José Baviera is regisseur en acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

El Ángel exterminador

1962 | Experimenteel

Mexico 1962. Experimenteel van Luis Buñuel. Met o.a. Enrique Rambal, José Baviera, Cesar del Campo, Claudio Brook en Antonio Bravo.

Een sjiek gezelschap vrienden brengt de avond door in het huis van één hunner. Tot hun verbazing merken ze dat ze, zonder aanwijsbare reden, de kamer niet meer kunnen verlaten. Buñuel lanceert talloze rake aanvallen op de bourgeoismoraal van het snel verwilderende groepje. Vol met surrealistische grappen en droomscènes; een van Buñuels meesterwerken, naar eigen scenario, met medewerking van Luis Alcoriza. Zijn op één na laatste Mexicaanse film. Het camerawerk is van Gabriel Figueroa.

El Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Rosa Elena Durgel en José Baviera.

Een gemaskerde die zich 'De Zwarte Gesel' noemt achtervolgt de moordenaars van zijn vader en de aanranders van zijn moeder. De eerste film in een nieuwe serie avonturenfilms in de stijl van CRUZ DIABLO, amateuristisch en gemakzuchtig.

Cinco vidas y un destino

1956 | Drama

Spanje/Mexico 1956. Drama van José Baviera. Met o.a. Columba Domínguez, Joaquín Cordero en José Baviera.

Vijf mannen ontsnappen uit de gevangenis en sterven op weg naar de grens. Zeer elementair. Het einde van Baviera's korte loopbaan als regisseur.

Camino del mal

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Armando Silvestre, José Baviera en Luis Aceves Castañeda.

Een jong meisje is getrouwd met een oudere zakenman, die geen aandacht aan haar schenkt. Zij loopt bij hem weg met een jongen die een dief blijkt te zijn. Interessante maar zwakke film die nogal veel weg heeft van THE WOMAN IN THE WINDOW van Fritz Lang.

Ultraje al amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados, José Baviera en Luis Beristáin.

Een man laat vrouw en kinderen in de steek. Als zij echter ingaat op het aanzoek van een nieuwe minnaar komt haar man weer opdagen. Niets bijzonders.

La Mujer de dos caras

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Silvestre, José Baviera en Sara Montes.

Een vrouw elektrocuteert haar man als zij erachter is gekomen dat hij haar bedriegt en er met zijn minnares vandoor wil gaan. Wat een doffe ellende haalt een man zich op de hals als hij verliefd wordt op een mooie en ambitieuze vrouw.

Chucho el Roto

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Elda Peralta, Clavillazo en José Baviera.

Na zijn ontsnapping uit de gevangenis, waar hij onterecht was opgesloten, vormt een man een bende, die de rijken berooft om de armen te helpen. Tweede versie van de in 1934 door Gabriel Soria opgenomen film. Routineus, langdradig en volkomen clichématig.

Casa de perdiciòn

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Fernando Fernández, Julio Villarreal en José Baviera.

Om de dood van haar vader te wreken wordt een vrouw koningin van de onderwereld. Afschuwelijk.

Sueños de gloria

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miroslava, Luis Aguilar, José Baviera en Alberto Mariscal.

De eigenaar van een garage probeert een door hem uitgevonden carburateur te verkopen aan een automagnaat. Een totaal onbetekenende film.

Caribeña

1952 | Drama, Komedie

Guatemala/Mexico 1952. Drama van José Baviera. Met o.a. Armando Calvo, Annabelle Gutiérrez, Rosario Gutiérrez en José Baviera.

Terwijl hij wacht op inspiratie, lijdt Jorge, een schilder, aan aanvallen van vergeetachtigheid, waardoor hij de afspraken met zijn vriendin vergeet. Op een afgesproken dag valt hij weer in slaap en droomt van een Caraïbische schone. Debuut van de Spaanse regisseur Baviera, die van deze film een lofzang maakt op de schoonheid van Guatemala en Mexico. Verder niets bijzonders.

No niego mi pasado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Luis Aldás en José Baviera.

Een getrouwde vrouw doet alsof zij haar man gaat vermoorden om van zijn minnares geld los te krijgen. Uitnemend gespeeld door Ninón Sevilla.

El Puerto de los siete vicios

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Eduardo Ugarte. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Rodolfo Acosta en José Baviera.

Een dief ontsnapt uit de gevangenis om zijn vriendin op te zoeken, maar komt tot de ontdekking dat zij de minnares is geworden van de eigenaar van een revue. Draaglijk, maar slecht.

El Derecho de nacer

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Gloria Marín, Jorge Mistral, Martha Roth en José Baviera.

Een arts weigert abortus te plegen bij een meisje dat in verwachting is van een getrouwde man. Hopeloos achterlijk en onderontwikkeld.

Deseada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Dolores del Río, Jorge Mistral, José Baviera en Annabelle Gutiérrez.

