Bert Lovitt: regie, productie en montage.
Er zijn 9 films gevonden.

Jerusalema

2008 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Zuid-Afrika 2008. Actiefilm van Ralph Ziman. Met o.a. Robert Hobbs en Daniel Buckland.

RoboCop 3

1993 | Sciencefiction, Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Fred Dekker. Met o.a. Robert John Burke, Nancy Allen, Rip Torn, Mario Machado en Jill Hennessy.

Je zou de oorspronkelijke RoboCop kunnen beschouwen als een satirische, als sf vermomde uiting van Paul Verhoevens maatschappijkritiek. Geprivatiseerde politie, destijds om te lachen, zou nu zomaar kunnen. Na het financiële succes van RoboCop kwamen er natuurlijk - slechtere - vervolgen. Dit derde deel is het minste, ondanks de inbreng van striptekenaar Frank 'Sin City' Miller, die nog wat humor in het script weet te brengen. In het Detroit van de toekomst is de stad helemaal geprivatiseerd. Industrieel moloch OCP wil een hele wijk platgooien om er kantoortorens te bouwen, tegen de zin van de bewoners. Tijd voor RoboCop!

Point Break

1991 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten​/​​Canada 1991. Actiefilm van Kathryn Bigelow. Met o.a. Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey, Lori Petty en John C. McGinley.

Wanneer een serie Californische banken wordt overvallen, stuurt de FBI de jonge medewerker Johnny Utah (Reeves) erop af. Die begeeft zich undercover in de surfgemeenschap, waar hij de daders denkt te vinden. Al doende raakt hij echter in de ban van de charismatische beach boy annex mysticus Bodhi (Swayze). Enerverende actiefilm met cultstatus van vakvrouw Bigelow (Strange Days, The Hurt Locker), die de kijker trakteert op knappe staaltjes skydiving, een huiveringwekkende parachute-loze sprong uit een vliegtuig en natuurlijk prachtige surfsequenties.

Predator 2

1990 | Sciencefiction, Actiefilm, Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Stephen Hopkins. Met o.a. Danny Glover, Gary Busey, Rubén Blades, Maria Conchita Alonso en Bill Paxton.

Het sterke origineel ging over een moordzuchtig, op gezette tijden onzichtbaar wezen dat het in de Zuid-Amerikaanse jungle opnam tegen Schwarzenegger. Nu is het roofdier op jacht naar menselijke trofeeën in Los Angeles. Schwarzenegger deed jammer genoeg niet mee, waarom Danny Glover en Garey Busey zich wél leenden voor Predator 2 is een raadsel, maar ze maken de film nog enigszins de moeite waard. Verder is deel 2 een tamelijk zouteloos aftreksel. Overigens werden er nog meer films gemaakt met Predators, die het voortaan tegen de monsters uit de Alien-serie mochten opnemen.

Days of Thunder

1990 | Actiefilm, Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Tony Scott. Met o.a. Tom Cruise, Nicole Kidman, Robert Duvall, Randy Quaid en Cary Elwes.

De veelbelovende stockcar-coureur Cole Trickle (gespeeld door Tom Cruise die eerder met regisseur Scott samenwerkte in Top Gun) wil de prestigieuze Daytona 500-race winnen. Hij belandt tijdelijk in het ziekenhuis en krijgt een stormachtige affaire met een chirurge (Kidman) die een hekel heeft aan de racerij, maar voor Trickle door de knieën gaat. Veteraan Duvall levert als vanouds vakwerk. Cruise werkte mee aan het script van/met Robert Towne. Een formule-actiefilm met het bekende stuntwerk en bijbehorende oorverdovende geluidseffecten. Kidman en Cruise (love interests zowel in de film als destijds in real life) werkten in Days of Thunder voor het eerst samen.

Prince Jack

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Bert Lovitt. Met o.a. Robert Hogan, James F. Kelly, Kenneth Mars, Lloyd Nolan en Cameron Mitchell.

Weer een kroniek over het leven van de Kennedy's, waarbij ditmaal het accent valt op de mannen onder hen en hun karakter. Op zijn zachtst gezegd een oppervlakkige film.

American Boy: A Profile of: Steven Prince

1978 | Documentaire

Verenigde Staten 1978. Documentaire van Martin Scorsese. Met o.a. Steven Prince, Martin Scorsese, Kathi McGinnis, Mardik Martin en Julia Cameron.

Weer een kroniek over het leven van de Kennedy's, waarbij ditmaal het accent valt op de mannen onder hen en hun karakter. Op zijn zachtst gezegd een oppervlakkige film.

New York, New York

1977 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1977. Musical van Martin Scorsese. Met o.a. Liza Minnelli, Robert De Niro, Lionel Stander, Barry Primus en Mary Kay Place.

Verguisde en geprezen musical is volgens zeggen van de regisseur zijn meest persoonlijke film. 'Ik herken veel van mezelf in mijn hoofdpersonen, vooral in Francine Evans (de zangeres die anno 1945 een amoureuze en professionele relatie begint met saxofonist Doyle). Zij is een workaholic die iedereen in haar omgeving de baas is en zichzelf tenslotte een weg baant naar de top.' Doyle krijgt het inderdaad moeilijk. De titelsong wordt prachtig gezongen door Minnelli maar werd pas een hit toen Sinatra het in zijn repertoire nam. Decors van Boris Leven staan garant voor perfecte sfeertekening van de big band-era van de jaren veertig en vijftig.

Italianamerican

1974 | Documentaire

Verenigde Staten 1974. Documentaire van Martin Scorsese. Met o.a. Catherine Scorsese en Charles Scorsese.

Martin Scorsese interviewt zijn ouders, kinderen van Italiaanse immigranten, in hun appartement in Little Italy, Manhattan.