The Adventures of Ford Fairlane

1990 | Mysterie, Muziek, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1990. Mysterie van Renny Harlin. Met o.a. Andrew Dice Clay, Wayne Newton, Priscilla Presley, Morris Day en Lauren Holly.

De controversi[KA3]ele maar eerlijke komiek Clay speelt zijn eerste hoofdrol in deze speelfilm, die in feite niet meer behelst dan het oude verhaaltje over de priv[KA1]e-detective, maar dan tegen de achtergrond van de hedendaagse rock `n` roll-scene. Clay is berekend op zijn taak, maar de film is plomp, grof en onvolwassen (net zoals het personage van de detective). Uitsluitend voor fanatieke Clay-fans.

Sign O' the Times

1987 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Prince. Met o.a. Prince, Sheila, Sheena Easton, Dr. Fink en Miko Weaver.

Een overwegend representatieve film van de concerten van Prince naar aanleiding van zijn gelijknamige lp, opgenomen in Rotterdam en Minnesota, met dertien songs en veel 'interactie' tussen de beide seksen. Drumster Sheila E. steelt de show; deze overigens 'live' opgenomen film bevat ook de video-clip 'U Got the Look' van Easton.

Krush Groove

1985 | Musical

Verenigde Staten 1985. Musical van Michael Schultz. Met o.a. Blair Underwood, Joseph Simmons, Sheila E., Fat Boys en Daryll McDaniels.

Underwood is een kind van de straat. Hij praat rap en als geen ander slaagt hij erin woorden op denderende muziek te zetten. Hij droomt ervan een eigen platenlabel, Krush Groove, op de markt te brengen. Niemand wil hem het startkapitaal lenen. Maar hij is een doorzetter. Het belachelijke verhaal dient alleen maar als rode draad om een reeks rap-groepen op het scherm te brengen. Wie van deze muziek houdt, kan beter een plaat kopen. De anderen kunnen zich het best verre houden van film en muziek. Acteerprestaties zijn onbestaand. Het flinterdunne, niets ter zake doende scenario werd neergepend door Ralph Farquhar en delft het onderspit tegen Sheila E. Run DMC, The Fat Boys, Kurtis Blow en New Edition. Camerawerk van Ernest Dickerson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sheila E. op televisie komt.

Reageer