Twee zusjes zijn verliefd op dezelfde man; hij kiest voor de een, en de ander, om hun geluk niet in de weg te staan, offert zich op zoals de meisjes dat in een ver verleden deden: door zich in de heilige put te storten. Prachtige beelden.

El Mago

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Leonora Amar, Cantinflas, Ernesto Finance en José Baviera.

Een tweederangs waarzegger wordt vervangen door een pechvogel die het beroep niet kent. Een van de eerste successen en tevens een van de beste komedies van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

Rocambole

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

Parijs 1900. Rocambole ontsnapt uit de gevangenis om op zoek te gaan naar een schat. Tiende film van een ononderbroken serie die Pereda in zeer korte tijd maakte, en waarin zijn vrouw en hoofdrolspeelster Lamar, het leven liet.

La Vida íntima de Marco Antonio y Cleopatra

1946 |

Mexico 1946. Roberto Gavaldón. Met o.a. Luis Sandrini, María Antonieta Pons en José Baviera.

Een historische parodie op de liefde tussen Marcus Antonius en Cleopatra. Zo'n grove film wordt maar zelden vertoond.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

Een meisje wordt verleid door haar huisbaas; vanaf dat moment probeert zij hem op alle mogelijke manieren voor zich te winnen. Naar de gelijknamige roman van Jardier Poncela, vlak en nietszeggend. Nog eens verfilmd in 1962.

Los Años han pasado

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Gloria Aguilar, Rafael Lanzetta en José Baviera.

Een grijsaard vertelt zijn levensverhaal aan de dochter van zijn vroegere vriendin, die hem in de steek liet om er met zijn halfbroer vandoor te gaan. Aanstellerig, langdradig, stupide.

Arsenio Lupín

1945 | Misdaad

Mexico 1945. Misdaad van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en José Baviera.

De beroemde dief Arsène Lupin berooft in Parijs de rijken om de armen te helpen. Sherlock Holmes' hulp wordt ingeroepen om hem te ontmaskeren. Zeer middelmatige detectivefilm.

La Barraca

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Domingo Soler, Anita Blanch, Amparo Morillo en José Baviera.

Een familie komt in het bezit van de grond die werd afgepakt van een dorpeling, en ondervindt daarbij allerlei moeilijkheden. Gebaseerd op de roman van Vicente Blasco Ibáñez, voor het witte doek aangepast door zijn eigen dochter, zeer treffend en geslaagd.

El Criollo

1944 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1944. Drama van Fernando Mendez. Met o.a. Roberto Silva, Amparo Morillo en José Baviera.

Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd zweert een opstandige kapitein de dood van zijn vader te wreken. Zwakke regie en armzalige plot. Ook bekend onder de titel UN CABALLERO DE JALISCO.

La Virgen roja

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Francisco Elías. Met o.a. Anita Blanch, José Baviera en Elena D'Orgaz.

Een meisje veracht mannen doordat zij in een mannenomgeving is opgevoed, maar tenslotte zal zij zich toch overgeven aan de liefde. Deze overigens middelmatige, langdradige film heeft vanaf het moment waarop hij in première ging, een onverwacht succes gekend.

Jesús de Nazaret

1942 |

Mexico 1942. José Díaz Morales. Met o.a. José Cibrián, Adriana Lamar en José Baviera.

Het verhaal en het lijden van Christus. In première gegaan tijdens de Stille Week voor Pasen. Een middelmatige, zeer slecht geregisseerde film.

Barrios bajos

1937 | Drama

Spanje 1937. Drama van Pedro Puche. Met o.a. José Telmo, Rosita de Cabo, José Baviera en Pilar Torres.

Een voortvluchtig echtpaar zoekt onderdak in het huis van een havenwerker, die in stilte verliefd wordt op de vrouw. Goed en overtuigend geregisseerde film.

Quién me quiere a mí?

1936 | Komedie

Spanje 1936. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Lina Yegros, José Baviera en Carlos del Pozo.

Een meisje is bang voor de op handen zijnde scheiding van haar ouders. Een Amerikaans gïnspireerde komedie met een zeer bescheiden resultaat, hoewel geproduceerd door Luis Buñuel die tevens met de supervisie was belast.

Fermín Galán

1931 | Historische film, Biografie

Spanje 1931. Historische film van Fernando Roldán. Met o.a. José Baviera, Carlos Llamazares en Celia Escudero.

De opstand van de kapiteins Fermín Galán en García Hernández. Didactische, enigszins vervelende film, niet meer dan een documentaire.

Una Extraña aventura de Luis Candelas

1926 | Avonturenfilm

Spanje 1926. Avonturenfilm van José Buchs. Met o.a. Manuel Soriano, Amelia Muñoz, José Baviera en José Montenegro.

Het leven van de legendarische Madrileense dief Luis Candelas. Een van de grootste successen van de Spaanse stomme film. Het is een film van José Buchs, die eerder reeds de geschiedenis van vele andere beroemde Spaanse bandieten heeft verfilmd, zoals Diego Corrientes en José María 'el tempranillo'.