John Sebastian: cast en muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Message To Love

1995 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1995. Documentaire van Murray Lerner. Met o.a. The Who, Free, Tini Tim, Taste en John Sebastian.

Documentaire over het laatste (1970) van een drietal legendarische muziekfestivals op het eiland Wight, gemaakt omdat het inmiddels 25 jaar geleden was. Van 26 tot 30 augustus 1970 stroomden meer dan een half miljoen popmuziekfans samen op de East Afton Farm, waar het niet altijd even vredig toe ging. De vulgaire, opruiende taal van M.C. Rikki was steeds te horen tussen de optredens van bijna alle popzangers en popgroepen, die op dat moment in waren, w.o. The Who, Donovan, John Sebastian, Leonard Cohen, Ten Years After, Moody Blues, Jethro Tull. Jimi Hendrix trad hier voor de laatste maal op, evenals Jim Morrison, die met The Doors een ijzingwekkende versie bracht van `The End`. Er waren schermutselingen met de politie, omdat jongeren die het festival gratis wilden bijwonen op de omzomende heuvelrug kampeerden en vandaar het evenement volgden. Er gebeurde on stage genoeg: Kris Kristofferson liep woedend middenin `Me And Bobbie McGee` weg omdat hij vond dat er teveel lawaai was; Joni Mitchells optreden werd onderbroken door een ruige fan, enz. Regisseur Lerner levert geen commentaar, maar compenseert dit met uitspraken van eilandbewoners en festivalgangers. Een uitstekend beeld van een vervlogen tijdperk (voor de liefhebbers). De montage is van Einar Westerlund en Stan Warnow. Het scenario is van regisseur Lerner, die tevens de film produceerde. Het camerawerk is van Andy Carchrae, Jack Hazan, Nic Knowland, Norman Langley, Murray Lerner, Richard Stanley, Charles Stewart en Mike Whittaker. Stereo en Dolby Digital.

The Care Bears Movie

1985 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Canada 1985. Animatie van Arna Selznick.

Ergens ver weg hoog in de lucht wonen de Troetelbeertjes. Deze lieve diertjes observeren de mensen en grijpen waar nodig in om onrecht te bestrijden. Zo schieten ze de twee weeskinderen Kim en Jason te hulp, die hebben gezworen nooit meer van iemand te houden. Naïeve tekenfilm, die met zijn schematische tekeningen en rechtlijnige moralistische verhaal enkel de allerkleinsten zal bevallen. Belangrijker dan de film leek de merchandising die erbij hoorde. Zelfs de Geest van het Kwaad die door de Troetelbeertjes moet worden bestreden, heeft niets angstaanjagends. Charles Bonifacio was de animatie-regisseur. Scenario van Peter Sauder. Camerawerk van David Altman, Jim Christianson en Barbara Sachs. Songs van John Sebastian en Carole King. Kreeg twee vervolgen en een tv-serie. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Mickey Rooney, Georgia Engel.

The Act

1982 | Misdaad, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Sig Shore. Met o.a. Robert Ginty, Sarah Langenfeld, Jill St. John, Eddie Albert en Pat Hingle.

Een wat onevenwichtige, maar spannende en humoristische film over een deal tussen de president van de V.S. en een machtige vakbondsvoorzitter, die zowel zijn steun bij de komende verkiezingen belooft als twee miljoen dollar op voorwaarde dat de president ervoor zorgt dat een belangrijke vakbonds-bons uit de gevangenis vrijkomt. Kort na de betaling probeert de corrupte vakbewegingsbestuurder het geld weer af te pakken van de even corrupte president. Echter een slimme derde gaat er met de buit vandoor. Misdaad loont dus toch. Ook bekend als BLESS'EM ALL.

Celebration at Big Sur

1971 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1971. Muziek van Baird Bryant. Met o.a. Johanna Demetrakas, Joan Baez, < Crosby, < Stills en < Nash.

Documentaire film over rock'n roll is ondanks een paar grote muzikale momenten magertjes uitgevallen, en is slecht gemonteerd. Een van de weinige gelegenheden om Joni Mitchell te zien.