Wang Shuangbao is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mao's Last Dancer

2009 | Drama

Australië 2009. Drama van Bruce Beresford. Met o.a. Chi Cao, Bruce Greenwood, Amanda Schull, Joan Chen en Kyle MacLachlan.

Als elfjarig jongetje wordt de Chinese Li Cunxin gescout voor een balletopleiding. Aanvankelijk is hij weinig enthousiast, toch groeit hij uit tot een groot talent. In 1979 krijgt hij, inmiddels volwassen, een drie maanden durende stageplek bij het Houston Ballet aangeboden. In de VS maakt Li kennis met de westerse cultuur, én ontmoet hij de aantrekkelijke jonge Elizabeth (Schull). Met haar krijgt hij een relatie, en daarna wil hij natuurlijk niet meer terug naar zijn repressieve moederland. Gebaseerd op de autobiografie van de echte Li, maar wel erg vet aangezet, allemaal.

Mang Jing

2003 | Misdaad, Drama, Film noir

Duitsland/Hongkong SAR van China/China 2003. Misdaad van Li Yang en Li Yang. Met o.a. Li Yixiang, Wang Baoqiang, An Jing, Bao Zhenjiang en Zhao Junzhi.

Geen papieren lantaarns of golvende korenvelden in Li Yang's Mang jing: zijn eersteling is een in het geheim geschoten aanklacht tegen mensonwaardige praktijken in de wereld van levensgevaarlijke en veelal illegale kolenmijnen in China. Twee mijnwerkers, Song en Tang (Li Yixiang en Wang Shuangbao), spekken hun marginale bestaan met het ensceneren van dodelijke ongelukken. Slachtoffers worden opgevoerd als familieleden zodat de mijnbaas zwijggeld betaalt om een onderzoek te voorkomen. Mang jing is felrealistisch, onderbelicht en minimalistisch, een krachtige film die oa de Zilveren Beer won in Berlijn.