Georges Khabbaz

Acteur, Scenarist

Georges Khabbaz is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Capharnaüm

2018 | Drama

Libanon/Frankrijk/Verenigde Staten 2018. Drama van Nadine Labaki. Met o.a. Zain Alrafeea, Yordanos Shifera, Treasure Bankole, Fadi Youssef en Kawtar Al Haddad.

Een politiek geladen fabel over een kind dat een rechtszaak aanspant tegen zijn ouders.

Ghadi

2013 | Drama, Komedie

Libanon 2013. Drama van Amin Dora. Met o.a. Georges Khabbaz, Lara Rain, Emmanuel Khairallah, Rodrigue Sleiman en Camille Salameh.

Ghadi (demon) noemen de dorpelingen het titeljongetje, vanwege de vreemde zangklanken die het kind voorbrengt. Vader Leba (Khabbaz, tevens scenarist) is dolgelukkig met zijn bijzondere zoon, na twee dochters, maar vreest dat ze vanwege zoonliefs gedrag uit hun Libanese kustdorpje worden verbannen. Zijn oplossing is een verzonnen hemelse herkomst voor zijn benjamin. Drukbezocht in thuisland Libanon, tevens de inzending voor de Oscars. Het lieflijke, nergens sentimentele relaas stemt goedmoedig, maar het is de Jeunet-, Coen-, Fellini-beeldtaal die de film ver boven de middelmaat verheft.

Sous les bombes

2007 | Drama

Libanon/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van Philippe Aractingi. Met o.a. Nada Abou Farhat, Georges Khabbaz en Rawia Elchab.

In de zomer van 2006, tijdens de Tweede Libanonoorlog, trok de Frans-Libanese filmmaker Aractingi (Beiroet, 1964) met twee professionele acteurs en een digitale filmcamera naar het zuiden van Libanon om ter plekke een reportagedrama te improviseren tegen de zonovergoten achtergrond van zijn gebombardeerde vaderland. Actrice Farhat speelde een sjiitische vrouw die met een christelijke taxichauffeur (Khabbaz) op zoek gaat naar haar vermiste zus en zoon, waarbij de actrice niet schroomde om hulp te vragen van echte ontheemden en dito hulpverleners en journalisten. Onderhoudend als roadmovie, maar de ongevraagde exploitatie van authentiek persoonlijk leed wringt ondraaglijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georges Khabbaz op televisie komt.

Reageer