Alexander Zhurbin

Componist

Alexander Zhurbin is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Prezumpciya nevinovnosti

1988 | Komedie

SU 1988. Komedie van Evgeni Tatarski. Met o.a. Liubov' Polishchuk, Yuri Bogatyriov, Stanislav Sadal'ski en Leonid Kuravliov.

Iemand heeft in de trein de jas gestolen van Bolotnikova, een beroemd zangeres. De politie wordt erbij gehaald en de dader wordt gearresteerd. Maar de beide vermeende politieagenten zijn in werkelijkheid twee jonge artsen, die zonder kaartje in de trein zaten. Onverwacht slappe klucht, gezien de briljante cast zangeres.

Pisma Mjotwogo Tscheloweka

1986 | Sciencefiction, Drama

SU 1986. Sciencefiction van Konstantin Lopuschanskij. Met o.a. Rolan Bykow, Alexander Sabinin, Nora Grjakalowa, Jossif Ryklin en Viktor Michailow.

Als de Sovjetunie door een kernoorlog verwoest is, hebben de zichzelf bevoordelende nomenclatura zich teruggetrokken in een centrale bunker en moeten minder elitaire overlevenden zich beschermen o.a. in de kelders van een museum. Daar bevindt zich een professor in de natuurkunde, die zijn door straling ten dode opgeschreven vrouw, liefderijk verpleegt en brieven naar zijn zoon stuurt, in de hoop dat die hem zullen bereiken zonder te weten of hij nog wel in leven is. Door middel van uitgebreide monologen en dialogen wordt uitvoerig ingegaan op de vreselijke ramp die de Sovjet-burger getroffen heeft. Deze alarmistische en toneelmatige film dateert van vóór het ongeluk van Tsjernobyl en is in dat opzicht actueel en het is één van de eerste producten uit de glasnost. Regisseur Lopuschanskij leerde het vak als assistent van Andreij Tarkowskij, waardoor de kijker mag rekenen op een traag verlopende intellectualistische film, die zeker niet iedereen zal kunnen boeien. Het scenario is van de regisseur, Wjatscheslaw Rybakow en Boris Strugazki. Het camerawerk is van Nikolai Pokopzew.

Pis'ma mjotwogo tscheloweka

1986 | Sciencefiction, Drama

Rusland/SU 1986. Sciencefiction van Konstantin Lopuschansky. Met o.a. Victor Mikhailow, Iossif Ryklin en Rolan Bykov.

Een nucleaire catastrofe heeft het aardoppervlak onbewoonbaar gemaakt. Een wetenschapper verschanst zich samen met de andere overlevenden in de kelder van een museum. Het leger heeft de heerschappij overgenomen en selecteert gezonde mensen voor de centrale bunker. De wetenschapper weigert zich echter aan hun heerschappij te onderwerpen en blijft met een groep uitgestoten kinderen achter

Exadrow gusar letuchih

1980 | Historische film

SU 1980. Historische film van Stepan Stepanov en Nikita Khubov. Met o.a. Andrei Rostotsky, Marina Shimanskaya, Lidia Kuznetsova, Evgeny Lebedev en Yuri Rychkov.

Er zijn liederen en romantische verhalen gebaseerd op het vers over Denis Davydov, die tegen de Fransen vocht in Pruisen, tegen de Zweden in Finland en tegen de Turken in Moldavië. Maar in de Russische geschiedenis is hij het meest bekend door zijn strijd tegen Napoleon in 1812. Deze onderhoudende film vertelt het verhaal van Davydov. USA-titel: THE FLYING HUSSAR SQUADRON.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexander Zhurbin op televisie komt.

Reageer