Muzaffer Özdemir

Acteur

Muzaffer Özdemir is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Uzak

2002 | Drama, Komedie

Turkije 2002. Drama van Nuri Bilge Ceylan. Met o.a. Muzaffer Özdemir, Emin Toprak, Zuhal Gencer, Nazan Kirilmis en Feridun Koc.

Werkloze provinciaal Yusuf (Toprak) laat zijn geboortedorp achter zich en vertrekt naar winters Istanbul. Oom Mahmut (Özdemir) geeft hem onderdak. Tien jaar eerder kwam Mahmut zelf berooid aan in de stad. Inmiddels kan hij zich als fotograaf bedruipen met opdrachten voor een tegelfabriek. In zijn vrije tijd hangt hij voor de buis of dwaalt wat over het internet. De eenvoudige Yusuf die nauwelijks zijn best doet om werk te vinden ­voelt niet dat de spanning oploopt. In Uzak ('ver weg') wordt het bestaan van beide mannen tot de laatste graat gefileerd, met droogkomische terzijdes als aflaat. Uzak kreeg in Cannes de Grote Juryprijs en beide acteurs werden uitgeroepen tot Beste Acteur.

Mayis sikintisi

1999 |

Turkije 1999. Nuri Bilge Ceylan. Met o.a. Muzaffer Özdemir, Fatma Ceylan, Cihat Bütün. M. Emin Ceylan en Emin Toprak.

Even komisch als aangrijpend is dit autobiografische portret van een jonge regisseur die terugkeert naar zijn geboortedorp om daar inspiratie op te doen voor een nieuwe film. Blind voor de rurale problemen van zijn familie cast hij zijn ouders en neven als acteurs in zijn productie, die langzaam op een fiasco uitloopt. De schitterende cinematografie van het Turkse platteland verraadt Ceylan’s achtergrond als fotograaf, maar het is Emin Ceylan (vader van) die de film maakt tot wat hij is. De film waar het allemaal om draait is Ceylan’s vorige werk Kasaba.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Muzaffer Özdemir op televisie komt.

Reageer