Elsa Merlini

Acteur

Elsa Merlini is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cameriera bella presenza

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Giorgio Pastina. Met o.a. Aldo Fabrizi, Elsa Merlini, Gino Cervi, Peppino De Filippo en Eduard de Filippo.

De uitzonderlijke rolbezetting en het puike acteerwerk verheffen deze middelmatige, ironische vertelling over een lieftallig meisje dat in tal van hachelijke situaties terechtkomt.

L'ultimo ballo

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Elsa Merlini, Amedeo Nazzari en Paolo Stoppa.

Gravin Marcus (Merlini) is een aantrekkelijke dame van middelbare leeftijd die zich niet wil neerleggen bij het verstrijken der jaren en de consequenties van het ouder worden. Ze heeft een oogje op een man, die haar minnaar zou kunnen worden, maar haar dochter behoedt haar voor overspel. Clichématig verhaal in een gladde regie, maar Elsa Merlini is prachtig in haar dubbelrol als gravin en dochter.

Ai vostri ordini signora

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Elsa Merlini, Vittorio De Sica, Vivi Gioi en Umberto Melnati.

Amusante situatiekomedie waarin De Sica een jongeman speelt die werk zoekt. Hij wordt door een bedrijf ingehuurd dat zojuist een nieuw hotel heeft gebouwd. Hij en enkele anderen worden gekozen en moeten zich voordoen als gasten van het hotel. Hij ontmoet een kapitaalkrachtige weduwe en ze worden verliefd op elkaar. Hij verlaat haar omdat hij denkt dat hij vanwege zijn bescheiden achtergrond niet bij haar past. Een paar maanden lang zoekt de weduwe hem. De Sica weet niet dat hij van een onlangs overleden familielid een omvangrijk bedrag heeft geërfd. Aan het eind ontmoet hij de weduwe toevallig weer. Deze keer blijven ze wel bij elkaar. De Sica acteert voortreffelijk in deze film.

Trenta secondi d'amore

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Elsa Merlini, Nino Besozzi en Enrico Viarisio.

Een beeldschone vrouw laat per ongeluk iets uit haar raam vallen, waardoor een passerende voetganger beneden geraakt wordt. Het slachtoffer wordt voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Wanneer hij eenmaal weer voldoende genezen is om te vertrekken, gaat hij de vrouw bezoeken om een schadeloosstelling te eisen: 150.000 lire òf een kus van dertig seconden. Een middelmatige klucht.

L'albero di Adamo

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Elsa Merlini, Antonio Gandusio, Renato Cialente en Dria Pola.

De bewoners van een provinciegat verdenken de dokter ervan dat hij stiekem een relatie met een hertogin onderhoudt. Het verhaal zelf is eenvoudig en voorspelbaar, maar de prestaties van de cast brengen de film op een hoger plan.

La segretaria privata

1931 | Komedie

Italië 1931. Komedie van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Elsa Merlini en Nino Besozzi.

Een van de eerste films van regisseur Alessandrini, die zijn ontluikende talent als filmmaker toont. Deze vriendelijke, romantische en grappige film gaat over een jonge typiste uit de provincie die in de stad aankomt, slechts om erachter te komen hoe moeilijk het is om in een jachtige werksfeer te verkeren, op je strepen te staan en een leven op te bouwen. Maar uitendelijk vindt zij de liefde, die het leven aangenamer en gelukkiger maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elsa Merlini op televisie komt.

Reageer